Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 4 - Problem po wyścigu...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gran Turismo 4 - Problem po wyÅ›cigu...

Witam, od razu się usprawiedliwię i powiem że jestem tutaj po raz pierwszy ponieważ jak to wiadomo jak trwoga to do Boga a jak problem z gran turismo to do was, Dlatego jeśli był już taki problem i został rozwiązany to proszę podać mi tylko link do ów tematu. Mianowicie po wyścigu obojętnie czy to w trybie arcade czy kariery, gra nie powraca do menu. Nie wiem czy to wina płytki bo nie jest porysowana od strony którą czyta laser, ba laser też jest w dobrym stanie i jestem tego pewny skoro wczytuje inne gry bez problemu. Mam zdjęcia jak zachowuje się ekran ładowania przed i po wyścigu i zauważyłem że ten obrotomierz zmienił kolor na czerwony i niby to wina płyty ale nie wiem jak skoro nie jest porysowana a wcześniej po wyścigu nie było problemów, ba obecnie mogę licencje przechodzić i wraca do menu. Proszę o pomoc

Przed

Po

Jeśli to jednak wina płyty to kupię oryginał bo drogi nie jest a klasyk i od czasu do czasu fajnie pograć w 4 a nie 5

Re: Gran Turismo 4 - Problem po wyścigu...

Czerwone kółko to tylko i wyłącznie problem z odczytem. Widocznie masz źle nagraną "kopię zapasową" :wink: , albo mimo wszystko Twój laser może mieć problemy z GT. Bierze sie to stąd, że gra jest nagrana na płycie dwuwarstwowej. U mnie działa wszystko oprócz GT4 właśnie, sprawdzone na dwóch oryginalnych nośnikach (a zripowana wersja na plycie jednowartwowej śmiga bez problemów).
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Przepal sobie płytkę, najlepiej w alkoholu z prędkością 4x lub 8x. Jeśli nie poradzi się na tym laser to znaczy że powoli zmęczył się życiem. Na mojej pierwszej ps2 też tak miałem czasem, bywały momenty że nawet nie bootowała oryginalnej nieporysowanej gt4! Teraz mam drugiego Playstation i ehem ehem kopie zapasową wypaloną w Nero, prędkością 8, śmiga jak marzenie.

Wiesz co? A weź pastę do zębów (ważne żeby była bez granulek) nasmaruj nią płytę i chwilę poczekaj. Następnie dokładnie spoleruj tę pastę, płyta powinna być idealnie czysta. Wtedy sprubuj.
      Ja stawiałem też konsolę na boku i jakimś cudem działała lepiej, też sprawdź. Napisz czy coś z tych dwóch pomysłów się sprawdziło

Komentarz

moje GT4 co mialem nie dawno też tak się zachowywała a dokladnie licencji nie moglem ponownie zrobić.
        Wina leżala po stronie mojego syna płyta porypana byla ^^

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
          Wiesz co? A weź pastę do zębów (ważne żeby była bez granulek) nasmaruj nią płytę i chwilę poczekaj. Następnie dokładnie spoleruj tę pastę, płyta powinna być idealnie czysta. Wtedy sprubuj.
          Rysy zniknÄ…? Czy jak?

Komentarz

Pasta widocznie lekko wypełnia mikro ubytki do tego bardzo dobrze czyści płyty. Tak czy owak kilka razy mi pomogło.

Komentarz

O widzisz, nie wiedziałem. Mam wielu kandydatów, na króliki doświadczalne do tego eksperymantu, więc czemu by nie spróbować? :wink: Kolega kiedyś mi mówił, że na rysy są dobre perfumy. Ale po spróbowaniu, uznałem, że nie miał racji...

Komentarz

Sprawdzę dzisiaj ten sposób z pastą, w godzinach późniejszych i dam odpowiedź. Jak nie pomorze sprawdzę z wypaleniem, z góry dzięki za odp

Komentarz

Zamieszczone przez Olo699
                  O widzisz, nie wiedziałem. Mam wielu kandydatów, na króliki doświadczalne do tego eksperymantu, więc czemu by nie spróbować? :wink: Kolega kiedyś mi mówił, że na rysy są dobre perfumy. Ale po spróbowaniu, uznałem, że nie miał racji...
                  A przypadkiem nie powiedział dezodorant? :wink:
                  GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                  Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez tycha
                    Zamieszczone przez Olo699
                    A przypadkiem nie powiedział dezodorant? :wink:
                    Powiedział perfumy.

Komentarz

Jeden !uj. Chodziło zapewne o zawartość alkoholu, który dobrze czyści i odtłuszcza.

Komentarz

1. Stawianie konsoli poziomo/pionowo.
                        2. Czyszczenie płytki/lasera ścierką do okularów.
                        3. Wymiana lasera/oddanie płyty do regeneracji (adresy do znalezienia na allegro).
                        4. Nagranie nowej kopii zapasowej.

Więcej możliwości nie ma - u mnie takie krzaki wyskakiwały jak płyta była naprawdę zjeżdżona.

Co do regeneracji płyt - polega ona na zeszlifowaniu minimalnej ilości płyty, dzięki czemu rysy są płytsze/znikają. Nie jest to do zrobienia w domu! Nie próbujcie z jakimiś diaksami/szlifierkami
                        GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                        X