Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z MC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem z MC

Witam

Mam problem z kartą pamięci.
    Gram sobie normalnie przez kilka dni i jak pewnego razu włączyłem GT4 wyskoczył mi komunikat "Game data is corrupted. Do you wish retry ?" i muszę robić od nowa logowanie. Wszystkie save'y poszły.. ! :/
    Nie miałem wyboru i zacząłem grać od nowa. Dzisiaj sytuacja znowu się powtórzyła. Chce dodać że grę mam oryginalną (platinum), PS2 też (najnowszy model). Nie wyłączałem konsoli kiedy migała karta w prawym górnym rogu. Grrrrrr już mi się nie chce znowu zaczynać od nowa :/:/:/:/

ProszÄ™ o pomoc !

pozdrawiam
    Sabiego

Uszkodzony Save.Znowu od nowa musisz grać Może kartę pamięci masz uszkodzoną jak mówisz,że nie wyłączałeś kiedy zapisywałą.Jeśli masz inną kartę pamięci to graj na tej innej.
    A może wyłączyłeś zaraz po kupnie jakiegoś auta?Wtedy też gra się zapisuje.
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Grrrrr :/ ale ta karta dobrze chula z innymi grami to chyba nie jest uszkodzona, chyba...

Komentarz

Mi tez sie cos takiego stalo tydzien temu....ale tam powinien byc taki przycisk RETRY... i wciskalem go do skutku i wkoncu odczytalo... I narazie dziala.

Komentarz

Zamieszczone przez sebastianlodz
          Mi tez sie cos takiego stalo tydzien temu....ale tam powinien byc taki przycisk RETRY... i wciskalem go do skutku i wkoncu odczytalo... I narazie dziala.
          a tak mniej więcej to ile naciskałeś, bo ja też troszkę naciskałem, ale nie było efektów

Komentarz

Może trzeba naciskać klawisz bardzo szybko? Jak grałem na emulatorze w GT1 na zjechanej płytce to intra nie chciało odczytać,waliłem ciągle i szybko w klawisz start i zaskoczyło
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

zaraz spróbuje i zobaczymy czy potrzebnie kasowałem ostatni save i czy odzyskam dotychczasowy

Komentarz

Zamieszczone przez Sabiego
                zaraz spróbuje i zobaczymy czy potrzebnie kasowałem ostatni save i czy odzyskam dotychczasowy
                Powodzenia :wink:
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

dupa dupa dupa !
                  klikać można do woli...
                  musiałem znowu zaczynać od nowa :/ :/ :/

Komentarz

Za 3 razem mi sie odczytalo... :wink:

Komentarz

No to teraz już wiem, że to nie ma nic wspólnego z wyłączaniem w złym momencie konsoli.
                      Gram od nowa, przeszedłem sobie kat. B na srebrze i kilku złotych, wyłączam konsole dopiero po odczekaniu kilkudziestu sekund i jak włączyłem ją od nowa wyskoczyło to samo !
                      W innych grach na MC nic takiego siÄ™ nie dzieje.
                      Nie rozumiem co jest nie tak.

No i co teraz... ?

Komentarz

Jak masz mozliwość to pozycz od kogos GT4 i zobacz co wtedy moze masz jakies bledy w grze izapisuje Ci jakis syf a nie to co trzeba...Moj stary PSX widzial caly czas karte pamieci pelna nawet wtedy kiedy jej nie bylo Zobacz na innej plytce.

Komentarz

raczej nie będę miał możliwości pożyczyć od kogoś GT4, nie znam nikogo kto by je miał

Co robić ???

Komentarz

Sformatuj karte pamięci, np. programem PS2 MC Formatter, może to pomoże. Tylko najpierw zrób backup swoich sejwów.

Komentarz

a z kąd wziąść PS2 MC Formatter i czy w ogóle mi go odczyta jak nagram na płytkę oraz jak mam zrobić backup swoich sejwów jak mam tylko jedną kartę ?

Komentarz

PracujÄ™...
                              X