Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nie mogę włączyć trybu symulacja !!! Help

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nie mogę włączyć trybu symulacja !!! Help

Witam
    Mam problem mam całą wersję Gt2 i emulator ePSXe i jest skonfigurowany ...
    Problem polega na tym że nie mogę włączyć trybu symulator ekran się włącza wszystko ładuje i w momencie gdy mam pierwszy panel start gry wczytaj itd gdy daję start ekran zmienia się na czarne tło tak jakby ładował obraz jednakże nic się nie dzieje później ...
    Tryb arcade chodzi bez problemu ale największa frajda z tej gry jest przecież na symulatorze...
    Może ktoś jest w stanie mi pomóc
    Z góry dziękuję ...

Re: Nie mogę włączyć trybu symulacja !!! Help

A jak grasz?? z płyty czy z ISO?? Może płytkę masz do dupy albo ustawienia grafiki masz nie takie napisz coś więcej Może ISO źle zrobiłeś trudno mi jest teraz coś powiedzieć może inni coś jeszcze ci poradzą jak będą na forum :mrgreen:

Komentarz

Jeśli masz GT2 na płycie, to polecam program CloneCD. Zgraj obraz z płyty za pomocą tego programu. Następnie odpal emulator, wybierz "Run ISO" i wybierz zgrany obraz. Powinno wystartować. Jeśli nie chce się uruchomić ISO, to może być wadliwy obraz. Jeżeli masz w posiadaniu inny to wypróbuj go. Jeśli błąd się powtórzy, to pewnie jakiś bug w emulatorze, ale tego już nie jestem pewien.

Komentarz

Gram przez ISO ustawienia grafiki już różne probowałem zresztą wydaje mi się że to nie to bo na trybie arcade chodzi bez problemu żadnego ...

Komentarz

http://forum.programosy.pl/jak-skonfigu ... t9237.html

Ściągnij ten emulator i skonfiguruj dokładnie według instrukcji.

Komentarz

ściągnałem niestety nadal jest to samo już sam niewiem .... ale dzięki za chęci

Komentarz

Wiec plyta ma jakies bledy. Sciagnij nowe GT2. Kilka tematow nizej masz info skad mozna sciagnac.

Komentarz

ściągnąłem inna wersje i nadal to samo ;/

Komentarz

Ja gram na obrazie BIN.
                  To jest problem dotyczący czegoś innego i w emulacji PSXa dość częsty. Przy konfiguracji emula naciąłem się na Topic traktujący o tym problemie. Wypisane były możliwe przyczyny i ewentualne wyjścia. Niestety nie mam zakładki a teraz nie mam czasu szukać.

Ale rozejrzyj się w google może trafisz na ten sam tekst co ja.

Komentarz

Szczerze mówiąc to nie wiem, co może być przyczyną. Skoro próbowałeś innych emulatorów to problem programu odpada. Próbowałeś innych plików ISO, nie pomogło, błąd w pliku odpada. Jeszcze przyczyną może być sprzęt, ale w to akurat wątpię, bo w tym przypadku nie startowała by żadna gra. A tryb arcade Ci rusza. Spróbuj rady Dreadlocka, jedyne, co mogę w tej chwili poradzić.

Komentarz

Specjalnie dla Ciebie kolego odszukałem owy temat.
                      Nie czytałem go bo na szczęście nie mam tego problemu ale mam nadzieję że Tobie się przyda:
                      Link:
                      ePSXe i "CZARNY EKRAN" [/u][/b] Jeśli jesteś posiadaczem ePSXe i czytasz te słowa, prawdopodobnie borykasz sie z pospolitym pro…

Komentarz

Wątpie żeby taka konfiguracja coś tu dała, skoro arcade disc działa. Ale warto zawsze spróbować. Jeżeli masz starą wersje emulatora ePSXe, to ściągnij nową: 1.6.0 albo 1.7.0. Nie wiem jakiego używasz BIOSu, ale zdecydowanie używaj SCPH 1001! Napisz czy coś ci pomaga, jak nie to mogę dać linka, skąd ściągnąć gry które w 100% działają .
                        PS. Jeszcze napisz jakiego używasz formatu. Staraj się nie używać formatu ISO!

Komentarz

ściągnij sobie EpsxE 1.5.0. Tez miałem ten problem. Ekran był czarny, wychodziłem na pulpit i sektory w DOS-ie się nie czytały. Przekopiuj wszystkie wtyczki z starego EpsxE, Wejdź w opcje napędu w emulatorze i włącz Enable CD timing czy jakoś tak. I będzie śmigać na 100%.
                          GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

Po co mowisz mu zeby sciagal stary program? ePSXe 1.7.0 jest lepszy. Problem nie tkwi w emulatorze. To pewnie obraz jest walniety.

Temat zakonczony

Komentarz

Jak nie tkwi jak tkwi. Ten błąd jest spowodowany wyłączoną opcją cdtiming. U mnie po włączeniu tej opcji wszystko zaczęło śmigać. Grałem tak nawet na tak zarysowanej wersji GT2, że wyglądała jakby była szlifowana szlifierką z papierem wodnym. Słyszałem też że w nowych emulatorach można po prostu w właściwościach skrótu .exe wpisać komendę -nogui. Ale tego nie sprawdzałem.
                              GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

Pracuję...
                              X