Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT - PSP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GT - PSP

Zamieszczone przez Dreadlock89
    ...między fanem a fanbojem jest różnica. Fan dostrzega błędy i słabości ulubionej gry itp. potrafi obiektywnie się wypowiedzieć i uznać pewne kwestie. Fanboj niezalezienie od tego jaka będzie lub jest kolejna odsłona np.gry zachwala i nie przyjmuje żadnej krytyki pod tym adresem. (Tak kosiam loffam a wy się nie znacie bo jesteście gupi)
    Fanbojow na tym forum jest sporo. Niestety...

Oczywiscie GT bez trybu kariery kole w oczy jak np Subaru bez Boksera. Jest to duzy minus. Trzeba sobie jednak uswiadomic, na co i po co ta gra wyszla. Przenosna konsolka, ktora niezaleznie od pory dnia ma dostarczac frajdy, a nie zaprzegac do roboty i skupiania sie na karierze. Odpalasz PSP, wchodzisz do Gran Turismo, wybierasz tor i samochod i jedziesz. Po prostu. Bez zbednych ceregieli. Klasyczna arcadowka, ktora nie wymaga od uzytkownika nie wiadomo jakich umiejetnosci. Ma przede wszystkim byc grywalna.

Gra jest wrecz stworzona do gry wieloosobowej. W kazdej chwili, gdziekolwiek jestes, cokolwiek robisz, odpalasz GTP i grasz z ludzmi z sieci. Oczywiscie tworcy myslac o tym, nie zaprzatali sobie glowy jakas "Polska", gdzie jedno PSP przypada na 10000 osob. Tworzyli przede wszystkim z mysla o krajach wysoko rozwinietych, chocby takiej rodzimej Japonii, gdzie PSP-maniakow spotyka sie na kazdym kroku. Tam nie ma problemu z pograniem online w kazdej chwili. Zawsze znajdzie sie paru do wyscigu.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
      Przenosna konsolka, ktora niezaleznie od pory dnia ma dostarczac frajdy, a nie zaprzegac do roboty i skupiania sie na karierze. Odpalasz PSP, wchodzisz do Gran Turismo, wybierasz tor i samochod i jedziesz. Po prostu. Bez zbednych ceregieli. Klasyczna arcadowka, ktora nie wymaga od uzytkownika nie wiadomo jakich umiejetnosci. Ma przede wszystkim byc grywalna.
      A szkoda bo ja właśnie oczekiwałem rozbudowanej kariery. 800aut stwarza ogromne możliwości budowania rozgrywki. To że PSp jest przenośną konsolą nie znaczy że mają na nią wychodzić "okrojone" gry.
      Gra jest wrecz stworzona do gry wieloosobowej.
      Oj? W GT PSP jest możliwość grania Online?

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
        Co z was fani serii??? Gran Turismo to GRAN TURISMO. :
        Masz rację, jestem FANEM, a nie fanboyem. Prawdziwe odsłony, tzn GT1, GT2, GT3 i GT4 bardzo lubię i cały czas w nie gram. Niestety, to co pokazało polyphony przy okazji premiery tego tytuły może doproawdzić do szału ... Wydają grę kilka lat, tyle obietnic, a dostajemmy być może dobrą grę, ale po prostu nudną. Nie pisałem nigdzie, że jest słaba, bo nie grałem, ale jakoś mało rajcuje mnie Quick Race niezależnie od tego jaka by gra nie była, a kasa na kupowanie samochodów za wyścigi nie jest jakąś specjalną motywacją do grania.

Przenosna konsolka, ktora niezaleznie od pory dnia ma dostarczac frajdy, a nie zaprzegac do roboty i skupiania sie na karierze. Odpalasz PSP, wchodzisz do Gran Turismo, wybierasz tor i samochod i jedziesz. Po prostu.

Gra jest wrecz stworzona do gry wieloosobowej. W kazdej chwili, gdziekolwiek jestes, cokolwiek robisz, odpalasz GTP i grasz z ludzmi z sieci.
        1. Mogli zrobić Arcade i GT, jak w GT2. A skoro wiedzieli, że są ograniczeni rozmiarem, mogli dac 150 samochodów a nie 800.

2. Gra nie ma trybu online .. Jeszcze wiekszy paździerz. Najpierw muszę u kogos zagrac, potem sie pomysli.
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Mnie zawiodła lista samochodów. Bo za mało? Nie...Za dużo? Nie...po prostu wszystkie znane z GT4+ok 20 nowych...trochę taki odgrzewany kotlet. Dla tych którzy nie grali w GT4 to raczej nie będzie problemem.

Komentarz

Tak jak thooorn powiedział GT - PSP jest stworzona po to żeby pyknąć sobie w każdej chwili a od porządnego pykania jest duża konsola z pełnymi bajerami tak jak w przypadku GT5 będzie wszystko to na PSP gra została zrobiona na pykanie w kiblu i tym podobnym sytuacjach gdy czekasz na autobus czy na przejeździe kolejowym w samochodzie włączasz i jedziesz. Gry robione na mała czarnulkę są robione na chwilową rozrywkę. Ja tez nie mówię że zawiodło mnie to że kariery brak ale od tego będzie PS3. A co do PSP to nie ma tak odpicowanej ścigałki jak GT mobile. Co może powiecie że NFS albo Burnout jest fajowy?? grałem w te samochodówki i wszystko tam było śmiesznie zrobione BURNOUT wyglądał jak byś jeździł paczkami zapałek :wink: .
            Moje zdanie jest takie że GT i tak nie będzie przebite na PSP. Następna część będzie bardziej dopracowana albo zmniejszona ilość wozów tak aby wasza upragniona kariera sie zmieściła :mrgreen:

Apetyt rośnie w miarę jedzenia >>>> to akurat pasuje do każdego gracza dostaje się coraz więcej od producentów ale i tak czegoś wam brakuje. Po co było tworzenie PS >>PS2>>PS3 żeby was zadowolić. Czemu nie zostaliśmy przy PSone ? Gry równie wciągające były? do których nie raz sam wracam albo gram nawet teraz np. GT2.

Komentarz

Ostatni model rozgrywek to tryb wieloosobowy, który niestety umożliwia zabawę tylko poprzez AdHoc. Nie ma opcji łączenia się poprzez sieć Internet. Maksymalnie grać może czterech graczy, a każdy z nich jest w stanie wykorzystywać tylko te maszyny, które udało mu się zdobyć.
              Mialem na mysli to.

Zamieszczone przez Dreadlock89

A szkoda bo ja właśnie oczekiwałem rozbudowanej kariery. 800aut stwarza ogromne możliwości budowania rozgrywki. To że PSp jest przenośną konsolą nie znaczy że mają na nią wychodzić "okrojone" gry.?
              Nie tyle okrojone, co przeznaczone do innej rozgrywki.

Komentarz

Być może macie racje ale ja i tak się czuje jakbym dostał GT PSP z porażeniem mózgowym.

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
                  A co do PSP to nie ma tak odpicowanej ścigałki jak GT mobile.
                  GT1 i GT2 przez wbudowany emulator PSXa, znacznie lepsza opcja niż Mobile. Ale ileż można grać w to samo ... Zresztą, zobacz na Tocę Race Driver 2. Port z PS2. Zniszczenia ? Są. Kariera? Jest. Dobra grafika ? Jest. Miód ? Jest. Kamera z wnętrza ? Jest. Całkiem niezły model jazdy - jest ? Jest. Jak widać, da się. Pomijam fakt, że w kolejnej części już nie ma kariery
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wszystko zdaje się zmierzać w kierunku "cassual games", czyli lekko, łatwo i przyjemnie dla wszystkich, ta magiczna otoczka wokół gier dla HC pęka, teraz wystarczy dać pada, konsolkę panu Kaziowi w łapy a po 15 minutach zacznie masterować trasy. Wystarczy też skrócić czas przejścia gry, by klient podjarany szybko sięgnął po następny tytuł. A wszystko po to by trafić do szerszego grona odbiorców, częściej kupowali gry a to już teoretycznie góra $$$. A co ze starymi wyjadaczami? On odchodzą na zasłużoną emeryturę grając w stare tytuły, bądź z wymuszonym uśmiechem będą łykać nowe, lamerskie tytuły...

Komentarz

Co prawda nie mam PSP ale grałem u kumpla i to sporo. Brak kariery da się przełknąć, zresztą gra po początkowo niskich ocenach zdobywa większe(CDA 8+/10). Co do długość kariery, GT4 ma z pewnością dłuższą karierę od GT2, a pomimo to do dwójki się wraca, właśnie dlatego, że ma magiczną siłę "przyciąganie" i chcesz przejść ją jeszcze raz. Miejsce na UMD z pewnością zostało, bo płytka mieści około "1,80 GB (dwuwarstwowy), 900 MB (jednowarstwowy)" GT Mobile zajmuje nieco ponad 930Mb*, więc pozostaje nam całkiem sporo miejsca na karierę. Myślę, że gdyby nie narzekania z powodu przeciągającej się premiery GT5 kariera by była.

*- nie jestem pewien

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
                        Co do długość kariery, GT4 ma z pewnością dłuższą karierę od GT2, a pomimo to do dwójki się wraca, właśnie dlatego, że ma magiczną siłę "przyciąganie" i chcesz przejść ją jeszcze raz.

Miejsce na UMD z pewnością zostało, bo płytka mieści około "1,80 GB (dwuwarstwowy), 900 MB (jednowarstwowy)" GT Mobile zajmuje nieco ponad 930Mb*, więc pozostaje nam całkiem sporo miejsca na karierę. Myślę, że gdyby nie narzekania z powodu przeciągającej się premiery GT5 kariera by była.
                        1. Chodzi o sam fakt, że ona MA tą karierę ... Spójrz na GT1. Jest długa ? Nie, da się ją przejśc w trzy dni ... Mimo tego gram juz chyba setny raz.

2. Masz rację, UMD ma 1.8gb. Ale chodzi też o PSP GO. Ma 16gb wbudowanej pamięci, więc według Polyphony gra zajmująca 2gb by była za duża, tak mówili . Kiedyś były narzekania, że UMD ogranica gry ... A teraz czas na "małą" pojemność go

Cóż, i ja dorwałem GTM mimo wszystko ... Grafika, model jazdy, menu ... Wszystko fajne, aż się prosi aby dac karierę ...
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                          Wszystko zdaje się zmierzać w kierunku "cassual games", czyli lekko, łatwo i przyjemnie dla wszystkich, ta magiczna otoczka wokół gier dla HC pęka, teraz wystarczy dać pada, konsolkę panu Kaziowi w łapy a po 15 minutach zacznie masterować trasy. Wystarczy też skrócić czas przejścia gry, by klient podjarany szybko sięgnął po następny tytuł. A wszystko po to by trafić do szerszego grona odbiorców, częściej kupowali gry a to już teoretycznie góra $$$. A co ze starymi wyjadaczami? On odchodzą na zasłużoną emeryturę grając w stare tytuły, bądź z wymuszonym uśmiechem będą łykać nowe, lamerskie tytuły...
                          Zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci. Gry tworzone dla casuali. Prawdziwy gracz juz dawno przestal sie liczyc. Rynek gier to kopalnia zlota. Kogo obchodzi "tradyszyn" i starzy wyjadacze? Tak jak mowisz, MA sie sprzedac i tyle. A potem dziwisz sie, ze w necie same 12letnie nooby graja, ktorym starzy nowego, wypasionego kompa sprawili

Adekwatnie (moj ulubiony cytat z NFS PS):

-Ty, wiesz co? Jade sobie Veyronem, 400km/h, wciskam nitro...
                          -I co?
                          -Wyprzedza mnie Golf...

FAIL

Komentarz

Ale myślę że ten kto ma PSP nie ma co żałować pieniędzy na GTPSP.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                              Ale myślę że ten kto ma PSP nie ma co żałować pieniędzy na GTPSP.

Dokładnie gdy bym teraz kupił PSP to też bez namyślania kupił bym gtpsp.
                              A gdy miał bym w PSP CFW to gry miał bym prawie darmo bo mam dojście do pewnego kolesia co wystarczy że podam mu tytuł i po paru dniach mam grę.
                              Owego czasu jak miałem PSP to podałem mu parę propozycji i jak przyszło co do czego to miałem 7 płyt dvd z grami :mrgreen: że nie wiedziałem co włączać i tylko żałowałem że nie miałem karty 32GB :mrgreen:

Komentarz

Sam osobiście posiadam PSP od pół no może miesiąca.Pierwsza myśl jak go dostałem (bo dostałem od wujka) to Gran Turismo.Jednakże wtedy chyba go jeszcze nie było.Jakiś tydzień potem wyszedł i postanowiłem w necie sprawdzić co piszą.To mnie ciut zniechęciło.Ale GT to nie jest moja pozycja obowiązkowa.Teraz po głowie mi chodzą takie tytuły (na PSP oczywiście) jak TDU ,MC:LA (Midnight Club:Los Angeles zarąbista gierka na PS3 PSP i X360) i GTA:VCS.Tak często nie gram bo czasu wolnego zabardzo nie ma.Więc po co mi aż tyle tytułów?Trzy może cztery gry wystarczą.No chyba że jakiś fanboy się tu PSP zjawi...to była by rozwałka 1000 lecia
                                P.S:Ostatnie zdanie to było humorystyczne.Nie chce aby się ktoś obraził czy też zrobił na mnie 'najazd'
                                Zawsze zapytaj,nie rób nic sam.

Komentarz

Pracuję...
                                X