Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wykręcające samochody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wykręcające samochody

Witajcie koledzy jakie waszym zdaniem są samochody które najwięcej wykręcają
    dla mnie dodge viper gts zwłaszcza na laguna seca na tym zakręcie w dół :mrgreen:
    chyba dlatego że to jest FR a samochody FR najwięcej wykręcają mają tak zwaną słabom przyczepność
    nie lepsze są samochody MR np. tommykaira zzII
    a propo tommykairy zzII w gt2 jest MR
    a w gt3 gt4 jest 4wd

Re: Wykręcające samochody

Co rozumiesz przez wykręcają?
    Że stracisz nad nim panowanie?

Viper Team Oreca jest narowisty, o TVR Speed12 nie wspomnę...
    Spoon Integra zrobiona na maksa strasznie rzuca tyłkiem...
    Ruf Yellow bird.
    A tak naprawdę to wszystko zależy od Ciebie...
    Co do samochodów FR to jest to jeden z lepiej wyważonych układów w samochodzie, bo masa roznosi się w niezłej proporcji w okolicach po 50% na każdą oś.

Komentarz

Wykrecajace? Slabom? A interpunkcja gdzie?

Samochody, nad ktorymi najciezej zapanowac to przede wszystkim Ford GT90 i Lotus Elise GT1. TVR nie jest wcale taki zly. Jego jeszcze w miare da sie opanowac odpowiednimi ustawieniami zawieszenia. Za to ci dwaj panowie wolaja o pomste do nieba. Reszta samochodow jest do okielznania.

Komentarz

Najgorszy jest właśnie Ford GT90. Elisem GT1 nie jeździłem, ale sprawdzę, czy rzeczywiście jest aż taki zły w prowadzeniu. Forda da się jakoś prowadzić. Jakiś czas temu śmigałem nim całkiem szybkie i sprawne okrążenia na Grand Valley. Oczywiście, jest bardzo nerwowy, łatwo wpaść nim w niekontrolowany poślizg. Wtedy lecimy jak na lodzie. Często wystarczy zaatakowanie dowolnej tarki. Tym wozem da się jakoś jeździć, jeśli nasza jazda jest całkowicie bezbłędna. A nawet najlepsi miewają chwile roztargnienia :wink:

W moich początkach z GT2 miałem trochę problemów szczególnie z wozami FR, nie wspominając o RR (chyba tylko RUF'y, oprócz Fiata 500, mają umieszczony silnik z tyłu w GT2). Ale jak już nabrałem wprawy w grach wyścigowych i przede wszystkim w GT2, to jakoś przestało mi robić różnicę, czy jadę FR, MR, czy RR. Spiny takimi wozami zdarzają mi się w 98% przypadków na endurance. Wynika to raczej ze zmęczenia i znudzenia. Jeszcze nie zaliczyłem większej kraksy jadąc pod presją lub ścigając lidera (wtedy, kiedy dobrze trafiłem z wyborem wozu).

Komentarz

Thooorn ma rację lotus eise GT1 jeżdzi strasznie nawet na super speedway szybkością jest niezły ale przyczepnością słaby

Komentarz

Moglbys sprecyzowac, co miales na mysli pod slowem "wykrecajace"?

Komentarz

Pojeździłem Elise. Najpierw moc po zakupie wzrosła z 550 ps do 622. Całkiem nieźle, zwłaszcza przy stosunkowo niskiej wadze (900 kg). Ma bardzo dobrze przyspieszenie, szybko się zbiera. Idealny, by szybko odskoczyć po starcie z PP Jazda próbna na Red Rock. I tutaj już pod względem prowadzenia kapota. Co prawda, promień skrętu ma całkiem niezły, dobrze idzie po zakrętach (przy większym docisku szybki łuk do tunelu na Red Rock można pokonać z gazem w podłodze), ale z trakcją już o wiele, wiele gorzej. Tyłek mu strasznie lata i chce ścigać się z przodem, szczególnie na dość wolnych, nachylonych łukach. Do tego miałem wrażenie, jakby sunął kilka centymetrów nad nawierzchnią.

Gdyby był lepszy w prowadzeniu, byłby prawdopodobnie lepszym bolidem od GT-One.

Komentarz

Pracuję...
              X