Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Puchar Lupo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Dyskusja] Puchar Lupo

Witam. Zaświtał mi w głowie pomysł zorganizowania turnieju w którym jeździło by się takim samym autem i na tych samych oponach. Chodzi o to aby zweryfikować umiejętności kierowców i poprzez porównywanie czasów innych kierowców doskonalić swój styl jazdy na poszczególnych torach (best line).
    Zeby wziąć udział należy poświęcić 50 000 cr. tyle bowiem kosztuje VW Lupo Cup Car '00 którym będziemy się ścigać. To autko różni się od seryjnego tym:
    a) sportowy wydech
    b) sportowe zawieszenie
    c) kontroler balansu hamulców
    d) ogołocony wewnątrz
    e) klatka bezpieczeństwa (pełniąca też rolę usztywniacza)
    f) plastikowe elementy poszycia
    g) inna skrzynia biegów
    z) i pewnie parę innych mechanicznych dupereli o których nie mam pojęcia
    Wszystko to razem dale maszynkę do ścigania o mocy 125 PS i wadze 840 kg.

Zasady:
    -wyłączone esp i kontrola trakcji
    -jeździmy na oponach takich jak po kupieniu czyli RSH
    -dopuszczalne jest dłubanie tylko przy parametrach b oraz c (patrz wyżej)
    -dopuszczalne jest również użycie balastu.
    -jeździmy czysto, nie ścinamy zakrętów.
    -obok swojego wyniku mażna wpisać ustawienie zawieszenia według wzoru [Przód-110 6 2.0 0 Tył-110 6 1.0 0]

Jest to pierwszy turniej jaki organizuję więc proszę o wyrozymiałość i ewentualne sugestie. Co sądzicie o tym pomyśle?

Re: [Dyskusja] Puchar Lupo

Narazie zapowiada się to znakomicie . W tym tygodniu (jakoś wtorek/środa) spróbuje pokręcić parę kółek tym lupo-zobaczymy co z tego wyjdzie :O .

Komentarz

zaraz pośmigam tym Lupo.

Komentarz

Ciekawe, ciekawe... aż zaraz odpalę konsolkę i pośmigam tym Lupo :>

Komentarz

Zapomniałem dodać że do stworzenia tego turnieju zainspirował mnie nasz krajowy puchar Kii Picanto.

Komentarz

Re: Puchar Lupo

Witam gorąco wszystkich driver'ów!
            Mam pytanko, czy można wziąść udział w turnieju??
            Jestem tu nowy, gram w GT4 od nie dawna i chciałbym się troche zabawić... PZDR
            rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Nie pytaj, tylko bierz za pada i jazda :wink:

Komentarz

Brawo kyjgel, brawo sabor1234. Ładnie mnie objechaliście. Wyjaśniam że na tych krótkich suzukach nie byłem jeszcze objeżdżony na tym samochodzie ale teraz mam już nim ponad 700 km przejechane i potrafię już lepiej wykorzystywać potencjał jaki w nim tkwi.
                Kilka słów o czystej jeździe. Każdy jest sędzią sam dla siebie więc nie ścinamy nadmiernie zakrętów i nie dotykamy band. Wewnętrzne tarki mogą być przejeżdżane wewnętrznymi kołami. Jeśli ktoś weźmie tarkę między koła to niech traktuje to okrążenie za nieczyste i nie publikuje go. Podajemy tylko czasy czystych okrążeń.
                Myślałem jeszcze o jakiejś nagrodzie dla zwycięzcy ale wtedy należało by ustalić czas trwania rundy i listę zawodników. Nagrodą mogła by być możliwość pokazania powtórki ze swojego wygranego przejazdu. Co wy na to?

Komentarz

Jestem za :wink: Fajnie byłoby dodać jeszcze jakiś jeden-dwa tory

Komentarz

Spoko. Zaproponuj jakiś tor.

Komentarz

Autumn Ring i Autumn Ring Mini.

Komentarz

No to jazda! Tabela już zrobiona. Jutro coś ukręce.

Komentarz

Panowie a czy ja moge dorzucić swoje trzy grosze???
                          Nie jestem jakimś mądralą ale mam troszke doświadczenia teorwtycznego w tworzeniu turniejów, zostało mi to z ligi GT2
                          Ja bym proponował aby dla uwiarygodnienia czasów wstawić fotke zrobioną czymkolwiek cyfrowym i wrzucić na forum.
                          Nikomu tu nie zarzucam czegokolwiek brzydkiego ale tak dla czystej formalności, poprostu. Jeszcze lepszą sprawą było by nagranie replay'a z przejazdu bo skoro zależy wam na czystych przejazdach to to też byłby chyba dobry pomysł prawda?
                          Przemyślcie panowie szlachta moje skromne uwagi i z góry dziękuje. PZDR

mleczny87

Komentarz

Panowie a może troszke to poukładamy bo lekki haos się tu robi :/
                            Najpierw zrobimy jeden tor, każdy poda swój najlepszy czas, ogłoszenie wyników rundy pierwszej itd itd

Komentarz

Niech organizator się wypowie. Ale wg mnie są to tory na których nie da rady zbytnio ścinać (no może szykana na Suzuce) i nie gramy o złote majtki, ja wierzę że nikt nie będzie oszukiwać i gra na "czyste sumienie" wystarczy.

Komentarz

Pracuję...
                              X