Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] TonatiuH

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Zdjęcia] TonatiuH

Te zrobilem juz troche dawno ale ich nie wystawialem więc postanowilem uczynic to dzisaj ;p
    a btw to ja qlee tu jest jeszcze link to filmu: http://pl.youtube.com/watch?v=mzDtEavULkQ
    1.

2.

(oceńcie które lepsze 1 czy 2 ? )
    3.

4.

5.

6.

*Update*
    7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

oceniajcie plz ! i jeśli możecie to napiszcie co robie zlego ;]

Re: Fotki Tonatiuh - Oceniajcie ! ;D

Witaj Tonatiuh
    Otóż
    1. 1 vs 2 - jedyneczka mi się bardziej podoba.

3. Bardzo fajny pomysł ale jakość zdjęcia- koszmarna...
    4. Fajny pomysł, fajne zdjęcie ale ta jakość...
    5. Ta fotka poprostu genialna
    6. Świetne ujęcie - jakoś bardzo słaba...
    7. Rewelacji nie ma... z prostej przyczyny. Kadr za wąski i jakość słaba.
    8. Nie podoba mi się.
    9. To jest świetne
    11. Znany motyw...
    10. Pomysł fajny tylko tak : za ciemno, jakość słaba, poza tym nie mam więcej zastrzeżeń.
    12. Super!
    13. Świetne, naprawde super.
    Moja rada na przyszłość... Ustaw jakość zdjęć na super fine. Zdjęcia dobre, niektóre nawet bardzo dobre ale musisz popracować nad jakością i fokusem.
    pozdrawiam.

Komentarz

Dzięki za ocene , powiem szczerze ze mnie zaskoczyłeś z tą jakością , bo mam ustawione na super fine możliwe że robiłem bez focusa i grafika auta sie nie poprawila , za niedlugo doloze kilka nowych ( a i juz tlumacze bo sobie dosłownie przed chwilą przypomnialem , na zdjęciu nr 3 probowalem dac focus na moje gtr ale wtedy m-coupe i m5 mialy straszna jakosc wiec nie dalem focusa wogole )

Komentarz

Aha, rozumiem. Wiesz co? a jak masz już ekran robienia zdjęć ( przybliżanie, oddalanie, skala szarości itp.) to spróbuj nacisnąć (już nie pamiętam a teraz nie mam możliwości włączyć GT) chyba L2 lub L1 i przytrzymaj. Jak trzymasz to popróbuj góra dół i wm lewym dolnym rogu będzie Ci się zmieniać, to jest bodajrze f=2.4 standardowo a da się ustawić na f=22 i jest jeszcze, jedna funkcja ostrości. ''cośtam''= 120 a Ty możesz to ustawić nawet do 4000 albo i więcej i to jest chyba ostrość. Popróbuj, a ja jak odpalę GT to Ci wszystko powiem . pozdrawiam.

Komentarz

Moja Opinia

Witam
          1.Bardzo ładne, podoba Mi się nawet bardziej od nr.2 :wink:
          2.Tutaj też ładnie, ale nieco słabiej, prawa strona czerwonego Evo mogłaby być jaśniejsza, bo dziwinie to wyglada . . .
          3.Co prawda trochę do siebie nie pasują, ale ustawione są w bardzo fajnej formacji :wink:
          4.Fotka fajna, choć ten samochód trochę nijak tam pasuje :wink:
          5.WTF ? Felgi od HONDY N360 ? Gdyby nie to byłaby świetna fotka, niestety psują wszystko
          6.To jest wspaniałe
          7. GENIUSZ Wielki + ode mnie BRAWO
          8.Rozmycie i filty okej, ale fotka nie ma w sobie "czegoś"
          9.Wspaniałe, uwielbiam takie zdjęcia
          10.Trochę ciemnawo, ale kurz w okolicach tyłu godny pochwały, świetne zdjęcie
          11.Kocham ten samochód, szkoda, że niebieski filtr trochę popsuł fotkę która w gruncie rzeczy i tak mi się podoba :wink:
          12.Prawie Świetne (ale tutaj prawie nie robi już tak wielkiej różnicy :wink: )
          13.Śliczne, Cudowne, Wspaniałe

Moja Ocena: 5.0/6.0 - Ode mnie 5, jak na początek to jest bardzo, bardzo, bardzo dobrze, tylko tak dalej :wink:
          A co do tych wszystkich parametrów to:
          F 1.4 do F 22.0 - To jest granica ostrości, czyli jeśli auto stoi pod kątem 90 stopni do aparatu, a za nim jest drzewo, to dając 1.4 i ustawiając AF na przednich drzwiach samochodu ostrośc będzie na samochodzie a drzewo będzie rozmyte, być może nawet bardzo :wink: Jeśli na tym samym ustawieniu dasz na 22.0 wszystkie fragmenty zdjęcia będą idealnie ostre, przy założeniu, że ten samochód STOI
          1/60 - 1/4000 - To jest szybkośc migawki, czyli jeśli chcesz by zdjęcie było nieruchome ustawiasz na jak największą wartośc, jeśli chcesz pokazać ruch, czyli na przykład przy robieniu rozmycia, ustawiasz na mniejszą wartość :wink:
          WB -1.0 do +1.0 - To jest balans bieli, czyli nic innego jak jasnośc zdjęcia, w GT4 jest to niestety nieco ograniczone, no, ale cóż - od czegoś jest Photoshop :wink:
          Filtry - Są to filtry, czerwony i niebieski nakładane na obiektyw, zmieniające nieco kolorystykę zdjęcia, można też kombinować, czyli jeśli chciałbyś przykładowo uzyskać sepię dajesz czerwony filtr (wartośc - zależnie od danego ujęcia, oświetlenia, cieniu itp.) a następnie ustawiasz na czarno-białe :wink:
          Generalnie te wszystkie ustawienia musisz sam najlepiej wyczuć, bo nie da się tego tak po prostu napisać :wink:
          Życzę więc udanych fotek, i mam nadzieję, że moje objaśnienia choć troszkę pomogą, jeśli doczytałeś aż tutaj - dzięki

PS.Zapraszam też do Swoich fotek :wink: Lukas FOTO - KLIK

Pozdrawiam

Komentarz

1 vs 2: Jedynka dużo lepsza, ogólnie pierwsze foto podoba mi się. Na drugim jakoś kolory słabe...
            3. Bardzo ciekawe zdjęcie - lubię takie pomysły. Duży plus.
            4. Zwykła fotka, jednak innych zastreżeń nie ma.
            5. Jestem na tak, chociaż można było zrobic to lepiej.
            6. Szaro i ponuro... i przez to niefajnie. Ale jak się dłużej przypatrzec można dojrzec sedno fotki i teraz już mi sięspodobała
            7. Fajne, rozmycie trochę za duże, ale fotka super
            8. Nie podoba mi się. Słabe zdjęcie, kompletnie nie w moim typie.
            9. Spodziewałem się czegoś więcej.
            10. Cień, słońce niestety rozmyte, ale nie wygląda najgorzej, jest nawet nieźle.
            11. Bardzo ładnie wygląda, teraz tylko mogę żałowac, że w GT4 nie ma seryjnego R8
            12. Genialne zdjęcie!
            13. Tu też wspaniale.

8,5/10
            Trzecie, dwunaste i trzynaste foto podniosły ocenę
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Dzięki za oceny,
              Zamieszczone przez Lukas
              WTF ? Felgi od HONDY N360 ?
              kupilem je w używanych , tylko te pasowaly do tego auta , a ze tam jest znaczek hondy zauwazylem teraz

PS. Już spieszę oceniac twoje Lukas :wink:

Komentarz

BoNuS !

Lukas , znalazlem fajny sposob jesli masz photoshopa , rysujesz tak jak ci mowilem i z tym niby gotowym robisz ctrl + j i potem filtr i chmury , dajesz przezroczystosc na mniej i wymazujesz nie potrzebne chmury mi wyszlo tak ale chyba dalem za jasny 2 kolor :

Komentarz

Co do tego zdjęcia co wstawiłeś, to dym wygląda tutaj słabo, nie ze względu na jego gęstośc bo to jest całkiem okej, ale ustawienie, i to w jaki sposób otacza samochód :wink: No i jeszcze to "zakończenie chmurki" - też jakoś nie tak to wygląda... A na górze to ja bym dał raczej nieco rzadszy dym, żeby uzyskać efekt wiatru, dobrze jest zrobić dym na wyostrzonym zdjęciu, a dopiero potem je rozmyć, efekty są piorunujące, czasem
                  Ale Dzięki za porady

Pozdrawiam

Komentarz

Ten dym wygląda bardziej jak mgła, ale pomysł dobry tylko za "gęsty". pozdrawiam

Komentarz

Za niedlugo sprobóje zrobic takim dym jak na okładce pro streeta , wogule takie zdjecie może zrobie. Myśle ze wyszło by całkiem fajnie .

Komentarz

napisze krotko : mój faworyt fotka nr.5

PIĘKNIE ŻEŚ TO ZROBIŁ !!!!!!!

Komentarz

Więc:

1.ciekawa koncepcja, ale nic nadzwyczajnego - 6/10
                          2. j.w. 6/10
                          3.Tutaj też niezły pomysł, tyle że ma to coś - 8,5/10
                          4.Aż czuć ten klimat... - 8,5/10
                          5.Świetna 9/10
                          6.Fajnie wyszedł ten krajobraz za samochodem... - (i teraz coś w stylu mojego nauczyciela od chemii ) - 8,124/10
                          7.Mój styl... 9.5/10 :wink:
                          8.Ten balans bieli... Moim zdaniem przesadziłeś... - 4/10
                          9.Oklepana konwencja a jednak zdjęcie ma to coś - 9/10
                          10.Średnio i przeciętnie (wiem że to synonimy...), chociaż... 7,5/10
                          11.Ładne - 8/10
                          12.Best 1 - 9,9/10
                          13.Best 2 - 9,99/10

Generalnie jest OK
                          Całość: 8/10 (i nie czepiaj sie bo nie liczyłem średniej artmetycznej, bo wiem, że zaraz byś sprawdził czy się w obliczeniach nie pomyliłem, - Ocena na "oko")
                          Licze że się odwdzięczysz ...

Komentarz

Dostawa fotek , Troche "zgapiłem" od Lukasa ( Prawie wszystko ale i tak to zdjęcie wyszło fajnie )
                            Sesja bez photoshopa
                            No to Let's go :

1. Klasyka , nic nowego ale jakoś bardziej mi się podoba niż inne w drifcie

2. I oto zdjęcie o którym mowa na początku

3. Moim zdaniem wyszło bardzo realistycznie

4.Szkoda że krańce szyby jak z painta ale focus dalem ( zauwazylem ze na szyby trzeba osobny focus , tzn jak dam na karoserie to szyby się nie wyostrzyły.)

5.

6.Moje ulubione

7.

8.

Komentarz

Moja Opinia

Witam
                              1.Cuuuudo Kocham te samochody, ujęcie też jest fantastyczne
                              2.Całkiem, fajne - Ciesze się, że jestem dla kogoś inspiracją
                              3.Piękne . . . . . . bardzo realistyczne, no i rzadko ludzie robią drift z tego ujęcia :wink:
                              4.Gdyby nie te spixelowane szyby to zdjęcie byłoby Mistrzowskie w każdym calu, ale fotka i tak mnie powala BRAWO
                              5. WSPANIAŁE
                              6.Człowieku ! "Ticz Mi" PIĘKNE
                              7.Widzę, że co do samochodów to mamy podobne gusta Śliczne
                              8.Ale to ma linię nadwozia . . . . . O jaaaaa . . . . . . na zakończenie piękne zdjęcie

Moja Ocena: 5.9/6.0 - Te fotki jak dla mnie są IDEALNE, nie brakuje im niczego ! Ten 0.1 odjąłem za spixelowaną szybę, a zdjęcia są WSPANIAŁE, no i te Twoje Muscle Car'y . . . . poezja

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                              X