automaty ssą pałę.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Czy Honda S2000 waszym zdaniem jest dobra do driftów?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez soundtropolisAutomat jest dla kobiet, emerytów i rencistów ; ) Innymi słowy - automat tak, ale nie w sportowym samochodzie.
z tego co mi wiadomo automatyczna skrzynia biegow jest bardzo uzyteczna w offroadzie wiec nie ozna ich spisywac na stratyGram, bo lubiÄ™!
Komentarz
-
To było pół żartem, pół serio. Wiem że automaty dość dobrze spisują się w sportach motorowych, ale bardziej chodziło mi o to, że automatyczne skrzynie biegów są wygodnym rozwiązaniem dla kierowców, jak dla mnie jest to poprostu zbyt wygode i nudne. Lubie sam zmieniać biegi i decydować o najlepszym przełożeniu w danym momencie. Dlatego zawsze będe wolał skrzynie manualną od automatycznej. Pozdro
Komentarz
-
Ciekaw jestem jak cwaniaczki poradzilibyście sobie z samochodem z potężnym momentem obrotowym i manualną skrzynią biegów...żal mi co niektórych...W teren nie ma nic lepszego niż automat również...Manual jest dobry w samochodach do 400Nm, potem już mozna szybko spalic albo gumy albo sprzęgło...Osobiście preferuję MT ale gdybym miał np M5 to tylko w sekwencji(bo innej nie ma) A co do S2000...Samochód który ma 240 KM i brak ESP i innych elektronicznych "pomocników" nawet dla doświadczonych kierowców stanowi wyzwanie, potrafi wycisnąc zeń trochę potu i nerwów...S2000 dla kobiety? To tak jak dac małpie rewolwer.
Komentarz
-
Kyjgel napisał :
S2000 dla kobiety?
Manual jest dobry w samochodach do 400Nm, potem już mozna szybko spalic albo gumy albo sprzęgło
Komentarz
-
Jest jeszcze taka sprawa że kiedy wiemy w którym zakresie obrotów auto ma największą moc możemy manualem dłuzej pociągnąc na jakimś biegu a AT od razu nam przełączy. . . .
W autach luksusowych polecam AT a w autach sportowych MT. . . .
Pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez kyjgelTo jak wytłumaczysz że np taki Golf V GTI jest szybszy w AT niżeli w MT?
Myśle że jak poprawisz skrzynie (zmiana długosci przełozen) to będzie szybszy na MT. . . . .
Pierwsze 3 biegi krótsze 4,5, dłuzsze a 6 najdłuzej ile się da. . . .
Pozdro
Komentarz
Komentarz