Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[GT2] Pomysly dot. Forum GT2

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [GT2] Pomysly dot. Forum GT2

Dokładne obrazy na których mamy grać ,bo pojawia się coraz więcej spekulacji i niespodzianek pomiędzy trzema rodzajami GT2:

- NTSC-JAP
    - NTSC-U/C
    - PAL

Prawdopodobnie JAP jest jakby "podrasowany" jeżeli chodzi o styl jazdy ,moc, wagę itp itd. np tuniej Event 4 z Lexusem IS 200, osiągnąłem czas poniżej 1:31 i reszta okolice 1:34-35 więc niewiem ,czy być może mnie aż tak mocno olśniło i złapałem rytm tak mocny jak w GT1, ale to moja twierdza, więc nie wiem co wy o tym uważacie.

Gdyby coś takiego wprowadzić to myślę ,że było by mniej do kłócenia się i bardziej fair play. Ja mam tylko JAP, kiedyś miałem U/C ale save się zepsuł w postaci "Save Data Is Corrupt!" także... myślę ,że to rozwiązanie było by słuszne.
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Nie ma co szukać dziury w całym. Różnice pomiędzy PAL a NTSC to tylko język gry, licznik (w wersji NTSC-JAP też są km/h) i podawana moc wozów. Jedyne dwa zgrzyty, jakie mogą być, to turnieje, w których organizator posiadający PAL ustala konkretną moc wozu. Wtedy uczestnik jadący na NTSC będzie mniej lub bardziej poszkodowany. Drugi możliwy zgrzyt to turnieje rajdowe. JISAW grał w obie wersje GT2 i stwierdził, że w PAL znacznie łatwiej jedzie się po szutrze, niż w NTSC. Dlatego też raczej unikamy organizowania dirt turniejów.

Komentarz

Dokładnie wersja NTSC jest bardziej hardcorowa jeżeli chodzi o szutr o tuż w owej wersji jeździmy jak o wodzie na łysych oponach gdy wersji PAL jeździ się jak po asfalcie na normalach :wink: nawet mogę wam to zaprezentować za jakiś czas jadą tym samym wozem na tym samym odcinku :wink:

Komentarz

Najlepiej, gdyby wszyscy zaopatrzyli sie w wersje PAL. Najlepsza i najbardziej dopracowana wersja. Nie byloby zadnego problemu przy turniejach.

Komentarz

Z ntsc-u są jeszcze 3 wersje, dlatego proponuje Pala - tak jak mówi Thooorn.

Czepiasz się, poprawione.
            1+1=10

Komentarz

Kto wpadl na pomysl z Archiwum Turniejow? Gratuluje :wink:

Komentarz

Ja, miało to być wcześniej, ale Piotr był na wakacjach, dzięki .
                1+1=10

Komentarz

Pracuję...
                X