Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zalecane samochody do robienia driftów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Jako miłośnik driftu i wielki fanatyk JDM osobiście jeżdże tylko japońskimi furami i tylko RWD!Od samego początku tj. od sierpnia jak zacząłem ślizgam się RWD.Najpierw była AE 86, a póżniej to juz poszło z górki R32 GTS-T,FC3S,FD3S,200 SX,S13,S14,S14a,S15 którą aktualnie dosiadam o mocy max 290 ps i wiele innych.Po fazie wstępnej polecam Mazde RX-7 (FD) jak koledzy wspomnieli bardzo łatwa do kontroli.
    Członek Drift Xtreme

Komentarz

ostatnio kupilem silvie s14, na razie prawie stock, dopiero sie jej ucze.
      carltona mam juz w 80% opanowanego
      narancs alternativa

Komentarz

Lotus...hmmm też nim jeżdziłem.Jak dla mnie ciut za duży i za ciężki,ale spoko
        Członek Drift Xtreme

Komentarz

Samochody do Driftu

Najlepszymi samochodami do driftu są:
          - Mazda RX-7 (każdej generacji polecam , wyścigowe, ale lepiej cywilne)
          - Nissan Silvia (S13-S15 i HKS polecam )
          - Nissan 200SX/240SX (polecam )
          - Nissan Skyline (R32-R34 i NISMO)
          - Nissan 300ZX (z lat 90-tych)
          - Nissan 350Z (nie polecam, ale da się, mogą być wejsje NISMO i wyścigowe)
          - Toyota Supra (najlepiej te ostatnie: RZ, Targa itp., ale lepiej ostatnie z wysuwanymi światłami)
          - BMW M3/M3 CLS/M3GTR (polecam )
          - Toyota Tureo (OK, ale lepsze wersje specjalne np.: APEX polecam )

Komentarz

Aston Martin Vanquish i BMW M5 05. Bmw smigamy na seryjnych ustawienich tylko zawieszenie obniżamy. Aston jest dobry, ustawiamy jak nam pasi albo bierzemy z gt planet ustawienia i wio.

Silvie są git. Polecam 270 Nismo. Pozatym s14 jest tanie i spoko sie śmiga.
            Drift.....nauka jazdy......L

Komentarz

widze ze popylacie samymi japonskimi autami i szibkimi swiatowymi super furami ja wole driftowac mustangiem corvetta i-rocco merolem evoluzione rufem yellow bird oraz corvetta c6 i nei zmienam wogule ustawien ino opany confortowe wylaczam trakcje itp. i jazda polecam te bryki [bez tuningu sa i jakos ciagna
              ]

Komentarz

to widze ze xime jesteś miłosnikiem raczej amerykańskiej mysli motoryzacyjnej.Spróbuj przejechać sie Holdenem Monaro(seria) i załóż opony luxury na przód i tył i smigaj na Autumn Ring Reverse.Wierz mi niepożałujesz.Ale co jak co nihon cars RULEZ!!!!!!! :wink:
                Członek Drift Xtreme

Komentarz

dla tych którzy nie driftowali jeszcze S 2000, polecam to autko.Wymieniamy wydech i oczywiscie oponki na standardy, zawieszenie ja pozostawiłem seryjne bo narazie daje rade.
                  Członek Drift Xtreme

Komentarz

Witam jestem tutaj nowy Moim zdaniem najlepsze samochody to :
                    Amuse S 2000
                    Amuse Carbon R
                    HKS Silvia
                    Opera 350 Z
                    tymi czterema najlepiej mi idzie

--------------------

na sporcie wiesz nie znam sie na tym zbytnio i jeździłem na hardach ale gdzies przed 2 godzinami dorwalem ustawienia dla amuse s2000 i z przodu medium z tyłu hardy mam reszty nie zmienialem

Komentarz

zacznij tuningować seryjne fury bo nimi sie jeżdzi najlepiej no moze przesadziłem, apropos na jakich gumach jeżdzisz tymi czterema autami?sport czy standard
                      Członek Drift Xtreme

Komentarz

No widzisz Nomuken wystarczy jedna rozmowa a jak wszystko sie zmienia od 2 dni juz nie jezdze tymi gotowymi furkami tylko 2 Nissanami 200SX zrobionymi tak jak radziłeś a no i wszystkim poczatkującym drifterom polecam i Nomuken pewnie też każdemu by polecił aby w jakiś sposób obejrzał Best Motoring - The Drift Bible naprawde film warty obejrzenia pozdrawiam i uciekam trenować

Komentarz

witam, po dluzszej przerwie z forum i gt4 - praca

podpisuje sie pod tym co napisal nomuken - mi najlepiej sie driftuje prawie seryjnymi furami prawie bo robie w nich skrzynie, sprzeglo, kolo zamachowe i wal + odchudzanie i zmiana opon + zwiekszenie mocy ewentualnie....takie bryczki na seryjnym zawiechu bujaja sie slicznie na drodze dzieki czemu przenoszenie masy podczas dohamowania jest banalnie proste wszystkie te specjalnie przygotowane samochody do driftu sa dla mnie za mocne troche poza tym przy slabszych seryjnych furach naprawde duze znaczenie ma technika, ktora chcemy driftowac - w mocnych furach najlatwiej zrobic power over i jechac bokiem poprostu

Biblia driftu - konkretny filmik, a Keiichi to rzeznik totalny....

Komentarz

Ja jak narazie zawiechy nierobiłem tylko w S2000,fajny wózek jest z Holdena Monaro jeśli niewidziałes to możesz luknąc na mój przejazd nienajlepszy zresztą ale cóż niechcąc sie chwalic to kawał dobrego auta niestety nie japonskiego którym ja śmigam tylko z zakupionym LSD i zmienionymi oponami to wystarcza w zupelności.Ostatnie czasy powróciłem do legendarnej hachi-roku
                            Członek Drift Xtreme

Komentarz

Ja kocham Initial D,D1,Drift Bible i to wszystko co japońskie.Najlepsze są japońskie fury FR.Nie wiem dlaczego driftujecie tymi wszystkimi Europejczykami?? Wystarczy oglądnąć Drift Works 3 i z natchnieniem zasiąść za sterami pada czy tam kiery...(ja mam pada )

a jeśli chodzi o fury to tak:

Mazda RX-7 FC3S-zarypiste auto,daje sie jakoś opanować ja dryftuje GT-X'em ponieważ GT Limited jest stanowczo za słaby a INFINI III ma tylko jeden kolor

Mazda RX-7 FD3S-następne zajefajne autko.łatwe do opanowania i tak jak FC ma ten przepiękny dzwięk Wankla...hmmmm....bujam w obłokach jak go słysze...

Nissan Silvia Spec-R s15-good car,wiadome chociażby Yasuyuki Kazama nim jeździ.

Nissan 200SX s14-taki średniak...troche podsterowny,ciężki i trochu za słaby ale ogólnie spoko da sie

Toyota Sprinter Trueno/Levin-jak ktos tam wcześniej powiedzieł Matka Driftu.Tak tak to jest prawda i to auto jak na 130KM lata jak głupie!To auto rulez!!!aha...jeszcze jest S.Shigeno Version '00.Taaaa kręci sie to 10tyś. obr.!!! Normalnie Honda!!!!!! Lata wyśmienicie.

Toyota Supra-nie polecam za ciężka,strasznie jara kapcie...ogólnie tylko jest ładna i szybka.

Toyota Celica 1600GT (TA22) '70-troche za słaba ale jakoś sie da.

Toyota Celica XX 2800GT '81-buuuu za ciężka

Nissan Bluebird 1600 Deluxe (10) '69-tragedia...90KM i ciężar może po tuningu dało by sie?? Kto sie odważy

Nissan Bluebird Hardtop 1800SSS (910) '79-103KM to co wyżej...

Nissan Skyline 2000GT-B (S54A) '67-Nomuken sprawdź go...Dobry jest.Trocheza słaby ale jednak sie da.Ma bardzo przyjemny dźwięk.

Nissan Fairlady Z 280Z-L 2seater (S130) '78-do dupy,wielka drynda i tyle...

Nissan Skyline Hard Top 2000 Turbo RS (R30) '83-woooahhh sprawdzcie!!Polecam!

Nisan Skyline Hard Top 2000 RS-X Turbo C (R30)-nawet mocniejszy i ładniejszy chociaż by dlatego że tych lusterek obciachowych nie ma przy masce.Też good auto.

Nissan Silvia K's/Q's '91-takie sobie autka K's daje,a Q's to pies .

Nissan Skyline GTS-R (R31)-wymiata. Tylko że te Skyline'y to takie wielkie są kolumbryny.

Nisssan Skyline GTS-T Type M (R32) '91-no comment.Full Wypas.

Nissan 350 Z-dobre auta.

wszystkie Skyline,300zx to sa troche za ciężkie auta.

Mitsubishi Galant GTO MR '70-trup może po tuningu lepiej ale ja nie moge tym czymś dryftować...

Mitsubishi Lancer EX 1800GST IC Turbo----łaaaaaaaaaaaaaaał lata jak posrane fulll wypas fura.Na serio!

Mazda RX-8-troche za ciężka,za łaba dla mnie i mało legendarna troche za modna i w ogóle ale wole ją od 350Z chociaż jest słabsza...

wszelkiego rodzaju MR2,MX-5 i inne wypierdki to nawet nie testuje... dziękuje za owage i powodzenia w wykonywanie dryftów i bawieniu sie w Initial D.

ps.Wszystkie autka były testowane na seryjnych silnikach,zawiechach w arcade mode na oponach normal. pzdr ADVAN
                              NO VTEC-NO FUN

Komentarz

Zwracam Honor.MR2 jest dobrym autkiem bo sztywnym i mocnym lecz MX-5 nie.Jest słąbo wyważona i ogólnie słaba więc...trudno.

pzdr ADVAN
                                NO VTEC-NO FUN

Komentarz

Pracuję...
                                X