Re: Jaki jest wasz ulubiony,najtrudniejszy,najszybszy tor w GT4
Może nie mam GT4 ale mam ten tor w GTR.2 Chodzi o Północną Pętlę aka Nordschleife, początkowo negatynie sądziłem Co inni widzą a tym torze, pewnie tor jak każdy inny, no nic sobię śćiągam ten tor, trochę dziwię się czemu tak dużo waży, i na screenie patrzę spory tor z wielką ilośćią zakrętów, i rozpoczołem testowanie i.....szkok tor zaje...isty czułem się jakbym na jakimś rajdzie był, prosta zakręt w lewo, znów malutka prosta i zakręt w prawo, do tego raz w dół i raz w pod górę, jednym minusem to długość toru jak już jadę w środku nie wiem gdzie jestem czy za moment będzie zakręt w lewo czy prawo, gdyby w GTR.2 była minimapka to bym miał tor na pamięć ;P a tak nic zapamiętać nie mogę, poza jednym długą prostą z której zaczynałem.
Drugi tor też długi ale nie jak Nordschleife, i też nie za trudny, ale czasem przy 36 samochodach jest wyzwanie , tor de la Sarthe, lubię go, ma dwie proste jedną długą, i drugą nieco krótszą, i za to go lubię, i parę krótkich zakrętów, które moim zdaniem niektóre przejchać pełnym gazem, nie zabardzo przepadam za wersję z dwoma szykanami.
i najłatwiejszy Monaco ;P, tor znam na 100% na pamięć nawet mapka nie potrzebna, nic dziwnego grałem w F1 2001 jakieś 3lata , tor trudny do wyprzedzania, ale za to można fajnie przyblokowywać rywali przy zjezdzie niedaleko tunelu, maiłem okazję testować 2 wersję, jedna to ta obecna do dziś, a druga z 1979, co po wyjezdzie z tunelu nie było szykany więc można było spokolnie na gazie przejechać, a tak trzeba lekko się zatrzymać i skręcić.
Widzę że wspominacie Suzukę, fakt tor też nieco trudny, głównie mnie wkurzają zakręty od 02 do 04, bardzo wspominam karuzelę czy jak to się nazywało, że się po takim podjazdem podjerzdzało.
No ba.jasne że są ulubione..mam takie trzy i dodam do nich krótki opis.
1)NURBURGRING NORDSCHLEIFE: oglądałem ostatnio w telewizji program motoryzacyjny na temat tej trasy.każdy zakręt każda prosta jest w jakimś celu stworzona po to by można byłoby doskonale przetestować auto czyli system trakcji,wychodzenie z zakrętów jak i wchodzenie.każde nachylenie i kąt zakrętu ma swoje zadanie co do testowania pojazdu.....WIELKI TOR Z WIELKĄ HISTORIĄ......
2)Twin Ring Montegi Super Speedway: dobry owalny tor do wyścigów na "dłuższą mete" jak ktoś lubi odwiedzać pit stop. cos w stylu amerykańskim NASCAR RACE.
3) COSTA DI AMALFI: PIĘKNE WIDOKI PIĘKNA TRASA PIĘKNY KOMPLEX ZAKRĘTÓW.
Ulubiony?? HongKong za jazdę w zmierzchu lub świcie (jak kto woli ;]) ja kocham tak jeździć. Do tego jest techniczna z zakrętami które ławte nie są a ja właśnie na takich uruchamiam swoją maszynkę do trzaskania przewagi
Najtrudniejszy? Cote d'Azur. Przy autach podsterownych NIE DO ZROBIENIA NA 1 POZYCJĘ! Rufem jak będzie rzucać to uzyska może czas 3:00:000. Do tego wyjazd z tunelu... Nieraz przed szykaną lądowałem na bandzie
Najszybszy - oczywiście Test Course
Re: Jaki jest wasz ulubiony,najtrudniejszy,najszybszy tor w
Ulubiony - Fuji speedway 80's - tor szybki, fajne zakręty i niezbyt trudny.
Najtrudniejszy - Nurburgring - bardzo dużo zakrętów, niezwykle techniczny.
Najszybszy - Fuji speedway - 2 zakręty na których trzeba mocno po hamulcach dać
Komentarz