Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] Lukas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Mocne punkty i Nowa sesja

Wiem co to są "Mocne Punkty Obrazu" Kaurisie, tylko, że ciężko jest to zrobić konsolą w której nie można regulować AF w zależności od położenia tylko jest on wogóle ograniczony, a niestety Photoshop mnie troszkę przerasta . . . . .
    Zwrócę uwagę na to co napisałeś i za to Ci dziękuję
    A teraz nowa sesja zdjęciowa:
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Kyjgel - Zgodnie z zamówieniem
    9.

10.

Zapraszam do oceny

Pozdrawiam

Komentarz

• Re: Lukas FOTO

Dobra od teraz będę ostrzej i bardziej subiektywnie oceniał
      1. Bardzo dobre zdjęcie, lecz brak mi tu innowacji. Ogólnie dosyc sympatycznie 8,5/10
      2. Nie podoba mi się. I to zupełnie... 5,5/10
      3. Nie pasuje tutaj i pozycja auta mało oryginalna. 6/10
      4. Dobry pomysł, ale auto zbyt żółte... 7/10
      5. Ciekawe, ograniczyło Cie troche GT i moim zdaniem też jeszcze czegoś brakuje. 8/10
      6. Bardzo dobre zdjęcie, poprawnie wykonane. 8,5/10
      7. Fajne, ale chyba trochę za dużo szybkosc migawki, bo Mitsubishi jest zbyt.... "zatrzymane" 8,5/10
      8. To jest bardzo bardzo fajne i zdecydowanie najlepsze w sesji. Wszystko odpowiednio zrównoważone i trzyma się kupy 9,25/10
      9. Nijaka... 4/10
      10. Nie ma tu nic zachęcającego... 6/10
      Moim zdaniem Alfa to bardziej żywiołowe auto, a Ty je przedstawiłeś na zimnych, nudnych zdjęciach.

Ogólna ocena: 7,5/10
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

6 i 10 fotka jest sympatyczna. ogolnie ladne fotki
        Honda Rulezzzzzzzzzzzz

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
          Wiem co to są "Mocne Punkty Obrazu" Kaurisie, tylko, że ciężko jest to zrobić konsolą w której nie można regulować AF w zależności od położenia tylko jest on wogóle ograniczony
          Tak, tak.. Ja to pisalem biorac pod uwage ograniczenia konsoli. Ale akurat AF mozesz ustawic w dowolnym miejscu!
          Komponujesz sobie scene, wybierasz kadr (fakt, punkt AF jest zawsze na srodku), nastepnie wybierasz (w myslach) gdzie ma byc ostrosc, zmieniasz kadr tak by to miejsce bylo na srodku, wciskasz kwadrat (MF ustawia ci ostrosc na aktualnej pozycji punktu ostrzenia), wracasz do pierwotnie obranego kadru, a ostrosc zostaje tam gdzie ja ustawiles...
          Jesli to co wyzej opisalem jest ci znane, to nie wiem co miales na mysli piszac o ograniczeniach AF. Oczywiscie nie zawsze da sie tak przestawic kadr, by ostrosc miec tam gdzie sie chce miec, ale to raczej nieliczne przypadki przy bardzo szerokim kącie z bliska.

Pierwsze i ostatnie mi sie podoba.
          maruda
          A-spec 17,839 km

Komentarz

• Ograniczenie AF

Zamieszczone przez Kauris
            Komponujesz sobie scene, wybierasz kadr (fakt, punkt AF jest zawsze na srodku), nastepnie wybierasz (w myslach) gdzie ma byc ostrosc, zmieniasz kadr tak by to miejsce bylo na srodku, wciskasz kwadrat (MF ustawia ci ostrosc na aktualnej pozycji punktu ostrzenia), wracasz do pierwotnie obranego kadru, a ostrosc zostaje tam gdzie ja ustawiles...
            Robiąc Swoje zdjęcia używam tego właśnie, a mówiąc o ograniczeniu AF chodziło mi, że np. przy maksymalnym zbliżeniu na znaczek samochodu nie jesteś w stanie wyostrzyć grilla a znaczek zostawić rozmyty, i to jest ograniczenie, tak samo z mocnymi punktami nie da się tak wyznaczyć kilku punktów na które potem patrzysz w pierwszej kolejności gdyż AF w GT4 nie może wyostrzyć dokładnie co do milimetra tylko zawsze bierze dużą poprawkę.
            Nie wiem czy zrozumiałeś to co napisałem powyżej, gdyż nie znam fachowych określeń.

Dla przykładu moja fotka nr.5 z Mercedesem i prostą, chciałem by był widoczny tylko znaczek i prosta a fragment auta który chcąc czy nie chcąc musiał pozostać był rozmyty, na początku próbowałem też zrobić to ujęcie innym Mercedesem (E55 AMG), który ma "stojący" znaczek, ale ustawiając go w tym miejscu i zbliżając według upodobania mogłem sobie wybrać, czy chcę ostrośc na górze znaczka czy w jego dole - i to jest dla mnie pewne ograniczenie, no, ale nie ma czego więcej wymagać od gry z 2005 roku, mam nadzieję, że w kolejnej odsłonie (o ile wogóle pojawi się tryb Photo Mode) takie niedoróbki zostaną poprawione :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Ostatnim razem byłem rozczarowany. Tym razem jestem zachwycony. Po kolei zdjęcia:
              1. Pomysł: 10/10. Wykonanie:8/10. Bardzo dobry wymysł z tym nowym i starym Golfem Ogólnie: 9+/10
              2. Zakochałem się w tej fotce Uwielbiam Seighty, a teraz, z tymi felgami jest po prostu piękne... i jeszcze ta sceneria... Powiedz, proszę, co to za felgi, bo to chyba nie oryginały? Ocena zdjęcia: 9+10
              3. Fotka dobra, choć temat i sceneria oklepana Mimo tego, 7+/10 za dobre wykonanie
              4. Najsłabszy punkt serii. Za "żółte" jak ktoś stwierdził. Ocena: 3/10.
              5. No, to przykład świetnego zdjęcia, którego jedyną wadą jest to, że GT4 ma swoje lata Pomimo tego : 8/10
              6. Dobry pomysł, ciekawy wóz, ale moim zdaniem za ciemne zdjęcie. Daje 7/10.
              7. No, tym zdjęciem wymiatasz Ogień z rur, wystawione spojlery... 9/10
              8. Biały "Pedzio" na białym śniegu w drifcie... dobry pomysł, świetne wykonanie. 8+/10
              9. Cienkie Grafa GT4 to jeden mankamet, ciemności na zdjęciu - drugi. 4/10
              10. Ale to jest już idealne Takie sympatyczne, "poetyckie". Stara Alfa pod zamkiem Nurburgringu (?)(jak się ten zamek nazywa? Nurburg?). 9+/10

Ogólnie - świetna sesja. Ocena ogólna: 9/10. Wróciłeś do formy Gratuluję!

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                Powiedz, proszę, co to za felgi, bo to chyba nie oryginały?
                Znalazłem je w używanych, są od Hondy.
                5. No, to przykład świetnego zdjęcia, którego jedyną wadą jest to, że GT4 ma swoje lata
                Cieszę się, że ktoś wreszcie to zauważył, widzę, że wiesz o co chodziło robiąc tą fotkę :wink:
                10. Ale to jest już idealne Takie sympatyczne, "poetyckie". Stara Alfa pod zamkiem Nurburgringu (?)(jak się ten zamek nazywa? Nurburg?). 9+/10
                Nie znam nazwy zamku, ale może to jest Istebna co ? Daleko widać . . . . .
                Własnie ostatnia fotka z dedykacją dla Kyjgela który jest fanem tegoż pojazdu.

Pozdrawiam

Komentarz

No...mogę powiedziec że gdyby nie ta Calibra to kolejna udana sesja. Dzięki za Alfę, a najlepsze zdjęcie to te z 205, wygląda jakby była robiona 2 lat temu(co dla mnie jest zaletą). A gdybym nie wiedział że sileighty ma felgi z NSXa to też byłaby super fotka.

Komentarz

witam zdjęć jest bardzo dużo i trudno skomentować je wszystkie, ale postaram się być konkretnym:

sesja z Subaru bardzo mi się podoba.

bardzo dobrze zrobiłeś praktycznie wszystkie fotki w których widać albo tylko sam przód samochodu ( np. BMW M5 na ksenonach) i tym podobne fotki, naprawdę pięknie się prezentują.

kilka dobrych fotek z driftem, według mnie najlepsza z niebieskim leksusem bodajże numer 8 (zaraz po audi kombi)

urzekły mnie rozmycia na Twoich fotkach (ja niestety jeszcze nie wiem jak zrobić dobre rozmycie, np. żeby rozmazać samo tło )

mam prośbę mógłbyś wstawić jakieś fotki z hondą V generacji hatchback?? kolorek preferowany to biały i czerwony ale jesteś bardziej doświadczony więc jakby spasował inny kolorek to może być każdy (szkoda że nie można zrobić auta na JDM style) podam Ci maila i najwyżej byś mi jakoś wysłał. ale to już na pw

pozdrawiam

Komentarz

• Pomoc

Zamieszczone przez jaras
                      hondą V generacji hatchback
                      Mam kiepską orientację w Hondach, chodzi Ci o "łezkę" czy "jajko" (jak kto woli) ???
                      Zamieszczone przez jaras
                      podam Ci maila i najwyżej byś mi jakoś wysłał. ale to już na pw
                      Pisz na GG.10279333 - Jeśli będe mógł jakoś pomóc z tymi rozmyciami to służę Ci pomocą, tylko to już na GG, żeby tutaj nie Spamować :wink:
                      Zamieszczone przez kyjgel
                      A gdybym nie wiedział że sileighty ma felgi z NSXa to też byłaby super fotka.
                      Musiałem to zrobić, gdyż na standardowych nie prezentował się ciekawie . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Jako, że praktycznie zawsze oceniasz moje fotki, będe się odwdzięczał tym samym...

1.Moim zdaniem świetne, konspekt, porównanie "ewolucji samochodu - 9,5/10
                        2.Niezły pomysł, wygląda realistycznie. Myślę, że troche zabardzo wyostrzone, samochód jest zpikselyzował... 8/10
                        3.Tutaj też problem z pikselani (nadkola), ale fajne ujęcie 8/10
                        4.Gdyby znowu nie te piksele(troche się ich czepiam), Była by dycha tak tylko 9,5
                        5.J.W.
                        6.Podoba mi się, w moim guście... 8,,5/10
                        7.Nie, nie... za szpanerskie, chociaż poprawne - 5/10
                        8.Zdecydowanie najlepsza fotka z tej sesji - 9,75/10
                        9.Też niezłe 8,75/10
                        10.Drugie po peugeocie... Prosta, i piękne auto - 9,70/10

Ogólnie galeria b. dobra, ja uważałbym jednak z wyostrzaniem, bo nic nie psuje zdjęcia tak jak widoczne piksele - 8,25/10

Komentarz

• Nowe fotki

A teraz nowa sesja:
                          1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Zgodnie z zamówieniem:
                          9.

10.

Zapraszam do oceny

Pozdrawiam

Komentarz

1. Fantastyczne. 9,5/10
                            2. Znakomite. 9/10
                            3. Dobre, ale nieco odstaje. 8/10
                            4. Bardzo fajne. 9/10
                            5. Brawo! 9,75/10
                            6. Nieźle się prezentuje. 9/10
                            7. Chciałem się przyczepic, ale na dobrą sprawę nie mam do czego Ale i tak dam tylko 8,75/10 bo jestem cham :mrgreen:
                            8. Nie do końca mi się podoba. 8/10
                            9. Bardzo fajnie wygląda. 8,75/10
                            10. Nieładne. 7/10
                            Ogólnie: 9,25/10
                            Moe ocena na to nie wskazuje, ale to jedna z lepszych sesji.
                            http://najalternatywniej.blogspot.com/
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

1,3,6,9 fotka jest super. swietne auta. brawo
                              Honda Rulezzzzzzzzzzzz

Komentarz

U...to już nie to co kiedyś...jedynie pierwsza fotka daje radę...a mercedes z felgami na 4 śruby? (Z VW) trochę nie wyszło...reszta średnia.

Komentarz

Pracuję...
                                X