Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

DFP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• DFP

Witam. Mam krotkie pytanie dotyczące jazdy kierownica DFP. Czy jesli ja kupie i bede jezdzil w gt4 to bede mogl regulowac gaz tak jak w prawdziwym samochodzie??(np: Na pol gwizdka caly lub cwierc itd itd)
    Z gory TXH i pozdrawiam

Re: DFP

Tak, Oczywiście będziesz mógł, zresztą padem, też można przecież, nawet "X" ma kilka "stopni wciśnięcia" :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

nie wioedzialem))

Komentarz

a czy na padzie tez bede mogl sobie skrecac tak np. lekko, na calego, na pol ???

Komentarz

oczywiscie po to jest analog zresztą jak by sie grało bez analoga

Komentarz

a czy na padzie tez bede mogl sobie skrecac tak np. lekko, na calego, na pol ???
            Wszystko zależy od siły Twojego kciuka :wink: Ja jeździłem na strzałkach i doszedł do takiej wprawy, że bezproblemowo regulowałem sobie skręt czy gaz. Bardzo dopracowane są pady w PS2 i co najlepsze praktycznie nie zużywalne

Komentarz

fakt że analogi się szybko wycierają i są śliskie

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
                analogi się szybko wycierają

Zamieszczone przez Kamil210
                są śliskie

Komentarz

fakt że analogi się szybko wycierają i są śliskie
                  Nie masz na myśli pada Sony, tylko jakąś chińską podróbe, tak?

Komentarz

NIe własnie że Sony mój ma 2,5 roku i się slizgają

Komentarz

Zamieszczone przez TratsOK
                      Grajac przyciskami konsola automatycznie ogranicza wychylenie kol dostosowujac je do predkosci samochodu. Znaczy to tyle ze w ciasnym zakrecie, jadac powoli kola skreca sie bardziej niz w szybkim zakrecie, mimo ze przycisk trzymasz wcisniety tak samo.
                      Jesli jedziesz powoli i chcesz skrecic delikatnie (a konsola ze wzgledu na predkosc pozwala mocno wychylic kola) mozesz stosowac "pulsowanie" W ten sposob (regulujac intensywnosc pulsowania i dlugosc trzymania przycisku w czasie tego pulsowania) mozesz utrzymac wychylenie kol na takim poziomie jaki potrzebujesz.

Sposob ten bardzo dobrze sprawdzal mi sie od GT1 do GT3. W GT4 zauwazylem mniejsza precyzje tej metody. Moze mozna sie do tego przyzwyczaic.. nie wiem. Nie jezdze juz na padzie

Gaz i hamulec sa przyciskami analogowymi (jak juz Lukas napisal) i ich dzialanie zalezy od sily nacisku. Przyciski kierunkowe nie sa analogowe... i maja dwie pozycje tylko - wcisniety/nie wcisniety (cyfrowe)
                      maruda
                      A-spec 17,839 km

Komentarz

Pracuję...
                      X