Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wyścigi za 200 pktów A-Spec.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wyścigi za 200 pktów A-Spec.

Zaczynam od Nowa (to mój 3 raz) GT4. Teraz moim celem jest zdobywanie jak największej liczby pktów A-Spec za wyścigi.

Jakie polecacie auta do poszczególnych wyścigów ? Chodzi mi o takie, którymi jest szansa wygrania wyścigu zdobywając sporą liczbę pktów A-Spec.

Oraz chwalcie się Waszymi osiągnięciami w tej "dziedzinie".

Ja pierwsze co kupiłem to Isuzu Piazza, jak narazie wygrałem nim wyścig z Lancią Delta za 175 pktów, miałem tylko nitro. Jeżdżę też Lupo, przejechałem nim jeden wyścig z Lupo Cup - 200 pktów. Na FF Challenge postanowiłem zakupić Stage 1 NA tuning, jednak po przejechaniu wyścigu stwierdzam iż jest zbyt łatwo.

P.s I tutaj przepraszam soundtropolis'a, gdyż nie wierzyłem do końca w jego wyczyny, teraz stwierdzam, że w tej grze wszystko jest możliwe xd.
    Honda

http://www.gtplanet.net/forum/forumdisplay.php?f=182
    Powodzenia
    narancs alternativa

Komentarz

Czasami gra śmiesznie wylicza pkt. niektórymi autkami przykładowo kiedy gra wylicza nam event za 150 pkt. jest wrecz niemozliwy do wygrania.

Bez przeszków dasz rade 200pkt. Najskuteczniejsze autka moim zdaniem osiągów co do masy i mocy

klasa 300-500 koni:
      -BMW M3 GTR Race Car 01
      -Nissan 350-Z Pitwork JGTC
      -Nissan Xanavi JGTC

klasa do 300 koni:
      - Wszystkie Hondy S200 od Amause
      -Subaru Cusco JGTC

do szutr którego nie lubie Toyota RSC

moje sugestie:
      -warto pamiętać o nitro którego gra nie punktuje
      - ASM i TCS spowalnia, chyba ze autko bobsluje wtedy wartość TCS na taką w której ten efekt nie wystepuje
      -najlepiej kupywać Autka w wersji o nizszej mocy tak aby mozna było lepiej dopasować je do eventu przez tune up.

zbytnio sie nie przykładałem ale zawsze coś 24 tys. pkt na 33% gry średnio 73pkt na wyścig. MAX Pkt ile mozna zgarnąć w grze to około 200 tys.

Komentarz

Exeqtor napisał :
        - ASM i TCS spowalnia, chyba ze autko bobsluje wtedy wartość TCS na taką w której ten efekt nie wystepuje
        -najlepiej kupywać Autka w wersji o nizszej mocy tak aby mozna było lepiej dopasować je do eventu przez tune up.
        O ile TCS/ASM nie mają większego wpływu(200pkt), o tyle NITRO ma bardzo duży. Tylko w "kilku" eventach nie będziemy go potrzebowali by zgarnąć 200pkt.

Heh Spoon........ Widzę że jedziemy na tym samym wózku. Ja również niedawno zacząłem od nowa - 3 raz. Ostatnio, metodą prób i błędów pocisnąłem całego Beginnera - 200pkt za każdą trase (prócz ostatniego eventu - 42pkt A-Spec za wyścig). Nie wiem czy z tego eventu gdzie ścigamy się pickupami można wycisnąć więcej, jak te marne - 42pkt od wyścigu. Jeśli ktoś wie, to niech napisze. Jak wróce z roboty to walne przepis. Tymczasem :wink:

Komentarz

Dodge Ram.
          Powinieneś osiągnąć 200.
          narancs alternativa

Komentarz

O ile TCS/ASM nie mają większego wpływu(200pkt), o tyle NITRO ma bardzo duży. Tylko w "kilku" eventach nie będziemy go potrzebowali by zgarnąć 200pkt.

TCS i ASM zgadzam sie nie mają wiekszego, ale sprawiaja w wielu przypadkach że jazda jest dużo bardziej efektywna jak na sysytemach. Więc sytuacja łopatologicznie odwrotna.

sorka poprawie sie luknełem na forum i jdenak teoretycznie max A-spec points to 113 tys

Komentarz

Szymoniec dzięki za info, okazuje się że Ramem można przejechać wiele wyścigów za 200 pkt.

Special Conditions - Tsukuba Circuit Wet - 200 A-Spec points

Ginetta G4 1964 ( 99 PS)

- Sports Exhaust / Air Filter
              - Port Polish
              - Engine Balancing
              - NOS (100)
              - Racing Brakes Kit
              - Brake Balance Controller (6)
              - Fully Customisable Suspension (79/93 Ride Height)
              - Increase Rigidity
              - racing flywheel
              - triple clutch
              - soft tyres (sport)

Systemy TCS/ASM mogą być włączone - nie spowoduje to ubytku punktów A-Spec.

Tak dopakowaną Ginettą (99 km / 450 kg) dojechałem do mety 7 sekund przed Skylinem, więc spokojnie, bez problemu można zgarnąć 200 A-Spec points :wink:.

Komentarz

Jesli macie problem z przejechaniem "jakiegokolwiek" wyścigu za 200 A-Spec points, piszcie tutaj. W miarę możliwości pomogę :wink:.

Komentarz

Zamieszczone przez exeqtor
                  Czasami gra śmiesznie wylicza pkt. niektórymi autkami przykładowo kiedy gra wylicza nam event za 150 pkt. jest wrecz niemozliwy do wygrania.

Bez przeszków dasz rade 200pkt. Najskuteczniejsze autka moim zdaniem osiągów co do masy i mocy
                  Liczy się stosunek mocy do masy. Niektóre fury mimo podobnego stosunku mocy do masy są dużo wolniejsze od innych.

Zamieszczone przez szymoniec
                  Dodge Ram.
                  Powinieneś osiągnąć 200.
                  Tak to chyba najlepsze auto do eventów w Beginner (Sunday Cup, 4WD Challenge i Sport Truck). Swoją drogą mam cały Beginner na 200 pkt. A-Spec. Ogólnie w grze mam 42 tys. pkt. A-Spec, a można mieć jak napisał Exeqtor - 113 tys. maksymalnie.

Komentarz

A ja cały czas myślałem ze gra bierze wszystko pod uwage również mase a efektem końcowym jest punktacja. Teraz oczy się otworzyły i wszystko bardziej nabrało sensu.

Komentarz

Dotychczas nie miałem problemu z wysoko punktowanymi eventami (200 pkt A-Spec). Jednak teraz pojawił się problem, a właściwie 2 problemy - w "Professional Hall": :wink:

World Classic Car Series (5 races) - professional hall
                      - Race Type : Championship
                      - License : International B
                      - Tyres : Normal or Sport
                      - Year : Up to 1970 models
                      Tracks :
                      Fuji Speedway 80's
                      El Capitan Reverse
                      Nürburging Nordschleife
                      Côte d'Azur
                      Laguna Seca Raceway

Observed AI Opponents :
                      Nissan SKYLINE Sport Coupe (BLRA-3) '62
                      Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale '63
                      Alfa Romeo Spider 1600 Duetto '66
                      Citroen 2CV TYpe A '54
                      Nissan SKYLINE 1500 Deluxe (S50D-1) '63
                      Nissan SILVIA (CSP311) '65
                      BUICK Special '62
                      Lotus Elan S1 '62
                      Mini Macros GT '70
                      AC Cars 427 S/C '66
                      Ginetta G4 '64
                      Championship Prize Money : 50,000
                      Prize Money : 10,000 / 6,000 / 4,000 / 3,000 / 1,000 / 500
                      Prize Car : MERCEDES-BENZ Daimler Motor Carriage '1886

World Compact Car Race (5 races) - professional hall
                      Race Type : Championship
                      - License : International B
                      - Tyres : Normal or Sport
                      - Length : 4000mm or below
                      Tracks :
                      Seattle Circuit
                      Tsukuba Circuit
                      Grand Valley - East Section Reverse
                      Hong Kong Reverse
                      Twin Ring Motegi - East Short Course

Observed AI Opponents :
                      BMW 120i '04
                      Vauxhall Cora Comfort 1.4 '01
                      VW Polo GTI '01
                      Audi A2 1.4 '02
                      Toyota Yaris U Euro Sport Edition (J) '00
                      MINI COOPER '02
                      Toyota ist 1.5 S '02
                      Nissan CUBE EX (FF/CVT) '02
                      VW Lupo 1.4 '02
                      Fiat Punto HGT Abarth '00
                      Championship Prize Money : 30,000
                      Prize Money : 7,500 / 5,000 / 2,500 / 1,000 / 500 / 300
                      Prize Car : HONDA S800 RSC Race Car '68

Jeśli ktoś zna przepis na 200 pkt A-Spec w którymś z tych 2-ch eventów, niech odpisze. Pozdro

Komentarz

World Classic Car Series:

All classic series are a challenge for 200 points. Lineups vary on your choice of car and you may be confronted with a Rabbit and a Snail in the same lineup.
                        Lots of patience with finding the right lineup is key. Refer to Wild Cobra Z28 A-Spec Point Data; Values, Races, and Modifications for ‘tech’ information to determine which car / lineups may work for you.

Used Honda S600 stage 2 tune race exhaust S2 tyres 197 ballast, lineup unknown.
                        Nissan Skyline Sports Coupe BLRA-3 200pts Line up #8 after reset ie, another Sports Coupe, Skyline 1500 deluxe, Elan, 2000GT and Ginetta
                        This is where mentioning your lineup is very useful!
                        Honda S500 '63 (post #66)
                        World Compact Car Race:

Copen Active Top, S2, ballast, NOS
                        Nissan BE-1 '87, S3, NOS, FC tranny, RC Susp
                        Suzuki cappuccino, N3

Wszystko jest opisane na GT Planet. Muszę chyba sam spróbować bo na pewno będzie ciekawie.

Discuss 200 point races in the Beginner & Professional Events here

Komentarz

Co do Hondy (World Classic Car Series), to juz próbowałem S500 i nie dałem rady. Chętnie spróbowałbym sił S600, ale nie mam takowej, a w pokoju z najstarszymi autami pojawia się bardzo rzadko . Będe próbował dalej. Pozdro i dzięki za trop :wink:.

Komentarz

No Honda S600 czy S800 pojawia się bodaj tylko dwa razy w całym ciągu 694 dni w grze.

Komentarz

No Honda S600 czy S800 pojawia się bodaj tylko dwa razy w całym ciągu 694 dni w grze.
                              Chciałbym wiedzieć w jakich dniach pojawiają się te małe, zwinne samochodziki (S600/S800) :wink: .

Komentarz

Pracuję...
                              X