Aha, mhm, akurat za pierwszym trochę to się napocić musiałeś.
!PAMIĘTAJ!
FTO LM a Cerbera LM różnią się mocą , tu akurat jest długa prosta i zyskuje Cerbera LM ,osiąga 300km/h z dużą łatwością jak FTO LM, max miałem 308km/h, a Cerbera nawet do 330km/h tylko ,że TVR jest bardziej nieokiełznane i szalone, miewa różne niespodziewane zachowania, a FTO LM jest bardziej zwrotny, no i moment startu ma najlepszy ze wszystkich aut.
Cerbera LM ma 581hp - 1984lbs ,a FTO LM 541hp - 2050lbs.
Po za tym dwa razy sciales szykane pod koniec toru. Drugie okrazenie to juz ewidentnie przeleciales przez srodek.
Przepraszam bardzo ,ale znasz kogoś kto by tej szykany nie ścinał?
Tego się inaczej nie da przejechać ,gdybym nie ścinał w ogóle to czas byłby w okol. 1:46 z groszami z autem FTO LM ,z resztą nawet gdybym się miał napocić nie wiadomo jak i tak czy siak bym przegrał i już to uzasadniałem niejednokrotnie na wcześniejszych postach dlaczego. Poza tym musiałem tak zrobić, dlatego ,że do następnego zakrętu trzeba się prawidłowo ułożyć i wyjść z niego też szybko.
Zresztą to tyczy się nie tylko mnie i nie tylko w tej części ,a taki ktoś gdy ci wyśle screena lub w danym temacie zapostuje to ci nie powie czy ścinał czy nie. A ja pokazałem na tym filmie jedynie jak bardzo trzeba dorównać tobie z autem TVR Cerbera LM gdzie i tak straciłem 14 tysięcznych, mimo to ,że 1 okr. miałem poniżej 56sek., a drugie w okol. 50,2 sek. i tutaj na drugim kółku ty byłeś lepszy bo już się bardziej rozpędził co przez to miałeś poniżej 50sek.
Wnioskując nie mam szans żadnych, chyba ,że pomacham czarodziejską różdżką w FTO LM i dozna olśnienia.
Jak ja miałem wg ciebie wjechać w zakr. nr 8 z prędkością 220km/h?
Musiałem tak zrobić by na kolejnym utrzymać w okol. 150km/h i wyjść na min. 170-175km/h, żeby w zakr. 11 poszedł na granicy przyczepności b.ciasno z pręd. 205km/h co za tym idzie b.duża prędkość ok. 210-215km/h w środku.
Przepraszam bardzo ,ale znasz kogoś kto by tej szykany nie ścinał?
Tak, mnie.
Jak ja miałem wg ciebie wjechać w zakr. nr 8 z prędkością 220km/h?
Zwolnic przed tym zakretem, a nie pakowac sie pelna predkoscia, a potem usprawiedliwiac sie "brakiem hamulcow".
Jesli mozna ciac zakrety to bardzo prosze. Nie dogonicie mnie nigdy. Wilku, albo zrobisz przejazd zgodny z zasadami, albo DSQ. I przestan tworzyc te posty-opowiadania. Mnie nie musisz tego wszystkiego tlumaczyc. Masz tor, masz tarki. Ich uzywaj, a nie poboczy.
Tak ,ale w jedynce jest taki motyw ,że czasem trzeba wjechać kawałek w pole trawiaste by móc specjalnie bokiem rzucić auto na zakręt z dużą prędkością ,a zwolnienie tak jak ty mówisz przed tym zakrętem to owszem da sie ,ale to by było coś w granicach 1:46.2-1:46.8.
Zamieszczone przez thooorn
Tak, mnie.
To ja bym chciał zobaczyć twój przejazd autem FTO LM i zobaczymy kto będzie lepszy, tym autem się nie da szybciej na tym torze.
To ja już wolę DSQ. Thx za udział co drugi/trzeci ścina ale nikt ci tego nie powie. Nie będę tutaj tworzył jakiegoś kręgu ścinających i nie ścinających, niech zostanie jak jest.
Ku*wa szkoda wielka ,że Sony nie wymyśliło wersji online na te starsze części ,zmierzył bym się z wielką chęcią ja vs thooorn na GT1 ,bo w GT2 nie mam szans i raczej nikt nie ma.
Zamieszczone przez thooorn
Nie dogonicie mnie nigdy.
I tak będzie.
Jesteś jak Valentino Rossi, który już do znudzenia któryś raz z rzędu jest pierwszy, owszem nie zaprzeczam ,wygrywaj sobie ile ci dusza wlezie ,ale jak wysoko się podnosisz to potem upadki są bardzo bolesne. Ja najwyraźniej nie jestem tak pazerny na bycie liderem do n-tej potęgi.
Pytanie: można się dołączyć do konkursu, czy trzeba poczekać na nowy? osobiście wolałbym poczekać, bo muszę się jeszcze podszkolić w jeździe (dawno nie grałem ;D)
Komentarz