Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czy tu istnieje moderator i co to jest?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Wlasnie koniecznosc wpisania kodu kontroluje kto sie rejestruje bo boty nie potrafia odczytac takiego kodu i konto nie jest rejestrowane.. I to mial na mysli oxygen..

Niemniej wlasnie rejestrowalem uzytkownika gdzies na fora.pl ktore ma kody warunkujace rejestracje a mimo to wprowadzili tam dodatkowe zabezpieczenia..
    "Aby zabezpieczyć to forum przed spamującymi robotami pozwalamy na publikację adresów stron www tylko zarejestrowanym użytkownikom i tylko tym, którzy opublikowali do tej pory co najmniej 3 wypowiedzi i są zarejestrowani na tym forum od co najmniej 24 godzin.
    Dziękujemy za zrozumienie i wspólną walkę z internetowymi śmieciarzami. Jeśli uważasz, że otrzymałeś ten komunikat przez pomyłkę powiadom administację forum."

Czyli kody przepuszczaja boty? Po co sie az tak zabezpieczac..
    maruda
    A-spec 17,839 km

Komentarz

Trzeba coś zrobić w tej sprawie. Porozmawiam o tym.

Moderator Serwer

Komentarz

jesli mowisz ze pierwszy raz slyszysz o rejestracji z kodem to sorry ale chyba masz malo do czynienia z forami w necie..., po drugie moj cytat odnosil sie do Twojego " Na to się nie da założyć blokady" da sie tylko jak pisalem trzeba poszukac.
        ludzie nauczcie się pisac orYginałów a nie orginałow....

Komentarz

Tak słyszę pierwszy raz, a powiem Ci, że w życiu miałem do czynienia z około 15 forami i chyba na żadnym z tego co pamiętam nie musiałem przepisywać kodu z obrazka.

Moderator Serwer

Komentarz

chyba musialybyc to fora podworkowe, bo powazne fora raczej nie pozwolaja sobie na spamy i boty

Komentarz

Niewiele wnosisz do dyskusji takimi postami. Czlowiek uczy sie cale zycie.
              maruda
              A-spec 17,839 km

Komentarz

a zaprzproszeniem wkoncu dyskusja jest o forum o modach adminach i o tym co sie tu dzieje (rozpierducha przez te boty spamy itp itd)

Komentarz

Zamieszczone przez oxygen
                  a zaprzproszeniem wkoncu dyskusja jest o forum o modach adminach i o tym co sie tu dzieje (rozpierducha przez te boty spamy itp itd)
                  Próbuje złapać kontakt z adminem. Jeśli coś ruszy to napisze.

Moderator Serwer

Komentarz

Jesli ktos dostaje bialej goraczki napotykajac spam gdy sprawdza co nowego na forum to jest dla niego pewien link ktory zaoszczedzi zbednego klikania.
                    Na stronie glownej forum po prawej u gory (nad tabelka forum a pod zaloguj/wyloguj) jest "Zobacz posty od ostatniej wizyty"
                    maruda
                    A-spec 17,839 km

Komentarz

Zamieszczone przez Kauris
                      Jesli ktos dostaje bialej goraczki napotykajac spam gdy sprawdza co nowego na forum to jest dla niego pewien link ktory zaoszczedzi zbednego klikania.
                      Na stronie glownej forum po prawej u gory (nad tabelka forum a pod zaloguj/wyloguj) jest "Zobacz posty od ostatniej wizyty"
                      ...i istnieje ewentualność, że zobaczy nowy spam, który wskoczył pomiędzy jego wizytami, tak źle i tak niedobrze.

Komentarz

Na forum mojego gimnazjum, gdzie jestem adminem, też miałem problem z botami. Aktywacja każdego użytkownika było męczące, więc zorbiłem coś takiego:

W Panelu Administracyjnym,w podmenu Bany dałem Dodaj Bana. w miejscu banowane adresy e-mail wpisałem :

*@*.ru
                        Bo zdecydowana większość botów rejestruje się z e-mail'em z Rosji, więc blokujemy 99% botów. Jeśli jest się bardziej zdesperowanym, można jeszcze zbanować:

*@*.us
                        Ale wtedy ten 1% botów nie zarejestruje się. Ale jak ktoś będzie miał maila na amerykańskim serwerze, to też się nie zarejestruje.

Nie wiem, na ile jest to skuteczne - ale mi pomogło... Na tym forum:

Spróbuj, może pomoże...[/quote]

Komentarz

Wlasnie!
                          Przy usuwaniu spamu sprawdzaj IP posta. Moze jest jakas prawidlowosc i wtedy ban na IP albo jak wyzej na adres e-mail
                          maruda
                          A-spec 17,839 km

Komentarz

Zamieszczone przez Kauris
                            Wlasnie!
                            Przy usuwaniu spamu sprawdzaj IP posta. Moze jest jakas prawidlowosc i wtedy ban na IP albo jak wyzej na adres e-mail
                            Juz na początku jak zostałe moderatorem stowałem metode sledzenia lecz okazała sie jednak stratą czasu, gdyż adresów IP przybywało, a znikoma częsć sie powtarzała. ilosc spamu jest przeogromna. aktualnie jest godzina 2:17 w nocy a wciągu ostatnich 15 minut wywaliłem 8 spam postów. Serwer odwala tutaj najwiecej roboty(przez wakacje rzadko byłem, a z tego co sie domyslam ,miał co kasowac przez te 3 miesiace)

Musiamy dogadac sie z Piotrem aby ponownie zrobi akcje usuwania Kont Fake'ow(spam botów) które nabijaja ilość userów.
                            Gram, bo lubiÄ™!

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                              ...i istnieje ewentualność, że zobaczy nowy spam, który wskoczył pomiędzy jego wizytami, tak źle i tak niedobrze.
                              Jasne ze zobaczy, ale zobaczy tez wszystkie pozostale konkretne posty, bez szukania ich i wkurzania sie, gdy zaglebiajac sie w dzialy forum, napotka tylko spam.. To tylko drobne ulatwienie a nie rozwiazanie problemu
                              maruda
                              A-spec 17,839 km

Komentarz

PracujÄ™...
                              X