Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytanie skrzynia biegow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pytanie skrzynia biegow

Witam,
    czy po zakupie skrzyni biegow zwieksza sie liczba biegow? W Eclips standardowo jest chyba 5 a po kupnie krotszej skrzyni doszedl 6 bieg. Teraz jezdze mazda rx-7 i po zakupie nowej skrzyni nadal mam 5. Od czego to zalezy?

Re: Pytanie skrzynia biegow

Zależy to od "długości" skrzyni biegów lub poszczególnych przełożeń. Kiedy kupisz skrzynię "Full customization" wtedy możesz sam ustawiać długości przełożeń lub całokształt. Kiedy skracasz auto szybciej przyspiesza ale ma mniejszą prędkość maksymalną. Kiedy wydłużasz auto nieco dłużej nabiera pędu ale jego Vmax jest większe.
    I właśnie czasem jak kupisz tą skrzynię i wydłużysz do dostajesz ten "dodatkowy" bieg. Juuupiiiiiii.

Pisałem z pamięci mam nadzieje że się nigdzie nie pomyliłem. :wink:

Komentarz

Mówisz ze jak wydłużę biegi to "dorzuci" mi następny? To dlaczego kupując skrzynie o krótszych przełożeniach otrzymałem 6 bieg? Fully Custom. w NISMO nie dodało mi 6 biegu ani po wydłużeniu ani po skróceniu. Może jeszcze jakieś pomysły?

Komentarz

Jeśli kupiłeś o krótszych przełożeniach to większa ilość biegów jest chyba korzystna... Chociaż nie spotkałem się z czymś takim, żeby dodawało bieg.

Komentarz

Mitsubishi Eclipse ze standardowa skrzynia 5 biegów, z krótszą 6. Wiem, że to korzystniej i dlatego zastanawiam się dlaczego raz dochodzi "szóstka" a innym razem nie.

Komentarz

Serwer-dochodzi czasem bieg też to zauważyłem ale nigdy się nad tym zastanawiałem. :wink:

W sportowej masz więcej biegów i krótsze przełożenia żeby na biegach utrzymywać silnik w najkorzystniejszym momencie obrotowym.

Komentarz

Pracuję...
            X