Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zalecane samochody do robienia driftów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Zalecane samochody do robienia driftĂłw

Dzięki, że mnie tak ciepło przyjeliście napewno to nie będzie mój ostatni post xD
    Zamieszczone przez Witek Enzo
    Cena15 - już masz u mnie szacun, bo ja też jest fanem Johna Ceny!
    Odp. John Cena wymiata !! a jego muza
    Zamieszczone przez Witek Enzo
    Shuichi Shigeno Version.
    Gdzie mogę kupić tą wersje bo szukałem i jakoś nie mogłem znaleść jest ona w używanych samochodach ?? wiecie może w jakie dni ją sprzedają ?? Chcem sprawdzić ile warte jest to cacko xD z góry dzięki

Komentarz

Jest w ostatnim pokoju z używanymi samochodami (późne lata '90), występuje tam dość rzadko, ale jeśli będziesz systematycznie sprawdzał to na pewno bez problemu trafisz :wink:

Ps.Zawsze przyjmujemy ciepło jeśli widzimy, że jest kogo :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Wielkie dzięki xD Polecam HKS Genki Hyper Silvia (dobrze napisałem??) bardzo fajne autko do latania bokiem oraz BLITZA ER34 xD P.S. Pomógł by mi ktoś nauczyć się driftować 4WD np. Skyline R34 lub EVO VIII?? Jakiś tutorial albo jakąś technike by driftować 4WD?? staram wprowadzić auto w poślizg ale najczęściej jedzie prosto z góry wielkie dzięki xD

Komentarz

Zamieszczone przez Cena15
          Polecam HKS Genki Hyper Silvia (dobrze napisałem??) bardzo fajne autko do latania bokiem
          Faktycznie samochód jest wspaniały . . . . w końcu to S15 nie ?
          oraz BLITZA ER34
          Auto strasznie trudne nawet w serii, ale za to dające cholernie dużo satysfakcji :wink:
          Pomógł by mi ktoś nauczyć się driftować 4WD np. Skyline R34 lub EVO VIII??
          No, Jasne :mrgreen:
          Jakiś tutorial albo jakąś technike by driftować 4WD?? staram wprowadzić auto w poślizg ale najczęściej jedzie prosto
          Na początek driftu 4WD polecam kupić jakieś używane R34 :wink:
          Najlepiej przerobić na około 300-400KM w zależności od upodobań, zafundować mu glebę absolutną, skrzynię raczej skrócić (10-15 jeśli mówimy o Auto-Settings), zawieszenie utwardzić zwłaszcza z przodu, tył ustawić na średnio, amortyzatory w okolicach 4-5, auto musi mieć mocną "szperę" a, więc będziesz potrzebował regulowanego LSD, opony na początek polecam na tył N1 a na przód N2-N3 (w zależności od mocy auta, ale na N2 bez problemu go złamiesz), oczywiście systemy elektronicznej ingerencji muszą zostać WYŁĄCZONE :wink:

PS. Poszukaj na Gt-Planet drift-ustawienia do samochodu który Cię interesuje, ewentualnie delikatnie przestrój wedle swoich potrzeb :wink:
          Jeśli nie chcesz/nie potrafisz bawić się w ustawianie samochodu, próbuj seryjnym z podniesioną mocą, zmienionymi oponami (ustaw tak jak napisałem o oponach powyżej) i wyłączonymi elektronicznymi wspomagaczami :wink: Przed zakrętem "bujnij" go w przeciwnym kierunku i w ten sposób wymusisz na nim nadsterowność, fizyki nie da się oszukać . . . .

Jeśli doczytałeś aż tutaj to bardzo Mi miło Mam nadzieję, że na coś się przydałem

Pozdrawiam

Komentarz

Wielkie dzięki jesteś za.... zaraz lecę sprawdzić twoje porady xD

Komentarz

• Re: Zalecane samochody do robienia driftów

Nissan 350z - nowe odkrycie
              Obecnie pracuję nad toyotą altezzą TC.

-------------------------------------------------------------

Komentarz

Nissan 350Z, Nismo Skyline R34. Fajne autka

Komentarz

Do AWD Driftu polecam Toyotę Gt-Four(ostatni model), jak na swoje 256KM daje sobie rewelacyjnie radę, na special condition wygrałem nią bez żadnych przeróbek z Evo VIII MR. Ale nie o tym. Wystarczy założyc opony Luxury na wszystkie osi i bez problemu można ułożyc ją bokiem w zakręt, ale musimy uważac bo łatwo o postawienie auta za bardzo prostopadle do kierunku jazdy.

Komentarz

Próbuję od niedawna ale zawsze na drugim czy trzecim zakręcie tracę kontrolę.Na filmiku wygląda tak łatwo :wink: poprostu mistrzostwo.A do driftu proponuję Option Z streama.Suuper samochód do driftu,chyba po to go stworzyli twórcy bo specjalnie jakoś tak przedłuża biegi na najwyższych obrotach i fajnie się nim manewruje,trzeba tylko powyłączać systemy i dostosować co kto lubi ale nawet nie trzeba nic zmieniać. :wink:
                    GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

Zamieszczone przez Jimmy
                      Próbuję od niedawna ale zawsze na drugim czy trzecim zakręcie tracę kontrolę.Na filmiku wygląda tak łatwo :wink: poprostu mistrzostwo.A do driftu proponuję Option Z streama.Suuper samochód do driftu,...
                      Piszesz, że jesteś początkujący a zaczynasz naukę od takiego monstera RWD? No no !

Komentarz

No wiesz... nie chodzi mi to że dopiero zaczynam bo coś tam umiem ale myśle że nigdy nie opanuję tego do perfekcji tak jak na filmiku. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Jimmy
                          No wiesz... nie chodzi mi to że dopiero zaczynam bo coś tam umiem ale myśle że nigdy nie opanuję tego do perfekcji tak jak na filmiku. :wink:
                          Dlaczego nie? To kwestia ćwiczenia. Proponuję ci najpierw nauczyć się driftu 4WD aby w miarę szybko zrozumieć co to jest? Potem RWD. Niedługo wrzucę ci ustawienia do dwóch aut 4WD na drift. Myślę, że szybko będziesz jeździł tak jak na filmikach bo to fajna zabawa
                          pozdro

Komentarz

Wiesz że ja wogóle nie driftoałem jeszcze na 4WD?Dzieki za pomoc i zaangazowanie. Jestes ambitny.
                            A mojego Option Z streama juz nie mam, a dlaczego to się dowiecie zaglądając do oddzielnie stworzonego przeze mnie tego oto tematu.

viewtopic.php?f=23&t=4600

Komentarz

Jimmy dam ci ustawienia do Mitsubishi Lancer Evo VIII.
                              Spróbuj podriftować wpierw autem po tunningu bo seryjnymi nie jest tak łatwo.
                              Auto możesz podrasować nawet do 500 HP wtedy będziesz mógł używać wszystkich technik driftu (no prawie, oprócz tzw "clutch kick" ) A gdyby się okazało, że nie potrafisz zabujać autem aby zainicjować drif to ustaw sobie nadsterowność do około 10 zależy jak ci będzie pasowało. Jak będziesz już potrafił jeździć bokiem to stopniowo możesz rezygnować z ułatwień czyli tunningu ale wtedy trudniej będzie zainicjować samo wejście w poślizg kontrolowany A drift RWD to raczej na później

Redukcja wagi - poziom 3

Tyre:
                              Front-Normal Economy lub Luxury (nie ma większego znaczenia)
                              Rear-Normal Economy

Sunspension:

Spring rate:
                              Front-9.0
                              Rear-8.0

Ride height:
                              Front=Rear-minimalna wartość

Damper Bounce:
                              Front=Rear-6

Damber Rebound:
                              Front=Rear-6

Stabiliser:
                              Front-2
                              Rear-3

Driving Aids-wyłączone (czyli wszystko na 0)

Clutch:
                              Clutch-double

Flywheel:
                              Flywheel-semi-racing

Carbon Driveshaft

pozdrawiam

Komentarz

Super,dziex chłopaki,jesteście ok.Dziś to wypróbuję,teraz nadrabiam straty które mi te "duchy" sprzedały. :wink: Jeszcze jedne mistrzostwa i kupuję Lancera,jeszcze tylko tuning i jadę. :wink:
                                Zdam wam relacje.

Komentarz

Pracuję...
                                X