Ma ktos moze ustawienia do Hondy Civic EG6?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ustawienia
Zwiń
X
-
Jeżeli chodzi o zawieszenie to w porównaniu z EK9, które świetnie sobie radzi nawet po lekkim tuningu siłowym EG6 jest za miękkie nawet przy seryjnych 160 koniach... dlatego po zakupie takiego VTi radze pierw zainwestowac w porządne zaieszenie. Podam tu ustawienia dla zawieszenie "original", które jest tańsze i moim zdaniem daje wieksze pole manewru, auto można posadzić niżej i twardziej i do tego mamy tylko jedno ustawienie amortyzatorów co nie nastręcza nam dodatkowych problemów typu: "jak ustawic bounce a jak rebound"
A więc tak: (te ustawienia pasują do serii jak i do mocno dopalonych B16... przynajmniej mi ono wystarcza i jestem zadowolony, używam tych ustawień we wszystkich moim EG6'stkach - w seryjnej, 235 konnej, 200 konnej, 300 konnej)
spring rate:............13.0.............9.0
ride height:.............90...............110
damper:..................6.................4
camber:.................2.0...............1.0
toe:........................0.................-1
stabuilizer:..............4..................4
Jak ktoś podnosi moc powyżej 200 koni to radze od razu zainstalowac LSD1 - nie ogranicza tak tragicznie skretu jak dwójka i powoduje, że wóz nie pali gumy po wewn. stronie.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania ro wal śmiało :wink:
Pozdrawiam, Stig.
Komentarz
-
No ja mam 270KM N/A zawiecha fully custom. hamulce, refresher plan,klatke i na maxa zredukowana wagę. Dzięki za ustwawienia.
Ten topic jest poświęcony ustawieniom do wozów.jęśli nie macie ustawien piszcie tutaj. Np. ja potrzebóje ustwaień do 300 konnnej s13!! Stig masz do niej ustawienia?NO VTEC-NO FUN
Komentarz
-
Ma ktos moze ustawienia do Hondy Civic EG6?Przecież są różne rodzaje nawierzchnii torów, co sprawia że trzeba odpowiednio dobierać parametry zawieszenia na dany tor.
Ja mam dość dobre ustawienia zawieszenia, jak znajde troche czasu to wrzuce je wieczorem
Chyba mam racje, prawda?? :wink:
Komentarz
-
To jest tylko gra... nie ma co się szczypac. Te ustawienia co podałem są jakby uniwersalne, pasują do każdego toru... ani za twarde ani za miękkie. To nie jest F1 żeby do civia robić sety na każdy tor, mi nie zależy na setnych sekundachPozatym te ustawienia są bardziej do streetu niż do typowo wyscigowych autek, które przyjeżdzają na tor na naczepie. Da się zrobić set na równy tor żeby jeździć na slickach ale mi nie o to chodzi.
Komentarz
-
Nazwa tematu brzmi Ustawienia, więc chyba nikt się nie przyczepi jak wrzucę tu moje ustawienia Merola CLK Tourng Car '00 : Nie kupujemy do niego nic.
Spring Rate 8/8
Ride Height 55/55
Damper Bounce Side 6/6
Damper Rebound Side 9/9
Camber Angle 1.5/1.5
Toe Angle -1/-1
Stabiliser 3/3
Gear Ratios - Auto Settings - 12
Reszta normalnie. Może się to wydawać banalne, ale mi (Jako baaardzo przeciętnemu kierowcy GT4) bez problemu się odstawia fury na AJ Cars + 10. "Korwety" i "Maklareny" mogą naskoczyć. Nawet z systemami czy oponami Racing/Medium. Łatwo zgarnia nim się 200 pktów za wyścigi. Na trasy takie jak Sarthe czy Test Course oczywiście trzeba pogrzebać w skrzyni biegów.
Honda
Komentarz
Komentarz