Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulacja GT2 na PC

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Emulacja GT2 na PC

Owszem, mam wersję NTSC-J. Kupowana oczywiście na początku obecnego stulecia, teraz już w ogóle nie uświadczysz Gran Turismo 2 w sklepie "stacjonarnym" - jedynie Allegro i tym podobne

Komentarz

Zamieszczone przez Polipoli
      Ogólnie, chcę poczuć stare GT, ale po prostu nie chcę kraść gry.
      tablica.pl też warta uwagi.

Komentarz

Pozostaje kwestia BIOS-u. Czyli co, kupować PSX do mojego PS3?
        Dziękuję za usunięcie podpisu!

Komentarz

na PS3 bez problemu odpalisz GT i GT2

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
            teraz już w ogóle nie uświadczysz Gran Turismo 2 w sklepie "stacjonarnym" - jedynie Allegro i tym podobne
            Doskonale o tym wiem. Kurde, GT1 NTSC-J i GT2 NTSC-U trafiłem niemal bez problemu w śmiesznych cenach, jedynkę wylicytowałem za 17zł a dwójkę za 30 (pomijam tutaj wersje PAL bo z nimi nie ma problemu, jest ich pełno). Zaś na GT1 NTSC-U i GT2 NTSC-J jakoś trafić nie mogę, przeglądam Allegro już jakieś 3-4 miesiące.
            Zamieszczone przez Polipoli
            Pozostaje kwestia BIOS-u. Czyli co, kupować PSX do mojego PS3?
            Ja mam PSone i PS3 obok siebie, niby na PS3 możesz sobie odpalić gry z jedynki z lepszą grafiką itd, a i tak gram na starszej konsoli - klimat
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil
              Ja mam PSone i PS3 obok siebie, niby na PS3 możesz sobie odpalić gry z jedynki z lepszą grafiką itd, a i tak gram na starszej konsoli - klimat
              Ty na serio? Dzięki człowieku za info, bo myślałem że tylko Fat odpala gry z PS2
              Dziękuję za usunięcie podpisu!

Komentarz

Masz racje - tylko FAT odpala gry z PS2 (i to nie wszystkie grubasy, który dokładnie - nie pamiętam), ale gry z PSX odpala każde PS3 niezależnie od wersji . Z tym, że tylko gry zgodne z regionem - GT1 NTSC już nie mogłem odpalić.
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Co do FATów to gry na PS2 odpalały wersje z dyskiem 60GB. Mój FAT 40 niestety nie Dobra panowie, mógłby mi ktoś łatwo, prosto, przyjemnie wytłumaczyć krok po kroku (począwszy od strony, z której pobrać grę) jak mogę zacząć grać w GT2 na PC? I czy jest możliwy zapisa stanu gry tak, by ją po prostu przechodzić?

Komentarz

Np. >> GT2 PAL jakoÅ› nie zapieprza ale idzie.
                    Ja z chomika łyknąłm jak mnie pamięć nie myli GT2

ePSXe
                    stąd działający na 100% już z pluginami.
                    wersja 1.90 z biosami i pluginami
                    Wersja 1.60 przygotowana do rozgrywek online w fazie testów na GT1 i GT2

Gdy już grę ogarniesz save game możesz łyknąć TU albo TU

cała konfiguracja to banał wszystko jest opisane w tym wątku

Komentarz

Zamieszczone przez DeNi
                      Co do FATów to gry na PS2 odpalały wersje z dyskiem 60GB.
                      Że co proszę?

Komentarz

Tak było Ps3 z dyskiem 60gb (te pierwsze oczywiście) miały możliwość odpalania gier z PSXa i PS2. To były jedyne modele które łykały gry z wcześniejszych konsol.. Reszta tylko PSXa odpalały a szkoda moim zdaniem.
                        Mogli by jeszcze na tym zarobić

Komentarz

PS2 nadal się świetnie sprzedawało po premierze PS3, więc trudno się dziwić tej decyzji. No i koszt produkcji PS3 z obsługą PS2 był droższy bo musiała mieć dodatkowe bebechy, nie była to emulacja programowa jak PSX'a.
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

• Re: Odp: Emulacja GT2 na PC

PS2 miało na pokładzie chipset z PSX, więc nie było problemu ze wsteczną kombatybilnością. Pierwsze modele PS3 (20 i 60 GB) miały Emotion Engine (procesor z PS2), a gry z PSX emulowały już programowo (i emulują do dziś). Później EE wycięto, bo Sony traciło sporo pieniędzy na każdym egzemplarzu (jeśli mnie pamięć nie myli to do każdej sztuki dokładali ok. 150 dolarów) i powstały modele 40 i 80 GB.
                            Jedyny sposób, żeby zagrać w gry z PS2 na PS3 to zakupienie ich na PSS w formie PS2 Classic. Niestety dostępna biblioteka jest dość uboga, głównie z racji licencji.
                            Wyjątkiem są SingStary, które konsola "czyta" z poziomu wersji PS3, dzięki czemu można podrzeć ryja do "Szklanej pogody"
                            Szkoda, że Sony olało kompatybilność wsteczną w PS4 i jedynym sposobem żeby zagrać w starsze tytuły jest Gaikai, czyli streamowanie tych gier przez internet z wymogiem wykupu oddzielnego abonamentu. A mogli w każdą PS czwórkę wsadzić Cella, który mógłby dawać dopał do nowych gier i więcej osób kupiłoby tę konsolę, na która praktycznie nie ma gier

Mój kanał

Komentarz

PracujÄ™...
                            X