Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Nürburgring Nordschleife BEST TIME

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Granturismo.pl - Nürburgring Nordschleife League

Najpierw pomyślałem, że chodzi o Sky'a R32 :> ale wolno by było... za to Szybki Galant

duffy20
    - chciałeś motywacji do śmigania Minoltą:

5'26.792 - Nissan R89C Race Car '89 [Seria, MT, RSS, Sys: OFF, Arcade Mode, Kierownica]

duży potencjał
    EDIT: Powiem wam, że kocham Nordschleife

Komentarz

Koleshiya - Przejedź się tym Golfem. :wink:

Auto jest GENIALNE!

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        Polecam przejażdżkę. Zresztą tabela pokazuje, że jest szybszy od Imprezy...
        Pozdrawiam
        I wolniejszy od Ibizy

Zamieszczone przez Koleshiya
        Najpierw pomyślałem, że chodzi o Sky'a R32 :> ale wolno by było... za to Szybki Galant

duffy20
        - chciałeś motywacji do śmigania Minoltą:

5'26.792 - Nissan R89C Race Car '89 [Seria, MT, RSS, Sys: OFF, Arcade Mode, Kierownica]

duży potencjał
        EDIT: Powiem wam, że kocham Nordschleife
        Napewno ciebie nie przebiję, nie mam takich umiejętności.

Wygrałeś
        i tyle..

Komentarz

Zamieszczone przez duffy20
          Napewno ciebie nie przebiję, nie mam takich umiejętności.
          Żadne umiejętności, ten wóz sam jedzie prawie, tylko trzeba mu kierunek wskazać i nie przesadzić w niektórych miejscach.
          Ładuj się do Minolty i bij
          EDIT: Ale kurcze ta grupa C z końca lat 80' to były maszyny

Komentarz

Nowy czas:

5'57.468 - Suzuki ESCUDO Dirt Trial Car '98 [1168HP, AT, RSS, Sys. ON, Arcade Mode, Pad] - duffy20
            i tyle..

Komentarz

On board z przejazdu Skylinem 5'53.XXX :

jakość jaka taka, ale poprostu chciałem, żeby coś do obejrzenia z Ringu było i już. ENJOY :wink:

Komentarz

Na lewym w Adenauer Forst puściłeś go bokiem, czy tylko tak się wydaje? Ja osobiście uznaję nieco inną technikę przejeżdżania tej sekcji. :wink: Ten ciasny lewy, kawałek przed Ex Muhle przejechałeś wspaniale. Tam na Wippermanie trochę Cię wyniosło, sprawiając że przejazd nie jest czysty...nie wiem tylko po co tak skręcałeś w tę i wewte na prostej....

Ogólnie widać, że jeździsz dobrze technicznie jak i masz refleks - Samochód mimo świetnych ustawień zawieszenia (widać to, BRAWO!) jest jednak dość twardy, szczególnie tam w okolicach Pflanzgarten, ale Ty radzisz sobie z nim doskonale!

Zatem nie pozostaje mi nic innego jak Pogratulować czasu i umiejętności. Mimo tej małej "wycieczki poza tor", czas zostaje w tabeli bo na prawdę oglądając to, można się od Ciebie sporo nauczyć. :wink:

A teraz. DAWAJ USTAWIENIA TEGO SAMOCHODU!!

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                  Na lewym w Adenauer Forst puściłeś go bokiem, czy tylko tak się wydaje? Ja osobiście uznaję nieco inną technikę przejeżdżania tej sekcji. :wink: Ten ciasny lewy, kawałek przed Ex Muhle przejechałeś wspaniale. Tam na Wippermanie trochę Cię wyniosło, sprawiając że przejazd nie jest czysty...nie wiem tylko po co tak skręcałeś w tę i wewte na prostej....
                  na Adenauer Forst za dużo gazu przy odciążony tyle i tyle lepiej troszke boczkiem pójść niż wypaść ryjąc przodem.
                  Wipperman - no niestety trochę zarył przodem :] Wydało się Ale serio to póki nie obejrzałem replayu dzisiaj to jakoś wydawało mi się, że czysto było.
                  A na prostej, to niestety z powodu "drgań własnych" kierownicy i force feedback, jak ją puszczę na tej prostej, to po chwili sama robi pełny ruch od oporu do oporu :] Do tego pewnie jeszcze myszkujący przód - koła ustawione lekko rozbieżnie... i samochód zamienia się w wielkie wahadło.

Zamieszczone przez Lukas
                  Ogólnie widać, że jeździsz dobrze technicznie jak i masz refleks - Samochód mimco świetnych ustawień zawieszenia (widać to, BRAWO!) jest jednak dość twardy, szczególnie tam w okolicach Pflanzgarten, ale Ty radzisz sobie z nim doskonale!
                  Dzięki za dobre słowo
                  No ustawić to to było problemem i tak jest dość miękki. Dużo kombinowałem z bound/rebound i w końcu było 5/7 przód, 4/7 tył. Zauważ jak odpuściłem zupełnie w tym najniższym miejscu przed Adenauer Forst (1:30 na filmie), gdzie na pełnym ogniu poprostu dobija do końca w tym dołku i auto momentalnie leci na bandę po lewej. Na Pflanzgarten oj chciało by się przycisnąć, ale jak już miałem w miarę czas, to odpuściłem.

Ustawienia, nie wiem czy odtworzę :] ale jakieś wrzucę, mniej więcej. A poza tym to zamierzam urwać jeszcze troche

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                    Tam na Wippermanie trochę Cię wyniosło, sprawiając że przejazd nie jest czysty...
                    Ja na tym odcinku też mam czasem problemy,trzeba zwolnić albo inaczej "zebrać" zakręt. Tym bardziej że po ringu śmigam autami o seryjnych zawieszeniach
                    Tor jest dość zróżnicowany i trudno jest znaleźć ten złoty środek

Poza tym Koleshiya bardzo ładny przejazd i jaka muza :mrgreen:

__________________________________________________ __________________________________
                    PS:

Podkreślam że filmik nie jest mojego autorstwa.
                    Jak obejrzycie go całego to co niektórzy zmienią zdanie na temat tego auta

>>>>>>>>>>http://www.youtube.com/watch?v=RqPJZmNDS1A<<<<<<<<<<

Komentarz

Muza z Initial D a jakże. Pierwszy kawałek, to jest taki "GT-R theme", często towarzyszy Skyline'owi.

EDIT: Pojeździłem teraz Sky'em i dupa, ustawiłem od nowa :] Ale myślę, że chodzi raczej o to, że poprostu raz się dobrze jeździ, raz źle zależnie od samopoczucia, dnia itp. :]

EDIT2: Kairka ładnie pogina!!! ale "w dołku" też odpuścił

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Nie wiem czemu ale takie czasy samochodami podkręconymi na maxa nie robią na mnie wrażenia...
                        Prędzej bym o tym aucie powiedział że jest szybkie gdyby koleś serią wykręcił jakiś dobry czas...
                        A takie coś.... Nie mówię że koleś źle jeździ czy że auto do dupy bo tak nie jest ale po prostu nie ma się czym zachwycać jak dla mnie...

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                          Zamieszczone przez Dreadlock89
                          Nie wiem czemu ale takie czasy samochodami podkręconymi na maxa nie robią na mnie wrażenia...
                          Prędzej bym o tym aucie powiedział że jest szybkie gdyby koleś serią wykręcił jakiś dobry czas...
                          A takie coś.... Nie mówię że koleś źle jeździ czy że auto do dupy bo tak nie jest ale po prostu nie ma się czym zachwycać jak dla mnie...
                          Tak ale zobacz jak bije równie podkręcone auta typu Touring Car czy nawet niektóre Race Cary.
                          Jak dla mnie to koleś ładnie wycisnął z tego 2.6litrowego silniczka

Tak czy inaczej ja w domciu jeszcze na własną rękę postaram się podbić "zetzetkę" o kilka oczek w górę w klasyfikacji

Komentarz

Ja podobnie jak Biesiadnik, wolę jeździć seryjnymi samochodami. :wink:

Zresztą chyba widać to na tabeli. :wink:

Owszem, Galantowy rekord to przerobiony samochód, ale tak to większość moich przejazdów to seryjne samochody w Arcade Mode...

Ogólnie to dzisiaj na Religii przygotowałem sobie takie małe zestawienie samochodów którymi będę jeździł w najbliższym czasie, i będą to głównie konkurencyjne samochody np. Golf i Focus. Podobnie jak ostatnia moja "sesja" z S3 i R32, które są już na tablicy. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Filmik był formą zademonstrowania potencjału auta.

Ja też staram się kręcić czasy seryjkami, tym bardziej czasy ZII robione są na seryjnym aucie. Robiłbym to w Arcade mode ale tak nie mogę wybrać opon RM, więc skazany jestem na GT mode.

Bless.

Komentarz

Bo jak wiadomo, na oponach SS, Kaira ryje przodem jak p.o.j.e.b.a.n.a. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                                X