Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trasy ktorych zabraklo...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Trasy ktorych zabraklo...

Long Beach to tez ciekawy tor. Nie byłoby źle, gdyby pojawiło się równierz Oschersleben, albo Istanbul Park.

Komentarz

Bathurst, Surfers Paradise, Vancouver...

Komentarz

Czy to czasem właśnie nie na Sudschleife sie Lauda rozwalił?

Komentarz

Lauda huknal na Nordschleife... mniej wiecej w polowie petli na "prostej" po nawrocie... pod gore i luki w lewo a potem w prawo, niedaleko przed karuzela

Komentarz

a ja bym chciał Nurburgring i krótką wersję jak i zarówno tą długą ,uwielbiam tą trasę ,ze względu na ciekawy krajobraz ,zakręty i długość.
            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
              Lauda huknal na Nordschleife... mniej wiecej w polowie petli na "prostej" po nawrocie... pod gore i luki w lewo a potem w prawo, niedaleko przed karuzela
              Widziałem ten wypadek. Na długiej prostej na lekkim łuku w lewo, wywaliło go na zewnętrzną bandę. To było na Nurburgringu i nie byłem pewiem, czy to było Sudschleife, czy Nordschleife.

Wracając do samego toru, to szkoda, że już się po nim nie ścigają. Trochę brakuje w F1 takich "dłuższych" tras, jak właśnie Sudschleife, czy Nordschleife.

Komentarz

Najlepsze jest to że dwa wyścigi później się ściągał i przegrał mistrzostwo tylko o 1 punkt z Huntem.

Komentarz

I za to go podziwiam. Po takim czymś ja bym już chyba za żadne pieniądze nie wsiadł za kierownicę bolidu F1!

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                    Tutaj jest mapa Nordschleife z dorysowanym planem dzisiejszego Nurburgring. Na tym torze spokojnie mógłby sie odbywać wyścig 24-godzinny, jak na Le Mans.
                    Nie mogę...przecież co roku odbywa się 24 godzinny wyścig na Nordschleife

Komentarz

Wyścig tej miary co na Le Mans . Jakoś ten 24 hours Nordschleife nie jest zbytnio nagłaśniany. Może teraz wyjechałem z tym endurance, ale wogóle nic o nim nie mówią. To nie jest to co Le Mans.

Komentarz

Ja niewobrażam sobie na tej trasie samochodów LM na Zielonym piekle. Po pierwsze Tor nie jest przystosowany na tak szybkie samochody(brak odpowiednich zabezpieczeń) , po drugie na LM widujemy tylko profesjonalne teamy, a na Nurburgring większośc to zespoły "garażowe". Więc pomażyc można...

Komentarz

Dlatego mówię o tym, że szkoda, że na Nordschleife nie odbywaja się PROFESJONALNE (jak na Le Mans) wyścigi 24-godzinne. Le Mans ma właśnie tą zaletę, ze można tam osiągać ogromne prędkości. Ze względu na liczne wypadki zdecydowano się ustawić dwie szykany na tylnej prostej. W czasach, gdy ta prosta była bez szykan, osiągano tam prędkości blisko 400 km/h. Ostatnio oglądałem filmik z tego wyścigu i tam samochód poprostu wzbił się w powietrze niczym samolot na pasie startowym. Szykany teraz temu zapobiegają. Nordschleife nie ma takich zabezpeczeń. Ta trasa przypomina mi taką wiejską drogę, czyli położoną w polu. Tam nie ma żadnych barier, ani innych osłon. Jak się wypada z trasy to leci się w pole, lub na skały (jak Lauda).

Komentarz

też to widziałem ,żadnych barierek nic ,a Lauda ,to i tak cud ,że żyje bo tych wypadków na swoim koncie to ma sporo ,ale był mistrzem świata w 1976 /78 i ostatecznie w 1984 roku.

A te zdjęcia co są przedstawione są bodajże z 1975 roku. Jak na tyle lat co minęło ,to trasa się zmieniła ,pod względem wyglądu i wogóle wszystkiego.
                            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo

http://www.mgcc.de/content/images/stori ... ife_gr.jpg

Tutaj jest mapa Nordschleife z dorysowanym planem dzisiejszego Nurburgring. Na tym torze spokojnie mógłby sie odbywać wyścig 24-godzinny tej miary co Le Mans. Na czerwono zaznaczony ten zakręt, gdzie sie Niki o mały włos nie zabił. Cud, że przeżył.

znam ten tor. zrobilem na nim setki km... wg mnie to bylo mniej wiecej po 11km. "prosta" Kesselchlen. tam jest taki luk w lewo... jedzie sie pod gore po nawrocie Bergwerk i masz dwa zakrety w lewo i w prawo. na pierwszym huknal.

ta kropa nic nie znaczy bo w 1976 nie bylo Nurburgringu GP. tor powstal w 1984. na zdjeciu macie konfiguracje z 1976.

http://esben.tipple.no/images/blog/trackmaps/nring.gif

Komentarz

No jasne! Mój błąd. Widziałem ten wypadek i pamiętałem tyle, ze było to na jednej z "prostych", na lekkim łuku w lewo pod górke. Tam go wyrzuciło na skały i stanął w płomieniach. Patrząc na ten wypadek myslałem, że nic by mu sie nie stało, gdyby w niego jeszcze Lunger nie wjechał. Po uderzeniu bolid się palił, ale tylko z tyłu, zatem gdyby Lunger zdołał go ominąc, to Niki by sie nie poparzył. Ale jak go wyjęli z wraku wyglądał okropnie...

Komentarz

PracujÄ™...
                                X