Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Chaparral - proźba o dane techniczne tej ciekwej marki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Chaparral - proźba o dane techniczne tej ciekwej marki

Stało się tak że wujek porzyczył mi na wakacje swojego PS2 , a gdzie z kilku gier oczywiście w gt4 najbardziej lubiłem grać , no i przyuwarzyłem tą markę : chaparral , która zaczeła mię intrygować , ale szczyt nastąpił kiedy wygrałem chaparrala 2d , wtedy postanowiłe się dowiedzieć jak najwięcej o autach tej marki , i zwracam się z proźbą o :

- dane techniczne
    -i jakieś ciekawe zdjęcia jak by dało radę

P.s. przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne ale aktualnie nie mam dostępu do mozilli
    P.s. 2 - przepraszam że się tak rozpisałem :wink:

Danych technicznych nie mam, ale mogę dać parę fotek :wink:
    Chaparral 2D:

Chodziło ci o tego, nie? :wink: Bo jak o tego kanciastego, to moge dać!

Komentarz

Heh,niezła fura
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

dzięki ! daj wszystkie jakie masz wszystkich modeli chaparrala , tego kańciastego też , a poza tym w gt 4 nie ma wszystkich modeli chaparrala

Komentarz

http://www.chaparralcars.com/2e.php
          Oficjana strona Chaparral'a --> info + fotki = zaspokojonie Twoich pragnien :wink: (no moze nie do konca bo jest po angielsku )

Komentarz

To zdjęcie jest ciekawe:

To także:

A teraz Chaparral 2J

Ten, całkiem wysoko ma spojler :wink:

Na razie wystarczy :wink:

Komentarz

Re: Chaparral - proÂźba o dane techniczne tej ciekwej marki

Taka ciekawostkę niedawno usłyszałem przy okazji jakiegoś programu w TV. Otóż model 2J - ten kwadratowy którym możemy ścigać się w grze posiada z tyłu takie wyloty ktore mogą kojarzyć się z silnikiem odrzutowym. Jest to nowatorskie rozwiązanie - skuteczne - jednak niedozwolone do dziś. W modelu tym zamontowano dwa silniki elektryczne (od kosiarek) które wysysały powietrze spod auta które było wypychane właśnie tymi otworami jak w batmobilu. Auto jest nisko zawieszone i ma zamocowane naokoło kurtyny które ograniczają dostęp powietrza pod spod auta - dodatkowo to które się dostaje zostaje odessane co znacznie zwiększa przyczepność i zwrotność, a to kolei pozwala pokonywać zakręty z większą prędkością. Samochód nie został jednak dopuszczony do udziału w żadnym wyścigu. Organizatorzy wystraszyli się tak śmiałej konstrukcji która wyprzedzała swoje czasy.
              Samochód od momentu uruchomienia silników stwarza wrażenie pracującego na wysokich obrotach gdyż te zasysające silniki zagłuszają pracującą jednostkę napędową - musze powiedzieć że od samego patrzenia ma się dreszcze na plecach a co dopiero stać z takim monstrum na starcie i czekając na rozpoczęcie wyścigu.

Pozdrawiam

Komentarz

PracujÄ™...
              X