Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kupno turba

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kupno turba

Witam, ja mam takie pytanie/problem...
    Chodzi oto, że w ogóle nie moge kupić żadnego turbo, każde auto jakie kupie moge elegancko tuningowac
    ale nie moge dokupic do zadnego turbo.Dlaczego tak jest ?

Re: Kupno turba

Do żadnego? To niemożliwe, zapewne po prostu trafiasz na takie samochody, w których akurat nie ma opcji zamontowania turbiny.

Komentarz

Kup sobie Suprę lub Skyline i założysz Turbo. Są dwa typy. Do tych, którym możesz założyć Turbo (nie zawsze wszystkie stage) i do tych, którym pogrzebiesz w silniku (NA Tune).

Zdarzają się samochody (jest ich niewiele, np BMW 32, które są podatne na oba rodzaje tuningu, ale wtedy możesz wybrać tylko jeden sposób. Nie możesz mieć NA i Turbo jednocześnie.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
        Do żadnego? To niemożliwe, zapewne po prostu trafiasz na takie samochody, w których akurat nie ma opcji zamontowania turbiny.
        Możliwe, do wielu aut nie mogę go dokupić.

Zamieszczone przez thooorn
        Kup sobie Suprę lub Skyline i założysz Turbo. Są dwa typy. Do tych, którym możesz założyć Turbo (nie zawsze wszystkie stage) i do tych, którym pogrzebiesz w silniku (NA Tune).

Zdarzają się samochody (jest ich niewiele, np BMW 32, które są podatne na oba rodzaje tuningu, ale wtedy możesz wybrać tylko jeden sposób. Nie możesz mieć NA i Turbo jednocześnie.
        Co to jest te NA ?

Komentarz

Naturally-Aspirated czyli silnik atmosferyczny, niedoładowany turbiną, np HEMI w Corvette. NA Tune znajdziesz w dziale Engine. Są tam trzy stage, oczywiście nie zawsze dostępne wszystkie.

Kup np. Corvette Grand Sport i zajrzyj do Engine > NA Tune. Silnik Corvette to typowy NA.

Kup np. Nissan Skyline R34 i zajrzyj do Turbo. Większość japońskich samochodów mają Turbo. Skyline, Supra, Silvia, RX-7.

Kup np Honda Civic Type R i zajrzyj do Turbo i do NA Tune. Masz do wyboru to, albo to. NA Tune dodaje dużo mniej mocy, a jest stosunkowo drogie. Turbo wychodzi dużo taniej zazwyczaj.

Komentarz

Przy NA nie masz jednak turbodziury, czyli braku mocy przy niskich prędkościach obrotowych - znaczy, że silnik ciągnie od samego dołu tak samo dobrze jak przy górnej granicy.

Np. przy wyścigach z ograniczoną mocą szybciej bojedzie 400 konny samochód z NA niż 400 konny z turbo - oczywiście NA wyjdzie znacznie drożej i warunkiem jest podobna masa pojazdu.

Komentarz

Ok, dzięki wszystkim za wypowiedzi

Komentarz

Dobra, żeby nowego tematu nie zakładać to zapytam tutaj:
                Pytanie odnośnie dzwięku, czy da się wyłączyć muzykę podczas wyścigu ?
                Wiem, że w opcjach menu głównego są suwaki do dzwięku gry i muzyki jednak jak dam muzykę na minimum to jej nie ma tylko w menu, a podczas wyścigu jest i to gra głośniej niż dzwięk samochodu.

Da rade jakoś ją wyłączyć ? Bo wole się wczuć w obroty silnika.

Komentarz

U mnie w wersji NTSC-U kiedy wyciszysz muzykę w opcjach w menu głownym, to wycisza ją w całej grze, w wyścigach też. Możesz spróbować dać SFX na maxa i Music na minimum i ściszyć nieco głośniki - może wtedy gang silnika będzie dominował.

Komentarz

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem że jak dam muzyke na minimum, a dzwiek gry na max, to tylko w menu to działa
                    bo w samym wyścigu jest tak jak by wsztstko było na full, i muzyka i dzwieki, z tym, że jak do*3bie basem z jakieś muzy to już papa ryku silnika.

Komentarz

Zmień plugin dźwięku.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                        Zmień plugin dźwięku.
                        Właśnie zapomniałem dodać, iż jak zmieniam plugin dźwięku to po włączeniu gry chodzi ona jak szalona.
                        TZN.200 fps jest w ogóle pierwsze napisy zap!3rd@1@ją w sekundę mogę wejść już w garaż na przykład.
                        Wyścig również jest zajebiście szybki. Nie wiem właśnie dlaczego tak się dzieje przez plugin dźwięku.
                        Tylko jeden plugin od dźwięku działa mi normalnie, no z tym, że nie mogę tej muzyki wyłączyć ePSxe sound cos tam.
                        Pomóżcie guys.

Tobie działa tzn. Możesz wyłączyć muzykę podczas rajdu ?
                        Może updatniesz na jakiś hosting swój plugin od dźwięku...

Mam ePSXe 1.70 gra po angielsku czyli pal chyba? Bo ntsc to po japońsku, a ja mam angielską.

Komentarz

Mi na NTSC-U i na PAL wszystko działa jak trzeba na Eternal SPU Plugin 1.41
                          Plugin do pobrania

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
                            Mi na NTSC-U i na PAL wszystko działa jak trzeba na Eternal SPU Plugin 1.41
                            Plugin do pobrania
                            Wielkie dzięki Hasa bez muzy WEEEEEE !!!!
                            I tak po odpaleniu tego dzwieku mualem 200 fps, ale ogarnołem i w configu dalem limit do 50 i wyzsza rozdzialke, teraz ladnie smiga elegancko. WIĘC

Dobra Panowie znów kłaniam się, dzięki all a teraz idę jeżdzić jakieś 300 mil.
                            POZDRO^^

Komentarz

Pracuję...
                            X