Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ustawienia na trasy zimowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ustawienia na trasy zimowe

Witam
    Otóż mam problem z ustawieniem auta jakiegokolwiek na śnieżne trasy .Bawiłem się dośc długo ustawieniami
    ale czym dalej w las tym gorzej i auta coraz gorzej siÄ™ prowadzÄ… .Mam problem z dojechaniem do mety na 1 miejscu nawet na poziomie easy LOL. :mrgreen:
    Czy ktoś mi by mógł podpowiedzieć coś na temat ustawien gdzie najlepiej grzebać aby poprawić prowadzenie auta.
    Z gory dzięki
    Kwaśniewski
    Zagraniczne.Znacie ten język ?
    -Nie ,tak czytam .

Re: Ustawienia na trasy zimowe

Wybacz, ale może to kwesta Twoich umiejętności jazdy samochodem?
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
      Wybacz, ale może to kwesta Twoich umiejętności jazdy samochodem?
      Nie no noobem nie jestem,gram w GT od pierwszej części .O ile ze zwykłymi trasami nie mam żadnych problemów , tu na śniegu zupełnie mi nie idzie.Jeździłem i Subaru imprezą ,Mitsubishi,Lanciami i same bączki zaliczam jak na razie .
      -Nie ,tak czytam .

Komentarz

Może daj Jolce poprowadzić
        narancs alternativa

Komentarz

No widzę ładnie służycie mi pomocą -spamując.Trudno będę piłował ustawienia sam ,jak co dobrego wyjdzie to się podzielę. :wink:
          -Nie ,tak czytam .

Komentarz

Kolega miał niestety rację. To kwestia umiejętności. A auta typu RC bez modyfikacji dodatkowych już świetnie się nadają do tego typu tras.
            Pozdrawiam

-------------------------------------------------------------

Komentarz

Zamieszczone przez poindexter
              Kolega miał niestety rację. To kwestia umiejętności.
              Pozdrawiam
              Prawda ,ale czasem trzeba im pomóc ,np .dobrym ustawieniem aby szło łatwiej.
              -Nie ,tak czytam .

Komentarz

Inż.Kwaśniewski - Lancia Delta S4 to samochód którym na seryjnych ustawieniach przeszedłem wszystkie Specjale, więc jedyne co mogę zrobić, to polecam Ci ją :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Próbowałem jechać Lanciami-Delta S4 Rally Car '85,Delta HF Integrale Rally Car '92 ale praktycznie tymi autami nie można skręcać ,więc odpuściłem .Kupiłem Toyote COROLLA Rally Car '98 i jakoś na easy poszło ,z trudnościami ,ale poszło.W ogóle to prowadzenie pojazdów w trybie Special Condition Hall jakiś koszmar zero satysfakcji z jazdy .
                  -Nie ,tak czytam .

Komentarz

Na trasach specjalnych faktycznie samochody zachowują się inaczej, ale to głównie przez nawierzchnie po której się poruszają...najlepiej moim zdaniem zakręty pokonywać uślizgiem kierując przód samochodu w kierunku zakrętu, i takim "slajdem" bez problemu to się udaje....popatrz sobie na jakieś nagranie z rajdu samochodowego, a będziesz wiedział co mam na myśli :wink:
                    Jest też inne rozwiązanie, mianowicie na trasach specjalnych można zakręty pokonać "po ścianach", zarzucając odpowiednio samochodem, można "przelecieć" tyłem po ścianie, dzięki czemu nie będziesz musiał się trudzić z zakrętem, ale jak dla mnie to kompletnie bez sensu, bo przecież jeśli chce się jeździć po ścianach można kupić NFS'a :wink: No, ale to taka ostateczność...tylko, że satysfakcji z jazdy (a przecież o to chodzi w serii Gran Turismo) tego typu jest już żadna

Pozdrawiam

Komentarz

Lukas - jeden sposób nie wyklucza drugiego

Ja rajdówek zacząłem używac chyba dopiero od Hard... a może już od Medium? Niepamiętam ale sporą częśc można przejśc byle Lancerem. Na Hardy polecam Mitsubishi Colt Rally Car
                      http://najalternatywniej.blogspot.com/
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Lukas ma rację. Auta na trasy zimowe mają opony na śnieg i lód, nie będą miały w życiu przyczepności "asfaltowej" i nie będą skręcały tak jak na asfalcie. Trzeba po prostu pozwolić im w zakręcie na porządny uślizg tylnej osi i ślizgać się tyłem po bandzie, ew. nawet uderzyć tyłem w zewnętrzną bandę zakrętu ( za to nie ma penalty). Problem jest na oblodzonym asfalcie gdyż każde źle obliczone dodanie gazu powoduje utratę kontroli, dlatego na tej nawierzchni lepiej jechać ostrożnie i z wyczuciem i dopiero po wjechaniu na śnieg poćwiczyć jazdę bokiem. Właściwie przy odpowiednim treningu, na śniegu można nieźle driftować z zakrętu w zakręt (polecam Chamonix).
                        Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Ja przelazłem HARD Subaru Imreza WRC Rally Car bez żadnego grzebania w ustawieniach. To kwestia umiejętności i wyczucia. Te eventy to naprawdę nic specjalnego w tej grze.

-------------------------------------------------------------

Komentarz

PracujÄ™...
                          X