Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Czy tu istnieje moderator i co to jest?!
Zwiń
X
-
1. Na to się nie da założyć blokady. Przecież każdy może się zarejestrować na forum. Nawet bot.
2. Na innych forach się też zdarza i to na wielu, nawet nie wiesz na ilu...
3. Siłę, mam.
4. Moderator też człowiek, czasem musi sobie wyjść, a że jedyna do tego okazja to weekend to ma siedzieć w domu i pilnować tematów? No ludzie...
Moderator Serwer
Komentarz
-
admin z mojego miejscowego forum mowi ze da sie to zrobic, mianowicie:
"forum jest oparte na skrypcie phpBB, do którego jest wiele pluginów blokujących takie boty - chodzi np. o przepisanie tekstu z obrazka podczas rejestracji. Może to przyblokować rejestrację tych botów. Napisz administratorowi forum, żeby poszukał w Google słów: "phpbb captcha", a na pewno coś znajdzie" wiec mody i admini do robotyludzie nauczcie się pisac orYginałów a nie orginałow....
Komentarz
-
Zamieszczone przez oxygenadmin z mojego miejscowego forum mowi ze da sie to zrobic, mianowicie:
"forum jest oparte na skrypcie phpBB, do którego jest wiele pluginów blokujących takie boty - chodzi np. o przepisanie tekstu z obrazka podczas rejestracji. Może to przyblokować rejestrację tych botów. Napisz administratorowi forum, żeby poszukał w Google słów: "phpbb captcha", a na pewno coś znajdzie" wiec mody i admini do roboty
Komentarz
-
Boty najbardziej chyba mecza moda.. Ich wpisy mozna przciez ignorowac choc zgadzam sie ze kiepsko to wyglada. Dlaczego ten problem nie jest rozwiazany przez admina? Nie zebym czegos sie domagal ale reczne usuwanie spamu to syzyfowa praca dla moderatora. Troche pracy admina i problemu mogloby nie byc?
Z podanych wyzej propozycji najmniej krepujace swiezo rejestrowanego usera jest chyba potwierdzanie kodem.
Akceptacja konta przez admina chyba nie wchodzi w gre z powodu niskiej jego aktywnosci a mod chyba nie ma takich mozliwosci? Nawet gdyby to powoduje to opoznienie bardzo irytujace nowego usera. Myslalem jeszcze o ograniczaniach poprzez grupy dostepu ale nie widze na tym forum/skrypcie tych udogodnien.. Ciekawe czy boty potrafia dodawac sie do grup dostepu..maruda
A-spec 17,839 km
Komentarz
-
Zamieszczone przez Serwer1. Na to się nie da założyć blokady. Przecież każdy może się zarejestrować na forum. Nawet bot.
Moderator Serwerludzie nauczcie się pisac orYginałów a nie orginałow....
Komentarz
-
A jednak, mimo ze nie ma linka do dzialu grup to skrypt forum ma taka mozliwosc. Mam propozycje by admin utworzyl grupe otwarta (do ktorej mozna sie dodac, bez potwierdzenia przez moda grupy) po to by sprawdzic czy boty potrafia dopisac sie do takiej grupy (dla testu). Jesli nie potrafia, to rozwiazaniem moze byc danie mozliwosci pisania (albo nawet tylko mozliwosci zakladania nowego tematu/ankiety) tylko uzytkownikom nalezacym do grupy..maruda
A-spec 17,839 km
Komentarz
-
1. Admin zrobił opcję, że po rejestracji należy potwierdzić linkiem w mailu swoją rejestrację. Ale jak widać chyba nie pomaga. A co do tego rejestracji z kodem to pierwsze słyszę.
2. Prosiłem Piotra, żeby mnie mianował adminem i wtedy będę mógł zrobić opcję aktywowania kont przez admina. Aktywowałbym tylko pseudo, które wydaje się normalne(nie jest podobne jak to do wszystkich innych nazw botów) oprócz tego mógł bym usunąć zarejestrowane już boty, ale nie mam takiej opcji i wygląda na to, że mieć nie będę.
3. Oxygen: "wiec jak widac niewiedza szkodzi, ten pkt mozemy wywalic". Niewiedza? Jaka znowu niewiedza? Nikt nie kontroluje tego kto zakłada konto. To mam na myśli :wink:
Moderator Serwer
Komentarz
Komentarz