Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo ! Help :D

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gran Turismo ! Help :D

Witam. Gran Turismo kupiłem jakiś czas temu. No i tak gram gram i powoli mi się zaczyna nudzić. Mam kasy, jakieś tam autka powygrywane ale nie sprawia mi to takiej frajdy jak wam, głównie za sprawą tego, że nie mam takiej przyjemności z tuningowania aut, bo zwyczajnie nie wiem jak to robić. Bo zwykłe kupowanie najdroższych części to żaden tuning. I dlatego mam do was wielką prośbę, gdyby ktoś był tak dobry i napisał mi o co ogólnie chodzi z tymi parametrami, suspension, gear itp. Jak to ustawiać żeby było ok. Aha no i jak możecie to napiszcie co wam taką frajdę sprawia w tej grze, jak najlepiej w nią grać. Zaraz będę miał 25% i odblokuje Endurance Events. Mam wersje PAL. Bardzo chciałbym, żeby ta gra mnie wciągnęła i żebym nauczył się jeździć na perfekt, bo jak czytam wasze wypowiedzi to sądzę, że gracie w tę grę długi długi czas a i tak was nie nudzi . Dzięki i pozdrawiam ! Aha i dodam, że gram na padzie.

EDIT: Zaczęły mi się Endurance. Jakie najlepiej autko do tego wziąć i na jakich ustawieniach.

Re: Gran Turismo ! Help

Zamieszczone przez bolero22
    napiszcie co wam taką frajdę sprawia w tej grze, jak najlepiej w nią grać.
    Przyjemnosc z jazdy sprawia. Ewentualnie poprawienie czasu moze byc mile.. tudzież przejechanie przynajmniej okrazenia bez baczka cobra na comfortach...
    maruda
    A-spec 17,839 km

Komentarz

Endurance narazie sobie odpuść, no może z wyjątkiem El Capitan, bo tam można wygrać Toyotę Minoltę, która ci się bardzo przyda. Zaliczaj po kolei Begginer Events, potem Professinal Events. w międzyczasie spróbuj pojechać wyścigi klubowe, special events, japan events i european events. Najlepiej sobie ściągnij lub wydrukuj spis nagród za wyścigi i wtedy będziesz miał motywację do ścigania.

Lista nagród jest tu: http://www.gtplanet.net/guides/index.ph ... e_Car_List
      Gram w GT już 15 lat

Komentarz

nie mam takiej przyjemności z tuningowania aut, bo zwyczajnie nie wiem jak to robić
        Tutaj masz troche przetłumaczone i wyjaśnione. Na wstępie myśle, że wystarczy, potem już sam załapiesz o co chodzi :wink:
        viewtopic.php?f=23&t=2231

Aha, opcja szukaj nie boli

Aha no i jak możecie to napiszcie co wam taką frajdę sprawia w tej grze
        Mi frajde sprawia możliwość jazdy ulubionymi samochodami po fajnych torach, usprawnianie ich przez tuning, jeźdżenie na czas, poprawianie go (np. turnieje są bardzo fajne), doskonalenie umiejętności w jeździe, no i chyba tyle z głównych.

Bardzo chciałbym, żeby ta gra mnie wciągnęła i żebym nauczył się jeździć na perfekt, bo jak czytam wasze wypowiedzi to sądzę, że gracie w tę grę długi długi czas a i tak was nie nudzi
        Każdy lubi co innego, więc np. ja mogę sie tą grą fascynować a inny powie że to shit, więc nie wiadomo czy Ciebie wciągnie.
        Ja gram już od 5 lat i mnie nie nudzi. Nawet nie wiem dlaczego?
        Tak jak pisałeś masz już prawie 25%, to nie jest dużo. Chcesz żeby Cię wciągneła? Spróbuj sobie kupować auta tylko dla siebie, modyfikować je pod siebie, jeździć po torach bawiąc sie testowaniem zakrętów, doskonaląc wchodzenie w nie itp. Weź bij rekordy czasów w np. licencjach. Konfrontuj swoje czasy z innymi np. tymi z turniejów tu na forum albo na stronach typu: http://www.cyberscore.net/game-gt4.php , na Youtube sa filniki, dzięki którym można podglądnąć jak jeździć szybko konkretne licencje. Tylko często można się nieźle powk***wiac jak coś nie wychodzi, wiem to po sobie - kiedyś chciałem ze złości rozpwalić pada o ściane, ale przypomniałem sobie, że dałem za niego ponad 200zł i mi się odechciało

Aha i dodam, że gram na padzie.
        No i wszystko jasne Hehe, żartuje, na padzie tez gra sie świetnie, ale jednak na DFP to jest dopiero frajda.

Pozdrawiam i zachęcam do poznawania gry.

Komentarz

Dzięki panowie. Tylko kurna przeczytałem te listę samochodów i tam pisze, że od dnia 694 do 700 będą w używkach jakieś dobre woziki. No i wchodzę, a tu masz 701 dzień. Ehh, będą one tam jeszcze czy już klapa ?

Aha, a jaki wozik będzie dobry do tych wyścigów żeby autka miały do 3400mm. ? Aha no i do spider i roadster tez moglibyście zarzucić jakimiś nazwami fur.

Komentarz

No i wchodzę, a tu masz 701 dzień. Ehh, będą one tam jeszcze czy już klapa ?
            Nie martw się, autka pojawiają się co kolejne 694 dni w grze i są przez 6 dni w używkach :wink:
            Aha, a jaki wozik będzie dobry do tych wyścigów żeby autka miały do 3400mm. ?
            Ja to pojechałem Suzuki Alto Works
            Aha no i do spider i roadster tez moglibyście zarzucić jakimiś nazwami fur.
            Każdy samochód typu carbrio - wybierz sobie, to zależne od Twojego stylu jazdy, i pamiętaj chłopie, auta wybiera się pod siebie

Pozdrawiam

Komentarz

Właśnie ukończyłem El Capitan Endurance, i dostałem Minoltę. No jechałem Nissanem Fairlady Z Concept LM, powiem wam ze strasznie banalnie sie jechało. Tak gdzieś w drugiej połowie wyścigu dałem na B spec i przyspieszyłem tempo bo mi sie już nie chciało jechać. Coraz bardziej mi sie podoba ta gra. Aha a co do Minolty- wystarczy ona na te Endurance ?

Wiadomo ze kazdy lubi inny rodzaj samochodu. Ja narazie zakochałem sie w tym Nissanie Fairlady, chodzi mi głownie o przyczepnosc i skrecanie tego autka. Wchodzi sie w zakręty jak w masło, a na oponach Racing Qualifyng to już bajka. dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Komentarz

Aha a co do Minolty- wystarczy ona na te Endurance ?
                Wystraczy, zresztą w miarę wygrywania Endurance'ów będziesz też zdobywał nowe "szuflady"
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

tylko potrzebuje jakoś dobrze ustawić tę Minoltę. Bo jak ustawiłem tak jak było na GTPlanet, to auto zanim ruszyło to troszkę paliło gumy, no prędkość max była cos ok 430, z nitro 450, ale jak probowałem nią coś jechać to nie da rady bo cały czas bączki kręci. A za to jak nic nie ustawiałem i dałem na domyślne to jedzie moze 380. co jest kompletną lipa jak na takie autko. gra jest fajnie pomyślana z tym tuningiem, ale dla kogoś kto nie ma większej wiedzy na temat tego właśnie tuningu to takie autka jak Minolta nie sprawiają frajdy, bo sobie ich zwyczajnie nie ustawię. Musiałby mi ktoś wytłumaczyć co i jak z tymi suspension, gearing, itd. co odpowiada za co, bo probowałem coś majstrować, ale co ja się będę bawił jak nie wiem co robie. Jeszcze raz prosze o wrzucenie jakichś dobrych ustawien na Minoltę, tak zeby prędkość max była dobra, ale żeby też dało się nią jeździć. Pozdrawiam

Komentarz

Moje Gran Turismo 4

gram na padzie.
                    Do przechodzenia to w zupełności wystarczy, kierownica jest lepsza gdybyś chciał się bawić w jakiś drifting, lub super realistyczne prowadzenie, ale na początek Pad wystarczy Ci w zupełności
                    napiszcie co wam taką frajdę sprawia w tej grze
                    - Duża ilośc samochodów (mojej miłości życia)
                    - Świetne tory, idealnie wyprofilowane zakręty na Grand Valley Speedway
                    - Nauka driftingu, który tutaj na prawdę nie jest łatwy . . . . . .
                    - Ciągła chęć doskonalenia swojej techniki jazdy
                    - Chcica lepszych czasów
                    - Tryb Photo Mode, robienie zdjęć Swoich samochodów oraz screenów z wyścigów (Jeśli chcesz się czegoś o nim dowiedzieć odwiedź dział "Photo Mode" a wkrótce galerię, którą właśnie tworzy Piotr)
                    - Jazda Nissanem Silvia S15 F:Normal Road R:Normal Economy
                    a narazie zakochałem sie w tym Nissanie Fairlady, chodzi mi głownie o przyczepnosc i skrecanie tego autka
                    Mówisz o tym którego wygrywa się w pierwszym Japan Events ?
                    Jeśli o nim to faktycznie samochód jest znakomity, ile ja tym autkiem przeszedłem nawet sobie nie wyobrażasz, tylko zmiany oleju i jazda dalej, moim zdaniem jeden z lepszych wozów w GT
                    A za to jak nic nie ustawiałem i dałem na domyślne to jedzie moze 380. co jest kompletną lipa jak na takie autko
                    Jeśli chcesz by był szybszy bez większych modyfikacji, po prostu ustaw przełożenie finalne (Transmison >>> Final) na dłuższe, ale bez przesady gdyż przesuwając w prawo musisz się liczyć z utratą przyśpieszenia
                    auto zanim ruszyło to troszkę paliło gumy
                    To można załatwić odpowiednim wyczuciem gazu (tzn. nie piłować ze startu, tylko powoli otwierać przepustnicę)
                    cały czas bączki kręci
                    Jeśli nie potrafisz ostrożniej operować gazem (jeszcze) to możesz włączyć sobie TCS (kontrola trakcji sprawia, że nie "mieli")
                    Ustaw tak na 5-6 i powinno być dobrze

Pozdrawiam

Komentarz

... ale jak probowałem nią coś jechać to nie da rady bo cały czas bączki kręci.
                      Daj CAMBER na 2.5-przód 1.5-tył
                      Spoilery najpierw na minimum a potem tylny o 20 jednostek więcej niż przedni, ale musisz liczyć się z tym że Minolta bardzo szybko zużywa opony.
                      Osobiście radziłbym ci uzbierać 4.500 000 na PESCAROLO PLAYSTATION C60 JUDD (ten mocniejszy). Wygrałem nim oba La Sarthe 24,wolniej zużywa opony i jest szybszy od Saubera. Tylko trzeba dać najpierw AUTOSETUP na max a potem Final na 3100-3200. Pamiętaj że B-spec nie wciska gazu do dechy i nie używa nitro. Poświęć statystykę i wejdż na La Sarthe 24 II tam gdzie na prostej nie ma szykan i sprawdź ile wyciska twoja bryka na B-spec, a ile wyciskają inni. Jeśli twoja bryka wyciska więcej to napewno z nimi wygrasz, wyścig trwa 24h więc masz dużo czasu. Albo co jakiś czas jak cię wyprzedzą zmień w boksach B-spec na real i doganiaj ich, odstaw pierwszego na długość 1 okr. i potem znowu B-spec.
                      Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Właśnie z tym wyścigiem La Sarthe mam problemos. Otóż moje autko jedzie jedzie jakby nigdy nic, a nagle nie wiadomo dlaczego skręca koła i wpier... się na bandę. Trze o tą bandę paręnaście metrów, a później powraca do normy, tyle ze mam tyle straty to tych cfeli ze zal. Oczywiście mowie o trybie B-spec. Jakiś koleś tez tu na forum pisał o takim problemie. Mam wersje PAL. Ehh ... w sumie teraz to narazie nie gram, bo zaczęła sie szkoła no i jak to mówią : "Święta nie święta - trza jeb...!" Dzięki za wszystkie rady ! Miłego grania dla was !!

Komentarz

Napisz jakim autem jedziesz. Z tego co wiem każdy bolid ma problem z tą badą na La Sarthe, jest to jeden z bugów w GT4. Spróbuj pojechać maksymalnie stuningowanym C60 Judd Race Car, R8, Sauberem lub Peugeotem. Jadąc którymś z tych bolidów (B-Spec) przy zastosowaniu ogumienia RH przód i RSH tył powinieneś wyrobić sobie wystarczającą przewagę by wygrać.

Komentarz

Ja mam wersję U/C (Usa/Canada) i u mnie nie ma problemu z szykanami ani z bandami na La Sarthe. Wszystko jest tak jak powinno być.
                            Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Schumi napisał:
                              Ja mam wersję U/C (Usa/Canada) i u mnie nie ma problemu z szykanami ani z bandami na La Sarthe. Wszystko jest tak jak powinno być.
                              Możliwe więc, że problem występuje tylko w wersji PAL. W każdym razie mam takową i zdążyłem zauważyć już podobne zjawisko.

Komentarz

Pracuję...
                              X