Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czy ktos z Was walczyl juz w pucharze FORMULA GT?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Czy ktos z Was walczyl juz w pucharze FORMULA GT?

Witam serdecznie!

Aby zdobyć bolid Formuły 1 w GT4 są dwa sposoby - jeden to wygrać 24-godzinny Nurburgring a drugi to puchar w Extreme nazwany Formula GT. I tu moje pytanie - czy ktoś z Was startował już w tym pucharze? Podejrzewam, że najpewniej byłoby wygrać formułkę właśnie na Nurburgringu i nią przystąpić do pucharu Formula GT. Wydaje mi się jednak, że jest to wyzwanie dla MAXXymalistów i pełnych harcorowców a dla tych, którzy jeszcze nie kojarzą szczegółów, oto właśnie one:

Wyścig Formula GT składa się z 15 wyścigów, które możemy atakować każdy osobno lub w postaci mistrzostw, za których wygranie dostanie równe 3.000.000 kredytów (plus oczywiście wygrane poszczególnych wyścigów):

1. Tokyo 246 (60 okrążeń)
    2. Twin Ring Motegi (127 okrążeń)
    3. New York (74 okrążenia)
    4. High Speed Ring (77 okrążeń)
    5. Grand valley Speedway (62 okrążenia)
    6. Circuit de la Sarthe (23 okrążenia)
    7. Cote d'Azur (78 okrążeń)
    8. Seoul Central (113 okrążeń)
    9. Infineon Raceway (76 okrążeń)
    10. Laguna Seca (85 okrążeń)
    11. Twin Ring Motegi (64 okrążenia)
    12. Nurburgring (15 okrążeń)
    13. El Capitan (64 okrążenia)
    14. Fuji Speedway (67 okrążeń)
    15. Suzuka Circuit (53 okrążenia)

Ufff... Policzymy? Razem daje to 1038 okrążeń. Dalej załóżmy, że każde okrążenie na każdej trasie pokonujemy w czasie 1 minuty (wiem, abstrakcja bo na samym Nurburgringu okrążenie formułą 1 może wynieść ok. 6 minut...), co daje nam 1038 minut samej jazdy. Czas w B-Specu możemy przyspieszyć 3 razy, co znaczy że zajmie nam to około 6 godzin. Plus postoje w boksie, różna długość tras, co może dać może nawet 10 godzin jazdy...

A wydawaćby się mogło, że to tylko na Sarthe i Nurburgringu mamy wyścigi ponad 8 godzinne... :wink:
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
    http://www.autogaleria.pl

Jak startowałem Minolta w tych mistrzostwach to niemiałem niestety szans Teraz zdobyłem formułke no i zobaczymy co sie da zrobic Wiem ze po kardzym wyscigu nawet jak włączymy mistrzostwa jest save więc to mnie troszke pociesza bo mozna wejsc do garazu seva zrobic o odpoczac Przeszedł ktos ten turniej ???

Komentarz

lol, ja mam zamiar przejechać to i wygrać puchar, ale denerwuje mnie to że jak mam przyśpieszone x3 i zjerzdzam do pitstopu to musze znow to włączać. Ale skoro mamy 15 wyścigów to z 4 można sobie odpuścić (jeżeli zawsze będziemy na 1 miejscu) to wygramy liczbą punktów np. ja zdobęde 110 (za 11 wyścigów) to oponęt będzie miał 66 + 40 (za 1 miejsce w tych 4 opuszczonych wyśćigach) wygramy 4 punktami, ale zawsze ten sam przeciwnik nie dojedzie na 2 miejscu więc miżna jeszcze pokąbinować, jak wygramy puchar to te 4 przechodzimy po wygraniu pucharu.

Komentarz

Ja mam formula GT zaliczone całe na złoto, osobiście . Najbardziej podobało mi się w Monaco.

Komentarz

ta a mi sie właśnie TV zepsuł i nie przejde a w salonie nie moge grać to będą oczywiście oglądać telewizję wszyscy i ryje dzeć

Komentarz

Pracuję...
          X