Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nowe horyzonty w Gran Turismo 4 (jak znaleźć sie poza torem)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nowe horyzonty w Gran Turismo 4 (jak znaleźć sie poza torem)

W przerwie światecznej mając chwile czasu postanowiłem wrzucić na taśme rózne sposoby wydostania sie poza obszar toru i możliwości z tym zwiazane.

Latające samochody w Cote de azur

Trick z opuszczeniem toru w monaco zna prawie kazdy, był juz kiedyś opisywany przeze mnie.
    Tym razem pokaże wam jak nauczyć auto latać. Aby wam to wytłumaczyć musze wprowadzić pewne określenie : warstwy - rozumiemy to za obszar po który moze poruszac sie auto bez wzgledu czy jest okreslone tekstura czy nie, warstwy mogą być ułozone na róznych poziomach wysokościowych (choć mogą być po skosie) co wiaze sie z ich właściwościami. Jezeli warstwy dzieli niewielka odległość od siebie to można sie wspiąć wyżej, ale jeśli dystans jest za duży to nie zachodzi interakcja miedzy nimi. W druga stonę jest gorzej, bo ZAWSZE spada sie na niższą warstwe. to tyle podstawowej wiedzy niezbednej do tego tricku.

Opuszczenie circuit la sarthe 1 (Le mans)

to kwestia dobrego uderzenia w bande. Po dłuższym zwiedzaniu terenu anomalii nie stwierdziłem

Rundka po Zielonym piekle (Nurburgring)

Mozliwość podniebnego lotu ponad Zielonym piekłem. Pracuje jak dostacieć sie na nowy tor Nurburgringu, bo słyszałem ze sie jakoś da. jeśli ktoś wiek jak to niech da znać

ko(s)miczne predkości i Wheele na 1 kole na El Capitan Reverse

Film ukazuje wyparowanie tras Cathedral Rocks z powierzchni Ziemi z el capitani inne zwariowane zachowania aut po znalezieniu krzywej warstwy (auto stoi po skosie na 1 lub 2 kołach bokiem )
    Ps. ostatnia nawieżchnia po której sie poruszacie(szuter/ asfalt) ma wpływ na fizyke!
    Gram, bo lubię!

Re: Nowe horyzonty w Gran Turismo 4 (jak znaleźć sie poza torem)

You are the best ale trzeba tym jal leno tank czy jakimkolwiek

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
      trzeba tym jal leno tank czy jakimkolwiek
      Możesz czym chcesz :wink:

Komentarz

No posiedziałem teraz troche na youtubie i znalazłem fimik na którym gość wydostaje sie z toru Seattle. Sam próbowałem wiele razy tym samym sposobem co w GT3 duzo sie nie myliłem. tu jest filmik (nie mojego autorstwa)

Bede miał czas to sprawdze i podziele sie ewentualnymi znaleziskami.
        pozdrawiam
        Gram, bo lubię!

Komentarz

Szkoda, tylko, że po wydostaniu się z Cote De Azure, zapisując powtórkę nie można potem zrobić fotki na przykład na tej wielkiej wodzie, w widokiem na wyspę daleko w tyle, bo kamera zawsze zostaje albo pod autem, albo w obrębie trasy, ale trick i tak jest niezły, dzięki niemu można np.rozpędzić autko do max prędkości :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Nowe horyzonty w Gran Turismo 4 część 2

Nowe horyzonty w Gran Turismo 4 część 2

Wracam z Nową porcją breakout'ów sprawdzonych przeze mnie

Tym razem wziałem na warsztat trase w Seattle i Gymkhana course.

Seattle w końcu złamane

no w końcu sie udało i po kilku próbach udało mio sie powtórzyć trick z GT3 w GT4.
            Tyle ze tym razem nie jest tak łatwo jak w poprzedniczce. Po paru próbach i radości z oczekiwanych niedopatrzeń stwierdzam ... rozczarowanie. Nic dziwnego nie znalazłem wiecz czekam na wasze wsparcie .

Ucieczka z placu zabaw Gymkhana Course i "Ciemna strona Gran Turismo 4"

Ostatnio stwierdziłem że czas opuścić piaskownice i zobaczyć co fanjego jest za płotem
            do ucieczki potrzeba:
            - Gymkhana Course,
            - Nissan Skyline lub jakieś inne auto z 4x4,
            -Mnóstwo momentu obrotowego,
            -Dobre opony,
            -herbatka i ciastka
            Wszystko wymieszać i czas na zabawe. Auto stawiamy do kąta pokazanego na filmie, gaz do podłogi i odrobina fuksa.
            Po wydostaniu sie z placu znajdujemy i jedziemy na kawałek drogi prowadzacej pod góre.
            Tu zaczyna sie Ciemna strona gry. Twoje auto nabiera czarnego mroczno-matowego koloru

to tyle na dziś
            Gram, bo lubię!

Komentarz

Brawo za chęci i pomysly wedlug mnie najciekawiej jest w cote de azur mozna daleko zajechac w ciekawe miejsca

Mam jeszcze jedno pytanie czy masz jakąś specjalną metode na wydostanie sie na Nurburgringu poza trase ja próbuje to mi sie udaje dopiero po 2-3 minutach

Komentarz

Nowy tor w GT 4

Witam ponownie w Temacie

Moje podejrzenia sie sprawdziły!
                Jest metoda na dostanie sie na nowy tor Nurburgring (ten obok pętli północnej)
                Niestety teraz zła wiadomośc. twórca filmiku uzywa kodów
                Dobra nie ma co narzekac zawsze coś. Jest możliwośc to i sposób sie znajdzie, a znajac moje zapędy do szukania takich pierdół w tej grze to kto wie

Sposób dostania sie na nowa pętle pokazany jest w drugiej czesci filmu!

Nurburgring Südschleife ("Southern Loop") w GT 4

Jeśli sie komuś uda to niech napisze.
                Gram, bo lubię!

Komentarz

Kurde no nie da sie jakos bez kodów?????? na pewno każdy by chcial sie tam dostac ja tam spróbuje zrobic minolta w tym miejscu tak jak on ale watpie zeby mi sie udalo

Komentarz

Z tych wszystkich "ucieczek" to Mi się tylko z Monaco udało uciec, po kilku próbach portafię już za pierwszym razem :wink:
                    A co do ostatniego tricku, to wydaje mi się to niewykonalne bez kodów . . . . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

A mnie sie nawet na Monaco nie udalo.. Dupadrajwer ze mnie
                      Podziwiam wytrwalosc w szukaniu i wbijaniu sie w takie miejsca.
                      W czasie przyspieszania do 19000 km/h srednie przeciazenie wynosilo 14G
                      maruda
                      A-spec 17,839 km

Komentarz

Bardzo łatwo dostać sie też na Seatle ale nie ma tam nic do zwiedzania tylko z daleka fajnie miasto wygląda

Komentarz

Zdjęcia poza torem ?

Mam takie pytanie, czy daje się w jakiś sposób zrobić zdjęcie które będzie ukazywało więcej niż jeden kolor, poza torem, np. będąc na środku wielkiej "wody" w Monaco ?
                          Bo z tego co Ja widziałem to kamera zawsze pozostaje na torze, a jeśli wychodzi poza niego, to ujęcie jest zawsze przełożone teksurami i pokazuję głównie czarny zarys podwozia samochodu, bez możliwości jakichkolwiek regulacji kamery

Pozdrawiam

Komentarz

Mozna, ale musisz byc bliżej toru.

Komentarz

u mnie czasami jest z drugiej strony jak wjeżdżam do tej wody [basenu] to mam z drugiej strony od jakiegoś czasu sie tak mi zaczeło dziać

Komentarz

Pracuję...
                              X