Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wymiana oleju w GT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wymiana oleju w GT4

witam, szukałem konkretów na forum ale nic nie znalazłem

w GT3 kontrolka oleju zapalała sie po przejechaniu 300km, w GT4 jezdze pewnym autem juz ponad 400km i nic, wiec to troche dziwne wzgledem trójki, nie wiem czy czekać z wymianą oleju aż do zapalenia sie kontrolki (po ilu kilometrach sie zapala?) czy wymieniac co określoną liczbe km, nie chce stracic chocby kilku hp przez to, wiec doradzcie kiedy zmieniac :wink:

nie chce stracic chocby kilku hp przez to, wiec doradzcie kiedy zmieniac
    Jak nic nie chcesz stracic to po każdym wyścigu wymieniaj, proste.
    W GT4 kontrolka zapala siÄ™ po przejechaniu kilku tys.... chyba...

Komentarz

PP89 ma rację. Lepiej jest wymieniać olej przed/po każdym wyścigu(iem). Przejedź sobie dowolny 24 h wyścig. Po wyścigu idź zmienić olej. Normalnie odcień wody po gotowaniu pierogów z kiślem cytrynowym

Ale tak na serio czasami nie warto kupować turba lub innego bajeru tylko zmieniać regularnie olej - daje Ci to dodatkowe konie. Casem kilkanaście. Czasem kilkadziesiąt......
      Życie się zaczyna po 300 km/h

Komentarz

aha, ale czy zbyt czesta wymiana oleju nie ma jakiegos zlego wplywu na moc, w GT3 chyba tak bylo, że sie traciło
        co ile proponujecie, 300, 400, 500? bo w civiku mam jakies 450 nasmigane a kolor oleju jeszcze żółty

Komentarz

Nie wiem. Ja nic niepokojącego nie zauważyłem w moich autach.

Taa ale w czasie 24h np. na De La Sarthe przejedziesz jakieÅ› 5800 km :wink:
          Życie się zaczyna po 300 km/h

Komentarz

najlepiej to wymienic olej zaraz po zakupie samochodu lub jego otrzymaniu - dostaje sie wtedy za free troche Horse Powera. A olej wymieniac zawsze jak moc silnika spada i tyle. Tak samo zawsze wymienic przed jakims dlugim wyscigiem. W Formulach warto wymieniac olej czesciej bo silnik szybciej siada ze wzgledu na jego wysokie obroty.
            http://pl.youtube.com/SagatPL

Komentarz

W Formulach warto wymieniac olej czesciej bo silnik szybciej siada ze wzgledu na jego wysokie obroty.
              W Formułach się nie da wymienić ani oleju, ani opon.

Komentarz

Niby nic a jednak wszystko
                Nie każdy pewnie zrozumiał o co mi chodziło . . . .

Pozdro

Ps.Olej zmieniamy kiedy uważamy to za stosowne i tyle . . . . .a nie takie olejowe porady jak wyżej . . . . . .

Komentarz

ahhhhh sorry za lamerstwo - juz mi sie przypomnialo dlaczego tak bardzo chcialem sobie przekopiowac formuly z drugiej karty pamieci, i az doszlo do tego ze wymusilo to ze mnie zakup drugiej karty pamieci,
                  wlasnie dlatego ze nie moglem wejsc do GT auto i wymienic oleju w nowej formule ! Nie chcialem zajechac mojej jedynej formuly hehehe chociaz teraz jak tak patrze to az milo mi sie to widzi jaka pokazna jest liczba przejechanych km w tej jednej F1 co ja zajechalem ze oslabla bidulka

Komentarz

Mimo wymiany (częstej) oleju moc prędzej czy później i tak spadnie wskutek używania auta. Jedyna rada to kupić/wygrać znowu takie samo auto.
                    Gram w GT już 15 lat

Komentarz

event'ualnie kupic kilka sztuk z drugiej karty pamieci tak jak robilem z formulami i kilkoma innymi autami na ktorych mi bardziej zalezalo

A ciekawe ze nie ktore NOWE auta w drugiej karcie pamieci mozna nabyc taniej niz w sklepie : ]
                      Chociaz by Pescarolo lub Audi R8 ktore kosztuja 4.500.000 a z trade jako nowki sa po 3.824.999 - roznica dosyc znaczaca ok done bo zeszlem z tematu.

A olej wymieniamy po prostu jak sie brudas zrobi i nie czekamy az kontrolka sie zaswieci. ^^

Komentarz

po kolorze żółtym olej przechodzi jeszcze przez jakies pomarancze czy od razu czernieje

Komentarz

śiwieje powoli az do czarnego sie przemieni

Komentarz

nie ma sensu wymieniac co 500 w seryjnych wozkach... po kilku tysiacach tak jak w rzeczywistosci

Komentarz

Zamieszczone przez ictus
                              nie ma sensu wymieniac co 500 w seryjnych wozkach... po kilku tysiacach tak jak w rzeczywistosci
                              A czy w rzeczywistości samochody też dostaja tak po pi****e jek w GT? Pomysl zanim cos napiszesz. W GT nie jeździ się 50-130km/h dlaatego olej w grze trzam wymieniac częsciej :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                              X