Witam jestem tu nowy i jeśli taki temat już był to przepraszam. Problem polega na tym ,że nie umiem opanować sztuki driftingu w gt4. W gt2 było to o niebo prostsze. Próby z M5 były totalnie poronione M3 jeszcze jakoś daje rade. Zawsze w grach przyzwyczajony byłem do przekładni automatycznej tak jest tez w gt4. Jak mam konfigurować to autko w trybie arcade i symulacji (na manuala się nie zdecyduje raczej także poproszę schematy dla automata). Zauważyłem ,że duże podniesienie mocy m3 spowodowało tylko bezwładne bączki (podobnie mam z m5). Z tego co czytałem to są polecane raz opony hard raz soft. Dlatego proszę o kompletne skonfigurowanie seryjnego m3 csl.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
BMW M3 optymalna konfiguracja do driftowania
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Re: BMW M3 optymalna konfiguracja do driftowania
Przede wszystkim zapomnij o automacie. Wiem że to boli ale jak drift to tylko na manualu.
Inaczej sobie tego nie wyobrażam, o wiele łatwiej jest opanować woź gdyż sam decydujesz o biegu i aktualnych obrotach.
Ustawień Ci nie podam bo nie mam ale ja zawsze driftowałem stockami.
Jedyne co zmieniałem to ewentualnie zwiększałem moc i opony.
Z przodu normal z tyłu economy.
-
Re: BMW M3 optymalna konfiguracja do driftowania
Witam.
- Arcade Mode
- Apricothill Ring
- BMW M3 '04
- TCS: OFF, ASM: OFF
- Transmission: MT/AT (na AT jest duużo trudniej - ale da się)
- Tires (Przód/Tył) - N2/N1
- Quick Tune - Seria
Pozostaje Ci dużo ćwiczyć. M3 to świetne auto na początek...zresztą nie jedyne - M5 jest nieco za mocne, do nauki...polecam najpierw opanować jazdę po torze z manualną skrzynią biegów, a dopiero potem zabierać się za zarzucanie tyłu... :wink:
Poszukaj jakiś filmików na YT...podpatrz na HUD jak ludzie to robią, obserwuj zegary i dobór biegów - A uda się.
Komentarz
Komentarz