Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[GT1 Cup]Used MX5 Cup

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [GT1 Cup]Used MX5 Cup

Witam miłośników tej oto klasycznej części bez której niepowstałaby historia gry Gran Turismo.

Więc tak:

Wchodzicie do Simulation Mode:

i...

kupujecie MX5 wersje tj.:
    - 1989 Normal
    - 1990 Vspecial
    - 1992 Sspecial

Te auta mają normalnie 114hp ,po tuningu mają 194hp ,kupujecie wersje sportową i wybieracie jako pierwszy medal o nazwie [w Special Events]:

UK vs. Japan - 5 races

Podajecie ile w medalu uzbieraliście punktów ,tu się nieliczy czas ,tylko punkty .

Termin wpisywania sie na liste do 10 sierpnia.

Lista graczy:
    1.WiLkU666
    2.thooorn
    3.JISAW
    4.---

Życzę miłej zabawy i ekscytujących pojedynków z botami bo przy tych autach będzie sie działo

Oto kalendarz:

PS - 5 screenów , 1 screen podsumuwujący punkty , drugi podsumuwujący ,trzeci , czwarty ,no i ostatni piąty , ponieważ chcę zrobić wykres w Excelu. Będzie to pewna analiza pokazana na wykresie liniowym.

Setup by WiLkU666

-Suspension-

Spring rate 3.1/1.8
    Ride Height 97/107
    Damper 3/4
    Camber 2.0/1.0
    Stabilizer 3/4
    Brakes 15/10
    * * *
    -Engine-
    Turbo Boost 4 Level
    Gear Ratio:
    1st 3.136
    2nd 1.888
    3rd 1.330
    4th 0.929
    5th 0.684
    Final 3.643
    * * *
    -Aerodynamics-
    Downforce 0.47/0.70

W przypadku High Speed Ring
    -Suspension-

Spring rate 2.8/1.7
    Ride Height 95/140
    Damper 1/2
    Camber 0.0/0.0
    Stabilizer 1/2
    Brakes 15/10
    * * *
    -Engine-
    Turbo Boost 4 Level
    Gear Ratio:
    1st 3.136
    2nd 1.888
    3rd 1.330
    4th 0.929
    5th 0.684
    Final 3.643
    * * *
    -Aerodynamics-
    Downforce 0.49/0.72
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Re: [GT1 Cup]Used MX5 Cup

Zglaszam sie na ochotnika

Ps. Daty w tabeli to deadline? Jesli tak to miedzy zakonczeniem zgloszen, a koncem pierwszej rundy sa tylko dwa dni. Proponowalbym wydluzyc czas zapisow do turnieju. Wiele osob jest aktualnie na wakacjach.

Komentarz

Ej to jo tyż jade tylko kase muszę uzbierać
      :mrgreen:

Komentarz

Moja scigalka juz przygotowana do wyscigow ...prawie. Musze tylko nad ustawieniami popracowac.

Komentarz

Do zapisów został już tylko tydzień, więc spieszcie sie, bo czasu zostało niewiele. Na chwilę obecną są zapisane 3 osoby.

A oto dowód mojej ciągłej kariery w GT1.
          To jest niecałe 15 lat [~14,90 lat]
          --
          Trial Mountain II

--
          SSR5
          Tu niestety niezrobiłem screena , zająłem pierwsze miejsce ,a za mną [+0,449 s.] był RX7 ,już myślałem ,że to Cerbera będzie na 2 miejscu ,ale niestety, zabrakło mu [+0,005 s.] W podsumowaniu mam 18p.
          --
          HSR

--
          Grand Valley East II

--
          SSR11

--

US vs. Japan - 5 races
          --
          Trial Mountain II

--
          SSR5 [niewiadomo czemu zamazane]

--
          HSR

--
          Grand Valley East II

--
          SSR11
          Niewiadomo czemu zniknęło mi zdjęcie w aparacie z tej trasy ,ach te &quot;kinder niespodzianki&quot; .Niestety tam ciężko się już przecisnąć na 1 miejsce ,wyszło na koniec ,że za mną tuż tuż były 3 auta ,niemiałem żadnych szans ,żeby wygrać ,bo jak tylko zjechałem 2 zablokować ,chwila i już Subaru Impreza mnie wziął na prostej po lewej str. ,potem 3000GT zielony zjeżdża i też sie go staram blokować ,na nic, kolejny i R32Skyline mnie wyprzedził ,jeszcze go chciałem &quot;przycisnąć&quot; ,ale wyszło na to gorzej , ostatecznie zająłem 4 miejsce ,w sumie uzbierałem 33p. Tak to jest jak przeciwnicy mają ponad 500 koni ,a ty tylko niespełna 200 koni.:
          [size=7][b]- 3000GT [524hp]
          - R32GT-R [556hp]
          - Impreza LM [575hp]
          - MX5 [194hp]!

Tak jak widać ,oni na prostej mieli spokojnie 160 - 165mph ,a ja praktycznie to sie &quot;turlałem&quot; na tej prostej w porównaniu do nich ,moja najwyższa pręd. to 150mph.

Gran Turismo World Cup

HSR

--
          Trial Mountain

--
          Grand Valley

--
          SSR5

--
          Deep Forest / Deepforest

--
          SSR11

--

Podsumowując uzbierałem &gt;&gt;&gt; 97/144

I tak ma wyglądać post innych uczestników tego turnieju.

Komentarz

Narazie tylko jeden turniej:

UK vs Japan

fastest lap: 1:27.7
            place: 4th

fastest lap: 1:21.9
            palce: 6th

fastest lap: 0:57.6
            place: 6th

fastest lap: 1:05.1
            place: 5th

fastest lap: 1:57.1
            place: 3rd :mrgreen:

Ta Mazda nie jest w stanie szybciej jezdzic. Na prostych dochodzi do 230km/h, podczas gdy reszta spokojnie jedzie ponad 260km/h. Jedynym ratunkiem sa zakrety. Tam nadrabia nieco do konkurencji. Na TM jest mnostwo zakretow i niewiele prostych odcinkow. Z tad czwarta pozycja. SSR5 ma ogromna kilometrowa prosta. MX5 dostaje porzadne baty. Objezdzaja go jak chca. Wszystko, co odrobie w technicznych sekcjach, oni zabieraja na prostej. HSR to juz katorga. Nie ma mowy o walce. Tyle, co ich na starcie widzialem. GWE. Tutaj bylo nieco lepiej. Przez caly wyscig bilem sie z NSX'em, spychajac go na pobocze. Reszta odskoczyla na bezpieczna odleglosc. SSR11. Tutaj mialem najwiecej szans. Mnostwo zakretow + dosyc kiepska jazda AI = moje trzecie miejsce na mecie. Co prawda, co chwile Supra kopala mnie w tylek, ale udalo mi sie jakos doczolgac do mety.

Nie mam bladego pojecia, w jaki sposob Wilku byles w stanie za nimi nadazac, ba, wygrywac wyscigi. Moze to przez roznice miedzy wersjami gry? Moze w NTSC przeciwnicy sa nieco wolniejsi? Moze samochod gracza jest nieco szybszy?

Podalem najlepsze czasy uzyskane podczas wyscigow, by moc porownac je z Toba. Jesli czasy beda do siebie zblizone, bedzie to oznaczac, ze wersja PAL jest po prostu trudniejsza.

Komentarz

Mam lepsze czasy

na TM zjechałem poniżej 1:20 [ok. 1:18]
              SSR5 [ok. 1:20]
              HSR [ok. 55-57s.]
              Grand Valley East [poniżej minuty - ok. 59s.]
              SSR11 [ok. 1:52 - 1:54]

Być może jak mi sie uda i będzie okazja to nagram i sam zobaczysz. Na razie niestety niemam takiej możliwości, bo ten aparat cyfrowy co mam ,nagrywa w rozdzielczości 320x240 ,max do 35s. ,a to jest ćwierć wyścigu [na oko], więc niemam jak udowodnić tego ,że jest możliwe zajęcie pierwszego miejsca.

PS - A starałeś jechać za AI? , wtedy ma lepsze "ssanie" i jest większa szansa. Jest to możliwe ,np: na Grand Valley East jak masz długą prostą i jest potem zakręt w lewo [długi] ,postaraj sie tam pojechać 120-125mph ,a już przy szykanie zwolnij do 95mph i niezwalniaj już ,tunel . . . zakręt w prawo [ok. 65mph- 70mph] ,następnie zakr. w lewo 82-85mph [na wyjściu ok. 95mph] ,pod górę i szykana [nie zwalniaj] ,prosta z górki i pod górkę ,przed zakrętem w lewo[ok. 80m ,zwolnij do 75mph] i już lekki zakręt w prawo z górki ,prosta i meta. Rezultat bez pomocy botów powinien wynieść ok. 1 minuty.

Trzeba też ryzykować i pobijatykować sie z nimi, ale tak patrząc na tą grupę aut ,to faktycznie trudności z Suprą były i nietylko. U mnie jak widać na screenach klasyfikacja sie mniej więcej na każdym wyścigu tak plasuje ,że DB7 jest najgorszy ,a najlepszy jest RX7 ,Cerbera ,potem NSX ,Supra ,w zależności od tego na jakich przeciwników trafisz.

A może spore lata moich doświadczeń coś o sobie dają znać ,bo gram w GT1 od października 2000r. ,przedtem w demko grałem przez 2 miesiące ,czyli od mniej więcej sierpnia 2000r. Tego miesiąca mija 9 lat mojej kariery w GT1.

Ważne ,że spróbowałeś i uszczknąłeś 11p ,niestchórzyłeś i ośmieliłeś podjąć wyzwaniu innym autom ,które miały nawet 2.5x większa ilość HP od ciebie.

Komentarz

Zeby jechac za kims w draftingu, trzeba najpierw go dogonic :wink: A ze oni juz na starcie odsadzaja mnie na jakies 300-500m to nie ma mowy o dogonieniu ich. Wyciskalem z MX5 wszystko, co sie da. To autko nie jest w stanie szybciej pojechac, przynajmniej na PAL.

Komentarz

Dziś ostatni dzień ,pora wziąść sie powarznie do roboty i nadrobić zaległości. Do końca termniu pozostało 6h i 11min.

Komentarz

Jak bardzo przepraszam ale nie zdąże bo nie dawno licencje zaliczyłem i teraz trzepie kase
                    Edit:
                    Wilku tu mam małą sprawe czy dło by się przesunąć deadline 1 godzinę lub do 23:59?

Komentarz

Sorry za jeden pod drugim.

Jesli Wilku zakceptujesz moje spóźnienie to mam tu wyniki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b51 ... 48af4.html <<<trasa 1
                      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6a ... 1f0f9.html <<< trasa 2
                      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2fd ... 1826c.html <<< trasa 3
                      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2b6 ... 2746b.html <<< trasa 4
                      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e0 ... c4575.html <<< trasa 5

Komentarz

1.39p - WiLkU666
                        2.11p - thooorn
                        3.6p - JISAW

Czas na drugi medal, termin tak jak podane jest na pierwszym poście.

Komentarz

US vs JAP

Wersja PAL jest trudnejsza w prowadzeniu jak i poziomie trudnosci przeciwnikow. Ten samochod po prostu NIE JEST w stanie nawiazywac walki z najlepszymi. Nie ma takiej sily, ktora pchalaby go po torze. Roznica miedzy NTSC a PAL jest spora i niestety o rownej walce nie ma mowy.

Komentarz

OK, już są ,co prawda spóźnienie 1 dzień ,ale jest.

Jak znajdę w necie Gran Turismo wersje PAL to sprawdze ,czy rzeczywiście jest tak ciężki poziom, wezmę to pod uwagę ,ja mam NTSC U/C [US/Canada].

Kolejny medal, chyba najcięższy ,a w przypadku już PAL to chyba niema mowy nawet walki z Mazdą 323F ,czyli Lantis 2000TypeR ,która ma 326hp [niewiem ile w PAL, bo niegrałem] Jak ktoś &quot;uszczknie&quot; 7p na 6 wyścigów to będzie dobrze, niewspominam o sobie ,bo mam inny system także tych punktów prawdopodobnie może być więcej.

Komentarz

Pracuję...
                            X