Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czy Honda S2000 waszym zdaniem jest dobra do driftów?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

automaty ssą pałę.
    narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
      automaty ssą pałę.
      Poza wyjÄ…tkami...

Moderator Serwer

Komentarz

[quote]automaty ssą pałę[/quote

Jak ja to mówie trzeba miec tylko sposób nic wiecej :wink:
        Członek Drift Xtreme

Komentarz

Zamieszczone przez lukasgt5
          do driftów moze byc ale moim zdaniem to pedalskie cabrio!jak go stunigujesz to ladnie lata bokami

Pozostawię to bez komentarza...brak mi słów
          Gram, bo lubiÄ™!

Komentarz

automaty sa lamerskie. tzn w realu sa ok, ale w grze lipa.

Komentarz

Automat jest dla kobiet, emerytów i rencistów ; ) Innymi słowy - automat tak, ale nie w sportowym samochodzie .

Komentarz

Zamieszczone przez soundtropolis
                Automat jest dla kobiet, emerytów i rencistów ; ) Innymi słowy - automat tak, ale nie w sportowym samochodzie .

z tego co mi wiadomo automatyczna skrzynia biegow jest bardzo uzyteczna w offroadzie wiec nie ozna ich spisywac na straty
                Gram, bo lubiÄ™!

Komentarz

To było pół żartem, pół serio. Wiem że automaty dość dobrze spisują się w sportach motorowych, ale bardziej chodziło mi o to, że automatyczne skrzynie biegów są wygodnym rozwiązaniem dla kierowców, jak dla mnie jest to poprostu zbyt wygode i nudne. Lubie sam zmieniać biegi i decydować o najlepszym przełożeniu w danym momencie. Dlatego zawsze będe wolał skrzynie manualną od automatycznej. Pozdro

Komentarz

Ciekaw jestem jak cwaniaczki poradzilibyście sobie z samochodem z potężnym momentem obrotowym i manualną skrzynią biegów...żal mi co niektórych...W teren nie ma nic lepszego niż automat również...Manual jest dobry w samochodach do 400Nm, potem już mozna szybko spalic albo gumy albo sprzęgło...Osobiście preferuję MT ale gdybym miał np M5 to tylko w sekwencji(bo innej nie ma) A co do S2000...Samochód który ma 240 KM i brak ESP i innych elektronicznych "pomocników" nawet dla doświadczonych kierowców stanowi wyzwanie, potrafi wycisnąc zeń trochę potu i nerwów...S2000 dla kobiety? To tak jak dac małpie rewolwer.

Komentarz

Kyjgel napisał :
                      S2000 dla kobiety?
                      Nie napisałem że S2000 jest dla kobiety, czytaj uważniej i z sensem. Pisząc o skrzyni automatycznej miałem na myśli normalne auta codziennego użytku. Wiadome jest że w autach o bardzo dużej mocy (wyścigowych) lepiej od skrzyni manualnej będzie spisywała się skrzynia półautomatyczna lub automatyczna. Jednak ja wolę skrzynie manualną od automatycznej i tyle. Nie wciskam "jej" nikomu na siłe.

Manual jest dobry w samochodach do 400Nm, potem już mozna szybko spalic albo gumy albo sprzęgło
                      Trzeba umieć jeździć

Komentarz

Ale to nie było akurat w odniesieniu do ciebie, za nieporozumienie wybacz :wink:

Komentarz

LoOo0ozio wink:

Komentarz

Jest jeszcze taka sprawa że kiedy wiemy w którym zakresie obrotów auto ma największą moc możemy manualem dłuzej pociągnąc na jakimś biegu a AT od razu nam przełączy. . . .
                            W autach luksusowych polecam AT a w autach sportowych MT. . . .

Pozdrawiam

Komentarz

To jak wytłumaczysz że np taki Golf V GTI jest szybszy w AT niżeli w MT?

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                                To jak wytłumaczysz że np taki Golf V GTI jest szybszy w AT niżeli w MT?
                                Tak się składa że Golf to po prostu średniak więc nie zaliczam go ani do luksusowych ani do sportowych . . . .
                                Myśle że jak poprawisz skrzynie (zmiana długosci przełozen) to będzie szybszy na MT. . . . .
                                Pierwsze 3 biegi krótsze 4,5, dłuzsze a 6 najdłuzej ile się da. . . .

Pozdro

Komentarz

PracujÄ™...
                                X