Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Karty pamięci w ePSXe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Karty pamięci w ePSXe

Witam.
    Przeszukałem forum i nic takiego nie znalazłem...
    Otóż mam pytanie- czy można mieć więcej niż 2 wirtualne karty pamięci w emulatorze? Pytam bo ja chciałbym mieć co najmniej kilka- ze 2 do replayów, 1 do save'ów innych gier, 1 do save'a do GT2 itd... Próbowałem skopiować kartę i zmienić jej nazwę, ale niestety nie działa(błąd przy zapisywaniu/odczytywaniu karty).
    Ma ktoś może jakiś pomysł lub wie jak to zrobić?

Re: Karty pamięci w ePSXe

Nic nie zrobisz. Jedynie kopiuj folder z kartami i na tych kopiach miej różne rzeczy np. Na obecnym folderze z zapisanymi stanami gier a na kopi tego folderu rób sobie co chcesz. Domyślam się że chodzi tylko o gt to zostaw sejwa gt a resztę wolnego miejsca na jednej i drugiej karcie zapisuj sobie powtórki.

Gdy będziesz chciał grać w coś innego to wytnij z emu ten folder z gt i powtórkami i wklej w bezpieczne miejsce. A w to wyciete miejsce wklej kopie folderu tam gdzie masz pozostałe sejwy z innych gier.
    Musisz sobie podzielić sejwy między jednym a drugim folderem. Nigdy nazwy nie zmieniaj.

Jedynie tak możesz zrobić Ja porobiłem kopie tych folderów i zliczjąc mam wsumie 6 kart pamięci. Trzym te foldery w róznych miejscach tak aby nie gryzły się nazwy :wink:

Komentarz

Re: Karty pamięci w ePSXe

Dzięki JISAW
      Nie pomyślałem o czymś takim. Myślałem, że domyślnie może emulator obsługiwać więcej kart pamięci i można mieć np 10plików wirtualnych kart pamięci zmieniając tylko ich liczbę porządkową. Zrobię tak jak mówisz, jeszcze raz thx.

Komentarz

Pracuję...
      X