Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zniszczona płyta.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zniszczona płyta.

SIEMANOOO
    Słuchajcie sprawa prosta ale skomplikowana zarazem.
    Kupiłem ps2 wraz z GT4 (gratis ;]) płyta w tym momencie wygląda jak sito (nie ma dziur ale porysowana) I to strasznie.
    Słyszałem o tym ,że można ją gdzieś odesłać by przysłali nową, pachnącą :wink:
    Pyt.
    1. Czy mogę jak mam grę z gratisa?
    2. GDZIE TO WYSŁAĆ

Narq

PAMIĘTAJCIĘ O TYCH POTRZEBUJĄCYCH I W ROZPACZY.

Re: Zniszczona płyta.

Do dupy.
    Reklamacji nie podlegają uszkodzenia powstałe z winy użytkownika.
    narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
      Do dupy.
      Reklamacji nie podlegają uszkodzenia powstałe z winy użytkownika.
      Czyli gadka że laser mi ją tak porysował nic nie da ? (wina lasera wynosi około 60-70%)

Komentarz

Trzeba mieć ładnie pod kopułą, żeby wiedzieć o tym, że laser rysuje płyty i nic z tym nie robić...
        narancs alternativa

Komentarz

Jakim cudem laser może rysować płytę?
          Przecież on nawet jej nie dotyka a wiązka laserowa przez niego wysyłana tylko odczytuje dane....

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
            Jakim cudem laser może rysować płytę?
            Przecież on nawet jej nie dotyka a wiązka laserowa przez niego wysyłana tylko odczytuje dane....
            Jak jest przerabiana i laser źle ustawiony to potem takie cyrki sie dzieją. Zostawia piękny pierścien na płycie Byłem świadkiem.

Komentarz

Przecież przeróbka polega na wlutowaniu w odpowiednie miejsce chipu. Niema majstrowania przy laserze.

Mogę sie mylić ale nigdy nie widziałem żeby soczewka lasera coś komuś porysowała. Może jak już jest laser zjechany to coś się dzieje i głowica obciera.

Komentarz

Ja widziałem jak koleś podkręcał wysokośc soczewki, no i potem jak ona pracowała góra/dół ocierała o płyte

Komentarz

Stop, stop. Zanim zaczniesz grzebać w konsoli wpisz w google "regeneracja płyt". Profesjonalne serwisy zajmują się regeneracją płyt CD i DVD, w tym gier na PSX, PS2, Xboxa i całą resztę konsol. Kolega wysłał okropnie porysowaną płytkę do Szczecina (bo najbliżej), zapłacił za całość 30zł (wliczając koszty wysyłki) i gra śmiga mu do tej pory jak nowa.

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                    Ja widziałem jak koleś podkręcał wysokośc soczewki, no i potem jak ona pracowała góra/dół ocierała o płyte
                    Czyli jednak grzebali przy laserze :mrgreen: No jak ktoś nie umie to takie są efekty.

Ja kiedyś z moim PSXie majstrowałem przy laserze (na boku lasera jest taki mały potencjometr podkręciłem troszeczkę).
                    Rezultatem było lepsze czytanie płyt (szybciej się gry ładowały i filmiki się nie cieły)

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                      Czyli jednak grzebali przy laserze :mrgreen: No jak ktoś nie umie to takie są efekty.
                      Otóż to

Zamieszczone przez Bzdursky
                      Stop, stop. Zanim zaczniesz grzebać w konsoli wpisz w google "regeneracja płyt".
                      Ale tego się trzymaj. Nie grzeb w konsoli.

Komentarz

Spokojnie :wink: należę do nielicznego klubu Oryginalnych PS2 ;d

Komentarz

Pracuję...
                        X