Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] D1 Series (01)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] D1 Series (01)

Oceny D1:

Loki91-Hachi roku więc ukłon za auto.
    Nieco mniejsza moc więc i prędkości mniejsze. Dobrze trafiałeś przodem w wierzchołki zakrętów więc wejście jak i wyjście miałeś dość szerokie. Ładne długie ciągłe slajdy.
    Szkoda tylko że trochę rwałeś między sekcjami gdybyś to ładnie skombinował w ładną serię byłoby o wiele wyżej. Mimo to bardzo udany przejazd:
    Werdykt:7.5/10

Thooorn-To nie był showoff. Typowo techniczny przejazd, widać że pilnujesz optymalnej linii toru jazdy. Brakuje nieco finezji i ryzyka ale widać że wiesz do czego służy ręczny ustawiając auto w zakręcie. Przód podobnie jak poprzednik ładnie ustawiony, kilka szerokich wyjść. W sumie to bez brawury ale zdecydowanie moim zdaniem najbardziej dopracowany Drift.
    Werdykt:8/10

Jisaw-Bardzo słabo jak na takiego gracza. Płytkie poślizgi blisko wewnętrznej. Nadrabiasz długością driftu ale efekt ucieka gdzieś w połowie.
    Ogólne wrażenie raczej średnie.
    Werdykt:6/10

Mycha-Chaotyczna linia jazdy, momentami drift dobierany bo na trasie łapiesz przyczepność i w środku zakrętu musisz docisnąć. W tunelu banda na końcu trawa. Niestety najsłabiej ze wszystkich.
    Werdykt:4/10

Tak wygląda wg.mnie punktacja. Dobrze by było gdyby przejazdy oprócz widoku z "góry" zawierały też "perspektywę dla normalnych ludzi". Łatwiej ocenić wyczyny.

Komentarz

Czekamy na oceny innych.

Panowie, dzisiaj juz wtorek. Latamy, latamy

Komentarz

tak latajcie

ja dopiero dzisiaj w pełni mogłem dosiąść do kompa i zaraz wszystko uzupełnie :wink:

Sorry za obsówę czasową

Komentarz

Dostaniemy do wglądu filmiki innych uczestników z pierwszej rundy skoro oceny już są?
          Ciekawe rozbieżności są pomiędzy poszczególnymi sędziami... No ale taka ich rola^^

Komentarz

Dziwne te rozbierznosci . Kazdy inaczej. Chcialbym, zeby kazdy (jak Dreadlock89) dodawal krotka adnotacje do swojej oceny "dlaczego tak, a nie inaczej". Cos z sensem, a nie "bo mi sie nie podobalo".

A wiec jak ja bym to widzial:
            1) Loki bardzo dobry przejazd. Plynnie i szeroko. Gdyby nie ten blad na ostatnim zakrecie, bylbys najlepszy w tej rundzie. 8p
            2) Ja... Precyzja, dobra linia, bez bledow, choc brakowalo tego "czegos" do perfekcji. 9p
            3) Jisaw nie postarales sie. Ten przejazd byl na odwal. Bledy, plytkie boki i troche bez ladu i skladu. 6p
            4) Mycha niestety najslabiej. 4p

Najblizej i chyba najlepiej ocenial aktualny mistrz. Moze dlatego, ze sam mial stycznosc z driftami w GT2 i wie co i jak.

A oto moj przejazd do rundy 1:
            http://www.youtube.com/watch?v=29HxDIhPym4

Komentarz

Szkoda że nie przypomniałem sobie wcześniej o forum bo też bym pośmigał choć w GT2 jeszcze driftu nie próbowałem.

Komentarz

Jak chcesz to możesz dołaczyć teraz ale pamiętaj to już w ramach treningowej rywalizacji bo będziesz stratny o jedną runde :wink:
                Jak masz chęci to zapraszam :mrgreen:

Komentarz

Yosha!

Oceanarium:

Thooorn- Piękny pierwszy zakręt. Płynnie, bez kontaktu z bandą. Reszta raczej miernie, powiem szczerze zupełnie bez polotu. Drifty poprane ale tylko poprawne. Jak zawsze dobrze technicznie ale zwyczajne nudy, środkowy pas,ręczny,gaz,środkowy pas. Jedynie przed ostatni zakręt zebrałeś szerzej.
                  Dobry występ ale trochę jakby 80'letniej babci.
                  Werdykt: 7/10

Loki-Piękne złamanie już na pierwszej krzywej i wejście w wiadukt no ale, straciłbyś połowę maski. (kontakt z bandą). Płynne bardzo szerokie poślizgi łączone w combo.
                  Nie boisz się ryzykować, wszystko albo nic. Bardzo podoba mi się ten agresywny styl. Zapewne sam bym tego lepiej nie zrobił.
                  Niezaprzeczalnie wg. mnie najlepszy show tego wieczoru.
                  Werdykt: 9/10

Jisaw-Dziwna dobierana kombinacja na pierwszym zakręcie. Bardzo nie regularny przejazd od głębokich wejść do palenia opon o milimetry od wewnętrznej.
                  Nie zrobiłeś na mnie wrażenia. Mimo tego całkiem ok.
                  Werdykt: 6/10

Mycha-Trochę przycięty filmik (brak pierwszego łuku). Najlepiej wykonany odcinek tunelu! Dalej dobrze do momentu gdzie prostuje w połowie zakrętu. Tarka z śladową ilością poślizgu. Widać spory progress i kto wie. Z tego przejazdu zapamiętałem tunel Możecie się od niej uczyć jak pokonać ten odcinek. O reszcie mówić nie będziemy :wink:
                  Werdykt: 6.5/10

Komentarz

Z całym szacunkiem Dread, ale nie zaliczyłem bandy w tunelu. Mam chyba jeszcze replay, mogę nagrać ten fragment jeszcze raz w wysokiej jakości, ale nie dziś i jutro, bo akurat mi się poszedł walić dysk z 250GB danych(w tym ePSXe i GT2, ale już odzyskuję to spod linuxa). Ale mam nadzieję, że rundę zdążę zrobić...

Komentarz

Loki tak mi się wydawało jeśli się mylę to przepraszam. Ludzka rzecz. W obu przypadkach ocena (i tak b.wysoka) nie ulega zmianie.

Komentarz

Dread, ja nie mówię, że masz mnie przeprosić, bo mnie oskarżasz... W sumie to sam nie jestem na 100% pewny, więc zrobię replay i obaj sprawdzimy jak było. Być może masz rację- ja tego nie zauważyłem w każdym razie. Udało mi się odzyskać dane i dysk, więc jutro zrobię przejazd- dziś jadę pod wschodnią granicę

Komentarz

Mycha no cóż mozna tylko powiedzieć miała dobre momenty jak zawsze poniżej średniej. Tłumaczyć ją może stan w jaki się znajdowała i znajduje.
                          To Twoja wina Jisaw

Gdybym sie troche bardziej przylozyl, byloby lepiej. Traktuje ten turniej jak trening :wink:

Punkty za rundy sa sumowane czy jest to na zasadzie kto jakie i ile miejsc zajal w poszczegolnych rundach? Jesli nie to...
                          Klasyfikacja po drugiej rundzie:

1st - Loki91 - 46p - 77%
                          2nd - thooorn - 43,5p - 72%
                          3rd - JISAW - 42,5p - 71%
                          4th - Mycha - 34,5p - 58%

Edit:
                          Wyglada na to Loki, ze zostalismy tylko my. To forum jest za male dla nas dwoch

Komentarz

Co z wynikami?

Komentarz

Czekamy na ogłoszenie nagród

Komentarz

Nie wszystkie oceny mi dostarczono wiec musicie poczekać ale Loki napewno wygrał ale drugie miejsce nie jest przesądzone :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X