Z tego co ja wiem to wersja PAL jest grą wydaną dla graczy w europie! A wersja NTSC to gry zagraniczne. Wydawane u Japończyków czy w USA. Tak było na PSX ! a na kompie chyba jest tak samo? Nie jestem pewien bo nie mam GT2 na kompie
nie ma GT2 na PC kolega gra na emulatorze ...co nie? :wink:
a roznice:
w pal masz kmh a w ntsc masz mph
w ntsc wszystkie ceny i kasa jaka zarabiasz ma dwa zera wiecej
w ntsc samochody przewaznie maja nieco wieksza moc
inne jest intro w ntsc i pal
W sumie to wszystko też prawda ale mi się nie do dało.jeżeli chodzi o te różnice w mocy to one są nie odczuwalne! ja miałem wersję japońską i europejską . japońska wersja wiadomo NTSC na moim telewizorku samochody były chamsko rozciągnięte a na europejskiej było super. A ceny samochodów nie robią różnicy bo wyścigi są też bardziej premiowane. Ale ogólnie mówiąc GT2 w PAL czy w NTSC są boskie i gra się tak samo!
W NTSC w south city jest marka Acura, Toyota Yaris nazywa się Toyota Vitz a Nissan Micra nazywa się Nissan March. W NTSC nie mogłem dostać Supry twin turbo poniżej 10 000cr na początku gry;/. W NTSC jest marka Opel a nie Vauxhall, a ceny samochodów nowych są takie same jak w wersji PAL . A i chodzi mi o Amerykańskie NTSC a nie Japońskie
Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
Za szyjke mocno chwyć i napij się!
Jabol punk!
W NTSC w south city jest marka Acura, Toyota Yaris nazywa się Toyota Vitz a Nissan Micra nazywa się Nissan March. W NTSC nie mogłem dostać Supry twin turbo poniżej 10 000cr na początku gry;/. W NTSC jest marka Opel a nie Vauxhall, a ceny samochodów nowych są takie same jak w wersji PAL . A i chodzi mi o Amerykańskie NTSC a nie Japońskie
W wersji PAL też jest Ople, wystarczy wybrac Język Niemiecki w menu.
nie ma GT2 na PC kolega gra na emulatorze ...co nie? :wink:
a roznice:
w pal masz kmh a w ntsc masz mph
w ntsc wszystkie ceny i kasa jaka zarabiasz ma dwa zera wiecej
w ntsc samochody przewaznie maja nieco wieksza moc
inne jest intro w ntsc i pal
a po za tym wszystko jest takie samo :wink:
Jedna z różnic napisana przez ciebie jest błędna. Otóż ja mam wersję japońską (czyli NTSC) i są km/h. Chyba, że mam jakąś 'krzyżówkę' :wink: . W wersji europejskiej na starcie gry ma się 100.000 Cr, a w japońskiej 1.000.000 Cr. Reszty już nie będe wypisywał, bo kolega już to zrobił.
Ogólnie nie jest 2 wersje tak jak myślicie tylko... 5:
NTSC-J - japońska wersja
NTSC-U 1.0 - pierwsza amerykańska wersja
NTSC-U 1.1 - druga amerykańska wersja
NTSC-U 1.2 - trzecia amerykańska wersja
PAL - wersja europejska
Kraj można rozróżnić ale jeśli ma się amerykańską i nie znamy wersji to albo gamshark albo różnic szukać.
Wildze ze jest kilka wersji. Moje pytanie brzmi jak i gdzie sprawdzić jaką mam wersję ? Wiem że mam NTSC ale nie wiem dokładnie jaki numerek. Proszę o pomoc.
Mam do was pytanie bo na PSOne mam już od bardzo dawne GT2 ale nie wiem dokładnie jaka to wersja.
Mam tak ze pieniądze wygrywam w milionach, opisy części podczas tuningowania są po japońsku i nazwy w głównym menu także ale w szczegółowym (czyli podczas kupowania) są już po Angielsku, prędkość mam w kilometrach na godzinę a samochody w moim garażu jak i w salonach są opisane także po Japońsku, tak jak opisy szczegółowe samochodów.
Oraz ostatnio ściągnąłem gt2 z neta i jest tak ze Arcade jest NTSC ale Simulation jest PAL czyli, pieniądze w tysiącach, normalne nazwy wszędzie oraz opisy także po Angielsku ,ale za to prędkość jest w milach na godzinę, i jeszcze mam 3 samochód w special u Nissana a na PSOne mam tylko 2.
Z tego co czytałem to powinno być inaczej niż mam ja. wie ktoś może o co chodzi??
Komentarz