Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

UWAGA: do regulaminu turnieju dodałem poniższe zapisy. Całość znajduje się oczywiście w pierwszym poście tego wątku:

"Turniej będzie składał się z maksymalnie 5 rund. Pierwsze 7 miejsc w każdej rundzie będzie nagradzane punktami według wzoru:
    1. miejsce - 10 pkt
    2. miejsce - 8 pkt
    3. miejsce - 6 pkt
    4. miejsce - 4 pkt
    5. miejsce - 3 pkt
    6. miejsce - 2 pkt
    7. miejsce - 1 pkt

Po zakończeniu ostatniej rundy punkty zostaną zsumowane w ramach klasyfikacji generalnej."

Ponadto będę na bieżąco aktualizował sytuację w danej rundzie, tj. czasy zawodników i ich dowody na przejazd.
    Ostatnio edytowany przez Olo699; 18.03.2021, 23:31.

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta

Nic z tą puszką nie możesz zrobić?
      Na chwilę obecną mogę jedynie bezradnie rozłożyć ręce, bo nie mam żadnego punktu zaczepienia. Google również unosi brwi, bo próbowałem wpisywać różne frazy, ale nie znalazłem niczego, co byłoby choćby podobne do mojego problemu. Wygląda na to, że spotkało mnie zjawisko na tyle nietypowe i o niejasnej przyczynie, że w Internecie próżno szukać czegoś na ten temat. Aczkolwiek spróbuję jeszcze po angielsku - tu powinno być szersze pole do poszukiwań.

Podejrzewam, że to płyta główna zaczęła walić w człona, bo zjawisko występuje w każdym gnieździe USB, do którego wpinam pada. Dziwi mnie jedynie, że w czasie zwyczajnej nawigacji po Windowsie nie ma żadnych problemów z klawiaturą i myszą, które mam podpięte również pod USB, a jaja zaczynają się odbenedyktyniać dopiero w grach.

Ale dobra, nie róbmy syfu w turnieju

Komentarz

Poprawka

​​​​​​​ Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: ePSXe - Enhanced PSX emulator 19.03.2021 08_45_31.png
Wyświetleń: 133
Rozmiar: 1,34 MB
ID: 221859

Komentarz

Mam podobny problem, co Toyo. Zrobiłem jakiś wstępny przejazd, ale czułem, że auto dostaje skrętu, kiedy ja go nie wykonuje. A potem, przy wpisywaniu wyniku nagle wszystko oszalało i zaczęło klikać, skakać i wszystko wybierać, no pad dosłownie ożył. To go złamałem. Złamałem chuja jak wafelka i wyrzuciłem do śmieci. Muszę zainwestować w jakiś porządniejszy, bo to była Esperanza z Auchan za 17.99. Na chwilę obecną odpadam z zawodów, ale gra jest na kompie, bezpieczna, także to tylko kwestia zakupu dobrego pada.

Olo, dziękuję jeszcze raz za pomoc!

Komentarz

U mnie winny nie jest pad, bo cuda dzieją się w różnych grach i z różnymi kontrolerami. Tak jak napisałem, to będzie albo wina układu gniazd USB, albo płyty głównej. Dla przykładu, gdy włączę którąś grę z serii Grand Theft Auto, postać cały czas strzela lub uderza bronią białą, bo gra zachowuje się, jakbym cały czas trzymał wciśnięty LPM, mimo że nawet nie dotykam ani klawiatury, ani myszy. Sprawdzałem kilka gier - w jedne, o dziwo, mogę grać normalnie i nic się nie dzieje, a w innych pad, mysz i klawiatura mi wariują. Nawet mój przyjaciel, który ma smykałkę do spraw komputerowych i gamingowych, i niejedno widział, przecierał oczy ze zdumienia, bo w życiu się z czymś takim nie spotkał.

Zaś co do samego turnieju, żeby nie off-topować, na chwilę obecną mój udział jest niemożliwy, bo już kolejny dzień z rzędu nie da się u mnie normalnie grać. Zaczynam podejrzewać, że ten problem już nie minie ani na jeden dzień, tak jak koronaterror w Polsce i na świecie.

Komentarz

Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
              Olo, dziękuję jeszcze raz za pomoc!
              Proszę bardzo

Rozumiem Wasze problemy ze sprzętem. Niestety, czasami niektórych rzeczy się nie przeskoczy. Jednak Toyo i C5R, myślę, że mimo wszystko spróbujcie zrobić jakiekolwiek okrążenie, aby załapać chociaż jakieś punkty, nawet jeśli miałoby to być 10-minutowe okrążenie. Miejsc punktowanych jest 7, więc z pewnością coś zgarniecie. Jeśli uda Wam się normalnie wystartować w drugiej rundzie, zawsze lepiej ruszyć z kilkoma punktami, niż z zerem. Oczywiście zrobicie jak uważacie

Komentarz

Ja mogę zrobić co najwyżej okrążenie tyłem, bo płyta główna robi mi w padzie zwarę na trójkącie, co objawia się tak, że od razu na rozpoczęciu test runu lub wyścigu samochód daje pełny but na wstecznym. Nie reagują do tego przyciski L2 i R2, przez co nie mogę zmieniać biegów.

Chyba, że zrobimy turniej Wsteczny Trophy, polegający na uruchomieniu próby czasowej i natychmiastowym wciśnięciu trójkąta, obróceniu samochodu z gazem w podłodze i wykonaniu jednego pomiarowego okrążenia bez odejmowania gazu ani na chwilę
                Ostatnio edytowany przez Toyo; 19.03.2021, 22:23.

Komentarz

Weź skrzynię automatyczną, a gaz przypisz do trójkąta. Profit?

Komentarz

Właśnie najzabawniejsze jest to, że nie da się nawet zmienić przypisania przycisków Gdy w ramach testu odpaliłem Silent Hill 2 (wersja PC), to trójkąt miałem przypisany do kilku funkcji na raz, np. otwieranie/zamykanie mapy, przeładowanie broni i włączanie/wyłączanie latarki, w praktyce nie wykonując żadnego z tych poleceń po naciśnięciu tegoż przycisku.

Wygląda na to, że chyba konieczna będzie wymiana płyty głównej, zanim tę całkowicie szlag trafi.

Jeżeli wyjątkowo się zdarzy, że problem chwilowo ustąpi, natychmiast wyjeżdżam Hondą na Tahiti Road, by kuć żelazo, póki gorące

Komentarz

Kolejna poprawka heh Chyba się rozkręcam po tej dłuuuugiej przerwie od GT2 hehe

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: ePSXe - Enhanced PSX emulator 19.03.2021 22_49_18.png
Wyświetleń: 126
Rozmiar: 1,42 MB
ID: 221891

Komentarz

Poprawka: 1:09.771

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję  Nazwa: IMG_20210319_232932859.jpg Wyświetleń: 0 Rozmiar: 965,3 KB ID: 221894

Zamieszczone przez Toyo Zobacz posta
                        Jeżeli wyjątkowo się zdarzy, że problem chwilowo ustąpi, natychmiast wyjeżdżam Hondą na Tahiti Road, by kuć żelazo, póki gorące
                        Dobrze, czekamy i trzymamy kciuki
                        Ostatnio edytowany przez Olo699; 19.03.2021, 23:41.

Komentarz

Ladies and gentlemen, Toyo is back in the town!

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję  Nazwa: Toyo.png Wyświetleń: 0 Rozmiar: 849,0 KB ID: 221897
                          Ostatnio edytowany przez Toyo; 20.03.2021, 00:52.

Komentarz

ŚWIETNIE!!! Już Cię dopisuję do listy <3

Komentarz

Załatwiłem draństwo w sposób radykalny - nic na siłę, wszystko młotkiem. W ustawieniach emulatora wyczyściłem całą klawiszologię, po czym po kolei zacząłem od nowa przypisywać przyciski z pada, pomijając trójkąt, a zamiast niego przypisując w to miejsce backspace z klawiatury. Okazało się, że w ten sposób wynalazłem obejście problemów z hardwarem i mogę przystąpić do zabawy, jak za dawnych, ryczących czasów.

Rozumiem, że tylko Arcade Mode i tylko Honda, która jest do wyboru w klasie B? Żadnych zakupów Hondy na Simulation Mode, dopieszczenia w niej ustawień i zaimportowania z Home Garage przy wyborze wozu w Arcade Mode?

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo Zobacz posta
                                Rozumiem, że tylko Arcade Mode i tylko Honda, która jest do wyboru w klasie B? Żadnych zakupów Hondy na Simulation Mode, dopieszczenia w niej ustawień i zaimportowania z Home Garage przy wyborze wozu w Arcade Mode?
                                Tak. Stockowa z klasy B, zero importu z garażu. Gramy na Arcade. Wiem, że Simulation byłby lepszy itd., ale naprawdę, na razie jedziemy dla sprawdzenia frekwencji, będzie więcej osób, pomyślimy o lepszej formule

Komentarz

Pracuję...
                                X