Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pierwsze gry,w jakie graliście (i na co były)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Pierwsze gry,w jakie graliÂście (i na co byÂły)

To była pierwsza gra w jaką po lanie grałem

Komentarz

Czołgi na Pegasusa, tak chyba właśnie to.

Komentarz

Tetris i chyba jakaś strzelanka,chyba wolf czy coś takiego :mrgreen:
        GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
        Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

wolfnstein?

Komentarz

Nie pamiętam
            GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
            Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

proste, mario na pegazusa

Komentarz

Dig-dog czyli kopia Pac-mana na ZX Spectrum i gra pod tytułem Cat o... kocie Rany, miałem wtedy z 8 lat, a legendarne ZX Spectrum znajdowało się w miejscu pracy mojego taty, czyli dziale informatyki na kopalni, gdzie zabierał mnie z bratem od święta
                A w '98 zakupiłem swoją pierwszą konsolę czyli PSX-a. A co było pierwszą grą kupioną w zestawie? Oczywiście Gran Turismo, które okazało się orgią miodności A potem to już poleciało

Komentarz

Najpierw pykałem w NFS'a Underground'a 2. Oraz Shrek'a 2. Obie gry na PC.

Komentarz

Pierwsze gry były w moim przypadku na komputer Atari, zapisane na kasetach, gdzie wgranie gry zajmowało wieczność bo nie zawsze wgrywały się za pierwszym razem. Wielokrotnie trzeba było poświęcić 2-3 godziny aby móc zacząć grać.
                    Swoją przygodę z graniem zacząłem miedzy innymi od takich tytułów:
                    - Pitstop http://www.youtube.com/watch?v=H_zQIgY3XyI
                    - Montezuma - http://www.youtube.com/watch?v=p7SzOzj4s74
                    - Zorro - http://www.youtube.com/watch?v=GsIOrQdkiBM
                    i wiele innych
                    Ulubioną gra było jednak International Karate - http://www.youtube.com/watch?v=TwfgP7OtQG4
                    oraz Ninja - http://www.youtube.com/watch?v=-zRJf2PAIPY. Przy tych grach spędziłem setki jak nie tysiące godzin opanowując je do perfekcji

Komentarz

Też z tym walczyłem tyle że na Commodore 64. Jajca się zaczynały jak się chciało zagrać w daną grę a nie wiadomo dokładnie w której części kasety a licznik na czytniku był źle ustawiony. Albo trzeba było śrubokrętem głowice regulować.
                      A później latające paski na ekranie

Komentarz

W Atari żeby znaleźć grę na kasecie to trzeba było przewinąć ja do początku, wyzerować licznik i potem można było próbować wgrać :mrgreen:
                        Miałem kiedyś grę która zajmowała całą stronę A i pół strony B kasety. O ile dobrze pamiętam tytuł to chyba Gauntlet i można było grac nawet na 4 Playerów

Komentarz

Ja jak wspomniałem swoją inicjację z "grami komputerowymi" przechodziłem za pomocą ZX Spectrum, Commodore C64 było potem. A propos wiedzieliście że:
                          - Za pomocą zwykłego telewizora oraz komputera ZX Spectrum astronom Jan Hanasz dokonał akcji sabotażowej polegającej na zakłócaniu emisji programu telewizji polskiej przez podziemną „Solidarność” w regionie toruńskim w PRL w 1985 roku. Akcję tę nazywaną potocznie "Telewizją Solidarność" amerykański pisarz Buck Bloombecker zaliczył do jednej z bardziej spektakularnych aktów hakerskich świata.
                          - Komputer ZX Spectrum został wykorzystany w filmie "Seksmisja". Użyto go przy montażu efektów specjalnych.
                          - Andrzej Kurek wymyślił i zaprojektował logo popularnego programu popularnonaukowego "Sonda" właśnie na komputerze ZX Spectrum.
                          (za Wikipedią)
                          To były czasy...

Komentarz

Pierwsza gra w jaką grałem to Colin Mcrae Rally na PSX. Nawet mam jeszcze konsolę. Chyba kupię sobie Gran Turismo na PSX
                            PS3 Slim 320 GB + Logitech Driving Force GT
                            Galeria Photo Mode

Komentarz

Hm. Pierwsza gra w którą grałem-lego racers-a z pudełkowych oryginalnych- TDU1

Komentarz

Re: Pierwsze gry,w jakie graliście (i na co były)

To ja zrobię odkop i się dopiszę.
                                Pierwszą grą w którą grałem był Colin Mcrae Rally 3

Komentarz

Pracuję...
                                X