Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Opony w GT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Opony w GT4

Witam
    Nie moge użyć opcji "szukaj" więc założyłem nowy wątek.
    Ostatnio wróciłem do śmigana w GT4 i jeżdze teraz wyśigi w Hondzie tj. "Type-R meeting", jeżdze tam Civicem Type-R EK9 z zawieszeniem -3poziom, szperą, skrzynią, lekkim kołem zamachowym itp., silnik jest zrobiony z seryjnych 185KM na ok. 220-240KM w zależności od wyścigu.
    I teraz chcialem dowiedziec się co nie co więcej o oponach w GT4...
    jadąc tym Civicem na zwykłych oponach sportowych prowadzenie trzymanie w zakrętach w porównaniu do opon Racing np. medium jest bardzo słabe, natomiast te "zwykłe" sportowe wytrzymują cały wyścig (świecą sie na zielono) i dopiero pod sam koniec czuć że auto bardziej wynosi w zakręcie niz na początku wyścigu...a co do opon z serii "racing" zarówno soft jak medium jest coś nie tak albo tak musi być bo te opony padają po 2-3 okrążeniach gdzie zwykłe wytrzymują ich spokojnie 4, oczywiście na oponach "racing" auto prowadzi sie rewelacyjnie aż chce się jechać z tym ze 2 kółka i jest tragednia...Czy trzeba coś ustawiać zawieszenie pod te lepsze opony czy co ? czy one poprostu trzymają rewelacyjnie ale padają bardzo szybko ??
    Wiem, że równie dobrze moge sobie wziaść NSX-R lekko mu zwiekszyc moc i pozamiatać wszystkie inne TypeRy w tym wyścigu ale nie o to chozi, lubie jechać konkurencyjne i chce zdobywać dużo pkt. za wyścigi.
    Pzdr!

Re: Opony w GT4

Witam. Mam pytanie- podstawowe. Nie mogłeś użyć szukania czy Ci się nie chciało?? Bo jak nie wiesz jak to zrobić to ja Ci powiem. Naprawdę...
    pozdrawiam.

Komentarz

Re: Opony w GT4

Ogólnie jest tak, że opony twarde mają słabszą przyczepność i prowadzenie, ale wytrzymują dłużej, a opony miękkie czy "qualitying" mają rewelacyjną przyczepność, ale szybciej padają . . . .
      Zamieszczone przez Slik5
      Nie moge użyć opcji "szukaj" więc założyłem nowy wątek.
      Wątek opon na naszym forum był już poruszany wiele razy, więc na przyszłośc używaj TEGO :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
      X