Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Znikające auta w GT 2

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Znikające auta w GT 2

Mam poważny problem. Otóż w GT 2 po normalnym zapisaniu gry zniknęły mi z garażu wszystkie auta lecz kasa została. Został mi tylko GT40 który na dodatek jest już wybrany więc i tak nie ma go w garażu zatem jeśli zmienię auto to on mi przepadnie. Domyślam się że wystąpił błąd przy zapisie gry ( gram na psx ) lecz nie wiem co zrobić. Próbowałem już dużo rzeczy i nic. Pomóżcie jak możecie.
    "Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."

Niegdyś stało się to też komuś i opisał to. Prawdopodobnie nie odzyskasz save.
    1+1=10

Komentarz

tez mi sdie tak stało kiedys, a to dlatego ze podczas save'owania nacisnałem 'h' czyli odpowiednik trójkata chyba, no i szalg trafił save'a....

Komentarz

Chyba już o tym napisałem, ale napiszę jeszcze raz:

Miałem kiedyś GT2 NTSC czyli po japońsku, same krzaczki japońskie no ale jakoś do nich przywykłem no i kiedyś zachciało mi się rekordów prędkości. Wchodzę na Machine Test, robię swoje i po wyjściu okazało się że garaż jest pusty (prawie). Jedno auto, to wybrane ale napis "NO NAME" zamiast nazwy auta. Jak wybrałem to auto żeby je obejrzeć to okazało się że ma ponad 2000 PS i waży 500 Kg. Po wybraniu tego auta konsola się wiesza. Ale poprzedni zapisany stan gry na karcie pozostał nieruszony i po wczytaniu gry od nowa i wczytaniu stanu gry wszystko wracało do normy. Po prostu błąd na torze testowym na max speed. Jeśli masz inną wersję gry i inny błąd no to może płytka jest porysowana lub uszkodzona.
        Jeśli straciłeś stan gry to już go nie odzyskasz, chyba że od kolegi, który ma tą samą wersję gry.
        Gram w GT już 15 lat

Komentarz

zacytuję jeden z akapitów z mojej strony opisujący błąd:

Błąd USUWAJĄCY TWÓJ GARAŻ

Tak, to prawda... w Gran Turismo 2 istnieje błąd usuwający całą Waszą kolekcję samochodów. Dzieje się to, gdy jeździcie na Test Course wybrane w Machine Test. Za każdym razem gdy przejedziecie i zapiszecie osiem rekordów najwyższej prędkości to dziewiąty save SKASUJE WASZ GARAŻ. Najbezpieczniejszym wyjściem jest NIE ZAPISYWAĆ REKORDÓW NA TEST COURSE. Nie znaczy to, że nie możecie tam jeździć, musicie poprostu być bardzo ostrożni z zapisywaniem, i zawsze, ale to zawsze róbcie kopię zapisu stanu Waszej gry.

Komentarz

Re:

Zamieszczone przez schumi
            Chyba już o tym napisałem, ale napiszę jeszcze raz:

Miałem kiedyś GT2 NTSC czyli po japońsku, same krzaczki japońskie no ale jakoś do nich przywykłem no i kiedyś zachciało mi się rekordów prędkości. Wchodzę na Machine Test, robię swoje i po wyjściu okazało się że garaż jest pusty (prawie). Jedno auto, to wybrane ale napis "NO NAME" zamiast nazwy auta. Jak wybrałem to auto żeby je obejrzeć to okazało się że ma ponad 2000 PS i waży 500 Kg. Po wybraniu tego auta konsola się wiesza. Ale poprzedni zapisany stan gry na karcie pozostał nieruszony i po wczytaniu gry od nowa i wczytaniu stanu gry wszystko wracało do normy. Po prostu błąd na torze testowym na max speed. Jeśli masz inną wersję gry i inny błąd no to może płytka jest porysowana lub uszkodzona.
            Jeśli straciłeś stan gry to już go nie odzyskasz, chyba że od kolegi, który ma tą samą wersję gry.

To ja miałem DOKŁADNIE tego samego buga w zeszłe wakacje. Także po 'zachciance' na Tesc Course. Ale spora kasa (grubo ponad miliard) pozwoliła mi na odnowe garażu. Zakupiłem kilka wózków a resztę zdobyłem. Teraz rzadko wchodze na Test Course :wink:

Komentarz

Re: ZnikajÂące auta w GT 2

mialem tak samo...karta pamieci jest uszkodzona i upuszcza niektore savy...mi raz zostawilo auta a kasa poszla a dwa razy auta znikly...musisz kupic nowa karte bo ta jest pradwopodobnie zapsuta lub juz spalona...
              http://www.bmxcisna.blog.onet.pl/
              http://www.cars-racer.blog.onet.pl/
              ''Nie ważne przy czym stoisz ,ważne jak tym jezdzisz''
              KiCioR

Komentarz

To raczej nic z tych rzeczy. U mnie inne gry sie zapisywały normalnie i z odczytami stanu gry nie było problemów. Tylko GT2. Może ta gra ma jakiś planowany "dodatek". Tak, żeby się nie nudziło...

Komentarz

Ja jeszcze sie z tym przypadkiem niespotkałem ,ale znalazłem na youtube.com ,coś bardzo dziwnego i jak on tego dokonał:

http://youtube.com/watch?v=99HTj1clm6Y

to was rozczaruje ,on tych NoName ma chyba ze 50! Czy wy też takie coś mieliście ,albo przez Emulation Cheater da rade coś takiego zrobić?

Przejazdy:
                  1.Laguna Seca - [samochód sie nazywał naprawdę [R][R][R]Course BG - czyli kawałkiem tekstury od tej trasy , BARDZO DZIWNE!!!]

i potym przejeździe kompletnie mu nazwy pozmieniało [np: R33Skyline to był RX7 Aspec LM]

2.Machine Test MaxSpeed [jeździł PUCHAREM!]

- - -

jeżeli już to przedstawiłem w innych poście to najmocniej przepraszam i sorki za te "krzyki" w tym poście ,ale to jest naprawdę dziwne
                  Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

O kuuu... Jaki Bug! Jeszcze się osobiście z takim czymś nie spotkałem. I nie chce. :wink: Sporo ukrytych wózków. Fajnie wyglądało, jak jechał tym pucharem Odrobinę nim rzucało :wink:

Komentarz

to raczej nie byly bledy tylko hybrydy... widzieliscie takie auta? np R Prius prawie 500hp :mrgreen:

Komentarz

Ale bug z teksturami. Jak wszedł w jedną z pozycji w swoim garażu, to była tekstura toru z zacienionymi kołami. Albo te loga licencji, czy ten puchar. Chyba, że puchar, to jakiś wóżek, który otrzymuje się w nagrodę za coś na koniec gry... Nie wydaje mi się.

Komentarz

to sa HYBRYDY

Komentarz

też mi sie tak wydaje , a propo tam Toyo tam wspomniałeś z teksturą ,oryginalna nazwa tej tekstury to "BACKGROUND TEST COURSE" ,dlaczego background? Dlatego ,że skrót "BG" to właśnie to ,a raczej częścią bo to niecałość tego BG ,a jak on jest w tym garażu to ponad połowa NoName nazywają sie RX7 Aspec LM. Mój brat bawi sie w takie rzeczy i wie co do czego w tych grach na PSX'a.

Albo jest też ukryta trasa w Autumn Ring [niby Laguna Seca]:

Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Zamieszczone przez WiLkU666
                              Albo jest też ukryta trasa w Autumn Ring [niby Laguna Seca]:

http://youtube.com/watch?v=p16P7fXoVlg
                              Ja już nie wiem, jak ten facet to robi. Pas!

Komentarz

Pracuję...
                              X