To wiem, że z punktami nic sie niedzieje ,ale niewiem w jakiej to wersji było na GT1 ,że jako bot w medalu GT World Cup - 6 wyścigów występował [R]Honda Civic '93 Si [286hp], bo u mnie w US/Canada na pewno nie ,niezdarzyło sie. Ale być może on jak wystąpi to zwiększy wam szanse na zdobycie punktów ,ale może być też coś takiego ,że będzie stylowo jechać podobnie do [R]Nissan Primera '90 2.0te [324hp] prawie szybko jak [R]Subaru Impreza LM Edition [575hp].
[R]Impreza LM - na prostej jedzie max 158mph ,a na zakrętach mknie jak szalony.
[R]R32 GT-R '91 - na prostej maksymalnie 167-68mph, przed zakrętem zdaży sie ,że mocno spasuje i zahamuje.
[R]Castrol Supra GT - jedzie na całego po prostej ,a na łukach zdarzy sie ,że przesadzi i zadriftuje.
[R]GTO TwinTurbo - to samo co [R]Castrol Supra GT.
[R]Nismo GT-R LM - to samo co [R]GTO TwinTurbo.
[R]Lancer Evo4 GSR - na prostej max 152mph,a na zakrętach to różnie.
[R]Toyota Exiv 200GT - na prostej nawet 175mph a ma tylko 326hp, na zakrętach to samo co z Evo4 ,pod górkę niedaje rady, trzęsie sie jak galareta.
[R]Nissan Primera '90 2.0te - to samo co [R]Exiv 200GT ,tyle ,że pod górkę ma już mniejsze kłopoty.
[R]Honda Accord SD - na prostej max 145mph ,czasem 150mph, dość słaby na zakrętach.
[R]Mazda Lantis 2000TypeR / 323F - to samo co [R]Accord SD ,tyle ,że problem ze wzniesieniem tak jak [R]Exiv 200GT.
[R]Honda NSX-R LM GT2 - na prostej max 185mph ,zdarzy sie ,że szybko spasuje i driftem w zakręt wejdzie, na torze Grand Valley ,gdy jest pod górkę łagodny zakręt w lewo ,a następnie w prawo ,to na tym zakręcie gdy jest przed nim jakieś auto,to traci kontrolę i wypada z toru ,po czym jedzie dalej, ale już ze stratą ok. 5- 10sek. Tak samo jest w przypadku :
- [R]Castrol Supra GT
- [R]Nismo GT-R LM
- [R]GTO TwinTurbo
- zdarzy sie ,że [R]R32 GT-R '91
6th ...moze bym dogonil Lantisa 4th ...gdybym sie bardziej postaral, udaloby mi sie wyprzedzic, Primere, on ma jakies anormalne osiagi, prawie nadazal za NSX i Impreza, idiotyzm, deblilizm do eNtej potegi 4th ...wiecej nie bylem w stanie, przyjechalem jakies 15s za Primera, on za to stracil tylko 10s do Imprezy i pare sekund do NSX'a 4th ...podobnie jak na Grand Valley 4th ...na mete wpadlem niecale 2s za Primera, podobnie jak na Trial Mountain 5th... tuz za Celica, gdybym nie musial sie tak dlugo uzerac z durnym Lantisem, bylbym o oczko wyzej
Podsumowujac:
Tym autem nie da sie wygrac zadnego wyscigu. Max to 3rd miejsce. Oczywiscie teraz mialem duzo szczescia, bo trafilem na dwoch idiotow odbijajacych sie co chwile od band i skaczacych po kraweznikach. Gdyby nie oni (Celica i Lantis), pewnie zdobylbym 6p.
Nie no ładnie ,niespodziewałem sie szczerze takiego wyniku na GTW, fakt ,ten ci poszedł bardzo dobrze, a jeszcze lepiej by było jakby były takie furki jak Exiv200GT ,Accord SD ,te 2 auta pewno by ci pomogły jeszcze większą ilość uzbierać, ale jak ja już wspomniałem wcześniej zaznaczę to.
Brak mi słów. Nie podsumuje swojego statru bo to jest porażka na całej lini Wyglądam ja przedszkolak ktory zaczyna poznawać świat samochodow
Nie wiem może już nie potrafię tak walczyć jak kiedyć na PSX.
Ogólnie to super turniej i gratulacje Wilku wygrywsz bez problemu, jak to się mówi z palcem a dupie nas rozjechałes :mrgreen:
Może tak, ja mam NTSC U/C [US/Canada] ,a tam poziom jest być może łatwiejszy niż w PALu, będzie to zaznaczone ,jak na razie nikt sie niezjawił czwarty ,który gra w GT1 na NTSC U/C, a tak ,to sam wygrywam ,a wy macie wersje PAL i jak na razie to thooorn jest najlepszy [w PALu].
Komentarz