Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Corrupted Data

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Corrupted Data

Witam . Mam cały czas problem z data corrupted . Mam oryginalną kartę sony , oryginalnego ps'a (nie podrabiany) i oryg gt4 . Problem w tym , że zawsze po auto-savie gdy chcem wyłączyć gre wchodze dla pewności w jakieś zawody ( np , 4h Nurburging) żeby móc wyłączyć spokojnie gre bez obawy że wyłącze w trakcie zapisywania . Dziś chciałem znów włączyć gt4 i co ? Wyskoczyło mi data corrupted . Nie mam zamiaru zaczynać gre już 5 raz od początku . Może wy coś poradzicie ?

Re: Corrupted Data

Było...
    Zamieszczone przez Kyho
    że zawsze po auto-savie gdy chcem wyłączyć gre wchodze dla pewności w jakieś zawody ( np , 4h Nurburging) żeby móc wyłączyć spokojnie gre bez obawy że wyłącze w trakcie zapisywania
    Dziwny sposób Nie prościej spojrzec w prawy górny róg, czy sie ikona miga?

Komentarz

Najlepszym na to sposobem jest zapisać ręcznie (wciskając save w garage) po zakończeniu gry w trybie GT.
      Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
        Dziwny sposób Nie prościej spojrzec w prawy górny róg, czy sie ikona miga?
        Właśnie spojrzałem nie było ikonki auto-save wyłączyłem potem włączyłem drugi raz i data corrupted ... To było gdy zaczynałem grać 2-gi raz .

Komentarz

Może masz nieoryginalną karte tylko chińską podróbke z logo Sony? Pełno takich na allegro.
          ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! Straciłem dane!
            Dlaczego się tak dzieje? Mam normalną kartę pamięci.

Komentarz

Wyłącz auto-save i zapisuj ręcznie w garażu .

Komentarz

Spróbuj podwazyc palcem karte pamieci i jak wyskoczy czy chcesz grac bez zapisywania dawaj ciagle nie az ci to wczyta. Mi tez tak sie czasami robi i ten sposob dziala u mnie.

Komentarz

Wyskoczyło mi corrupted data (przy 50% ) jakie macie sposoby by się go pozbyć ? Jak podważyć palcem ?

Komentarz

Smutna historia, zwłaszcza jak sie traci 50% gry... Też miałem taką sytuację (51% progresu), i teraz, jak zacząłem grę od początku, trzymam zapasowego save'a (co jakiś czas uaktualniam) na innej, mało uzywanej memorce. No i wyłączyłem opcję autosave, wole sam, osobiście, po wyścigu czy kupnie nowej furki zapisać gre w Home (ma to swoje plusy, zawsze można wczytac grę, jak nowo zakupiony za ciężką kasę samochód nie spełnia oczekiwań). W moim przypadku problem leżał chyba po stronie karty pamięci (orginalna sony, konsola nieprzerabiana), bo w niektórych grach też mi robiło "data corrupted" (najbardziej bolesny, oprócz GT, był Tekken 5 i Silent Hill 2). Kupiłem nową memorkę, stara robi za magazyn "sentymentalnych" sejwów ( w tym zapasowego do GT, wgrywam go unosząc lekko kartę do góry), i jest dobrze. Bądź co bądź stara karta ma ponad 5 lat. To chyba tyle co moge na ten temat napisać, wnioski mozna wyciągnąć samemu.
                    A-Spec lvl- 16
                    B-Spec lvl- 4

Komentarz

Nie rozumiem, o co chodzi?
                      Czyli jak będę grał bez karty pamięci, to się wczyta?

Komentarz

Najlepiej w ogóle nie wyłączać konsoli, dopóki nie posiada się zapasowej karty pamięci. Nawet po ręcznym zapisaniu może się nie wiadomo kiedy pojawić data corrupted.

Komentarz

Właśnie dzisiaj straciłem 86% ale to chyba mój błąd był, ale co ciekawe wczoraj po rundce w GT4 wyłączam konsole i już trzymam wciśnięty wyłącznik i zauważyłem że miga w rogu karta, pomyślałem że od razu już po save-ie odpaliłem z powrotem... hmm save nie uwalony, dzisiaj odpaliłem wooo i wkurw odrazu "data corrupted" ehhh no cóż trzeba żyć dalej, a już do zabawę z photomode szykowałem, 70 aut mi brakowało w garażu żeby wszystkie były.
                          Ale dziwne że dopiero po drugim odpaleniu wyszły skutki przerwania zapisu, bo to nie mogło przypadkiem się stać na drugi dzień, gram już prawie rok w GT4 i to pierwszy raz się tak zdarzyło, w wielu innych grach też nie miałem takich problemów a karta jest oryginalna Sony 8mb, 68zł dałem (wiem przepłaciłem) i PS2 nie jest przerabiana.

Komentarz

A bywa i tak...
                            Kiedyś tak miałem z grą Burnout 3, miałem wszystkie wyścigi oprócz tego kończącego grę i jep, oczywiście, odpalam z corrupted data.

Komentarz

Właśnie to jest dziwne, GT4 i Burnout 3 to jedyne gry, w których mi wywala data corrupted, próbowałem ostatnio tak zrobić, że wyączyłem autosave i ukazywanie się filmiku na początku. Udało mi się przejść licencje i niektóre zawody beginner, niestety i tak mi wywaliło corrupted data, czy da się coś zrobić?

Komentarz

PracujÄ™...
                              X