Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Najwieksze rozczarowanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Najwieksze rozczarowanie

Napiszcie tu, co Was rozczarowalo w GT1. Samochod? Tor? Brak ktorejs z opcji?

Mnie osobiscie najbardziej rozczarowal przez wszystkich chwalony GTO Twin Turbo. Po max tuningu ma 930hp, a osiaga je przy ok 6000 obrotow. Fajnie, tyle, ze czerwone pole zaczyna sie chyba juz od 6500. Skutek jest taki, ze na poczatku biegu samochod prawie nie przyspiesza, wchodzi po dlugich meczarniach na te 6000 i wtedy dostaje gigantycznego kopa, po chwili koniec biegu i kolejny. Wystarczy, ze obroty spadna ponizej 5000 i umarl w butach. Dla przykladu... 6bieg, 5000rpm, predkosc 230km/h... samochod prawie nie przyspiesza. Oczywiscie, mozna odpowiednio ustawic biegi, ale odbije sie to na predkosci max.

Jedynym sensownym rozwiazaniem jest chyba jazda na MT. Tylko wtedy, krecac na czerwone pole, mozemy wykorzystac moc tego samochodu.

Jak dla mnie ocena GTO Twin Turbo to: 1/6

Re: Najwieksze rozczarowanie

[R]Honda NSX-R LM GT2 [541hp | MR] on niema wogóle czerwonego pola na obrotomierzu! I to jest dziwne ,bo przecież kiedyś musi wrzucić kolejny bieg ,a max. to bodajże 9000rpm ,więc dużo.

To po pierwsze ,a po drugie . . .

Jest takie auto jak Mitsubishi Galant VR-Gtouring ,który ma 147hp

Kupuje go i chce ulepszyć ,pokolei jadę tak jak jest . . . i co widzę po całkowitym tuningu i modyfikacji wyścigowej . . . TYLKO 168HP! Czyli to jest najsłabsze auto z całej gry. Kasa wyrzucona w błoto ,jeździ i skręca jak wieloryb. Także wg mnie to jest "szmelc". Już Mazda Demio GL/GL-X/Aspec jest lepsza po tuningu [211hp] i LX G Package [202hp] ,gdzie standartowo mają : LX - 81hp | GL - 94hp | GL-X - 98hp | ASpec - 98hp [1806lbs] (Aspec wersja po tuningu i "sportówce" staje sie najlżejszym autem w GT1 i waży 1210lbs , to jest 548kg!)
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

To forum coś umiera więc napiszę.

Największe rozczarowanie to Nissan Skyline, najnowszy model. Po Max tuning ponad 900hp. Używałem go do przejścia Tuning Car. Nawet po odchudzeniu i oponach S /S ślizga się jak po lodzie. Wypada z zakrętów, nie da się skręcać przy hamowaniu, bo wylądujesz w bandzie. Nie wiem jak w RM bo nie sprawdzałem.

Komentarz

W tym wypadku musisz nim trochę w drift wchodzic ,ja tak robie z pojazdami ,które mają juże mniej więcej 700hp i wzwyż.

Zobacz np: Mark II '92 Tourer V, ma 276hp ,a po tuningu 598hp , niby nic trudnego , ładnie powinien skręcać, ale waga auta wynosi ok. 1150kg ,a to duzo jak na taką moc, skręca beznajdziejnie i np: przez to niedostał sie do top50, bo był całokształtowo na miejscu 61.
        Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Moim zdaniem największym roczarowaniem było nieco arcadowe sterowanie. Podtytuł "The real driving simulator" jest trochę na wyrost. Wiem, że ta gra powstała w takim okresie, a nie innym, ale taki podtytuł do czegoś zobowiązuje.

Komentarz

Reklama dźwignią handlu... Pokaż mi tak rozbudowaną grę wyścigową z 97roku :wink: . Idąc tym tropem w GT4 ten podtytuł też jest na wyrost - brak zniszczeń chociażby
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Dokładnie, nie znajdę ci gry z 97 roku ze zniszczeniami, no może TOCA miała tam jakiś system zniszczeń, ale nie jestem pewien, czy wtedy były zniszczenia dostępne.

Komentarz

Toca z 1997 roku miała system zniszczeń
                Mnie rozczarowało trochę system sterowania, no ale cóż ta gra ma 14 lat

Destruction Derby 2 miało rozbudowany system zniszczeń
                GT jest bogiem
                Escudo nałogiem
                Tunning zabawÄ… a
                S Licence PODSTAWÄ„ !

Komentarz

O właśnie, Destruction Derby, jak mogłem zapomieć! No i Twisted Metal, też miało sytem zniszczeń, ale na zasadzie "pasek zdrowia", chyba każdy wie o co mi chodzi, nie? I dziękuję koledze powyżej, za pomoc w odpowiedzi.

Komentarz

ProszÄ™ bardzo

Mnie jeszcze rozczarowało w GT brak możliwości przemalowania używanego samochodu, szkoda że ta opcja nie pojawiła się w żadnym GT.
                    GT jest bogiem
                    Escudo nałogiem
                    Tunning zabawÄ… a
                    S Licence PODSTAWÄ„ !

Komentarz

Pojawiła sie w GT5

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                        Reklama dźwignią handlu... Pokaż mi tak rozbudowaną grę wyścigową z 97roku :wink: . Idąc tym tropem w GT4 ten podtytuł też jest na wyrost - brak zniszczeń chociażby
                        Kiedy wy ludzie w koncu zrozumiecie, ze w Gran Turismo (cala seria) nie chodzi o zniszczenia?

Komentarz

Zamieszczone przez Hachiroku
                          Zamieszczone przez Kamil 12
                          Kiedy wy ludzie w koncu zrozumiecie, ze w Gran Turismo (cala seria) nie chodzi o zniszczenia?
                          Kazik ponoć dąży do perfekcji. Jako "perfekcja" rozumiem również zniszczenia

Komentarz

Zamieszczone przez Hachiroku
                            Real Driving Simulator... Jak wyżej. Pozatym przeczytaj wypowiedź, do której się odnosiłem - nigdzie nie napisałem, że GT to syf z racji braku zniszczeń, tylko że podtytuł jest trochę na wyrost. W piątce są zresztą :wink:
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Brak zniszczeń nigdy mnie nie bolał. Przyzwyczaiłem się że nie rozbije auta i nie oderwę zderzaka. Jako wady uważam pudełkowe zachowanie aut podczas zderzenia, normalnie auta powinny wykonać efektowną krakse, lub wypaść z toru, zespinować etc.(w zależności od prędkości i rodzaju uderzenia) a tu mamy odbicie jak kałczukowe kuleczki co często zachęca do używania przeciwników jako wspomagaczy na zakrętach. No i herlawe zachowanie przy gwałtownym ruszaniu, auta nawet nie zarzuci.
                              Gt ma wiele wad jak i zalet. Możnaby wymieniać i dyskutować w nieskończoność.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X